Bojím sa šoférovania

19. máj 2024

Ahojte ja neviem nedokážem sa zbaviť toho strachu sadnúť za auto. Príde mi že by som nedokázal naraz ovládať volant a aj pedale. Viem že to je u mužov obzvlášť nezvyčajné že sa boja šoférovania ale je to tak. Okolie do mňa neustále hustilo že už je na čase aby som si spravil vodicak tak som sa prihlasil. Teraz mám z toho také úzkosti a stresy že hruza. Nedokážem si predstaviť sa sústrediť na prepisovanie a zároveň na križovatku. Ako sa toho zbaviť? Trápi ma či vôbec bol dobrý nápad púšťať sa na vodičák ked sa toho tak bojím a sám cítim že by mi to nemuselo ísť

ma77
19. máj 2024

urob vodičak na manuali potom si kup automat budeš sa sustredovat na križovatky,značky a nie na preradovanie ja som to tak vyriešila a nebudeš sa bat že ti zdochne na križovatke😉

mamamasama
19. máj 2024

Veď si urob vodičák na automat a potom na ňom jazdi. Bez obáv a strachu

koniarova
19. máj 2024

Vykašli sa na to. Šoférujem 30 rokov a neznášam to. Bojím sa stále, na cestách, ktoré nepoznám.

nerya
19. máj 2024

Je v poriadku sa báť. Ja som sa tak nervacila na vodicskom ze som sa začala zatajovat pred lektormi, nakoniec ma ale vymakli a nejako som to do robila Lebo som musela a tiež tu bol taky tlak, lebo otec robil celý život šoféra, tak kde by to bolo aby som ja vodičský nespravila, nakoniec som prekonala aj strach, dnes dokonca jazdím bez problémov a bez stresov s volantom na druhej strane.
Nemáš niekoho, kto by ta zobral trénovať niekde na opustené parkovisko?

majka36912
19. máj 2024

Ak si este nikdy nesoferoval, je uplne normalne, ze mas z toho stres, ale skus mu tolko nepodliehat. Tak ci onak, najprv ta vezmu len na cvicisko, tam si to odskusas, pomaly do toho nabehnes a ten instruktor tam je od toho, ze ak by nieco hrozilo, dupne na pedal.
Tiez som sa bala na zaciatku, ale v tomto je to naozaj hlavne o tej praxi. Teraz uz dokazem odjazdit takmer akukolvek trasu, bez stresu. Respekt tam je, ale strach uz davno nie. Ono sa to podda, to uvidis sam a mozno ta to nakoniec uplne chyti a bude ta to este aj bavit 🙂

lukbe
19. máj 2024

@koniarova ou, ja som myslela, ze to mam iba ja😂

koniarova
19. máj 2024

@lukbe si ma potešila,že nie som sama.

lukbe
19. máj 2024

@koniarova aj ty mna🥰

koniarova
19. máj 2024

@lukbe a ešte sa priznám, že vôbec neviem parkovať. V meste sa mi chce plakať vždy. 😂😂😂😂

lukbe
19. máj 2024

@koniarova ja inak viem, ale nie pozdĺzne🙈

koniarova
19. máj 2024

@lukbe pozdĺžne len s plačom. 😂😂😂😂

koniarova
19. máj 2024

@lukbe ešte ti dám pikošku, že denne šoférujem 120 km. 🤦🤦🤦😁

majka36912
19. máj 2024

Pozdlzne ani ja 😂 Bud to dam zazrakom napoprve, alebo sa tam hodinu vytacam ako kreten 😂 Raz mi jeden pan zaklopal na okienko, ze slecna, nechajte to uz preboha tak, ja vam to zaparkujem radsej 😂😂😂

limoncino
19. máj 2024

@koniarova ja šoférujem rada, ale neznášam parkovať, hlavne na Kramaroch je to mňamka, vyhýbam sa podzemným parkoviskam

koniarova
19. máj 2024

@limoncino BA by ma zabila. 😂

tenerifka
19. máj 2024

Priznam sa, ze ak by som nemala v aute kameru, tiez by som dobre nezaparkovala, resp. s problemom. Kamera a automat su 2 top veci, ktore mi zachrañuju nervy

marci77
19. máj 2024

@tenerifka
aj mne😉, tiez odporucam automat a parkovacie senzory

limoncino
19. máj 2024

@koniarova niekedy je to fakt o nervy, ale niekedy si človek nevyberie 😁 ja jazdievam aj do Petržalky, a to je tiez iný level, vždy tam zabludim, vždy na Tom istom mieste vždy s navigáciou 😁

koniarova
19. máj 2024

@limoncino 😂😂😂👍

kvetka404
19. máj 2024

Vodičák som si robila v 25 rokoch, lebo som uznala, že je čas. V autoškole som viac menej šoférovala super, bolo fajn vedieť, že inštruktor má tiež pedále, ktorými ovláda auto. Keď so. Dostala vodičák, šoférovala som raz. Bojím sa do premávky. Na parkovisku, letisku, hocikde mimo premávky šoférujem super. Dopredu, dozadu, parkovanie, viem to. Ale do premávky viem, že nemám skúsenosti, rýchle reakcie, nie je to pre mňa. Predpisy a križovatky ovládam super, na teste som mala plný počet bodov. Viem, že príde čas, kedy sa do toho dostanem a budem musieť šoférovať. Teraz mám názor, že je veľa deb*lov na cestách, čo to nevedia a nemusím byť jedným z nich😁

autor
19. máj 2024

@majka36912 keď ono ma hlavne stresuje ten fakt že by som mal ísť niekedy soferovat do premavky kde vela áut. Kamoš má brava domov autom a to keď vidím čo sa tam deje a koľko krát sme takmer nabúrali tak mam mráz po chrbte

marci77
19. máj 2024

neviem, po akych cestach chodis, ale mne sa napr. v hlavnom meste lepsie soferuje ako v nejakom krajskom meste, kde to nepoznam
tu je krizovatka, aj pri odbocovani vzdy svieti zelena sipka.....ked vies kam ides, kde sa treba preradit (ak jazdis denne viac menej tu istu trasu), tak by som sa vobec neobavala premavky

my mame napr. s manzelom dohodu, ze ja chodim bezne trasy, co poznam ....s detmi, do skoly, skolky, obchodov, do prace
a ked ideme niekde na vylet, kde to ja nepoznam, tak soferuje on

akoze nejake pripady divnych ludi sa najdu vzdy, ale v soferovani treba vediet predvidat .....a ked vidim, ze ma predbieha nejaky de*il cez plnu ciaru, tak sa uhnem na kraj, aby tam bol priestor

judar
19. máj 2024

Uprimne ak sa nato necitis kasli nato a hlavne kasli na to co druhi vravia kedze je to v prvom tvoje rozhodnutie a nie ich....nieje vobec hanbou nemat vodicak ci sa jedna o chlapa alebo zenu len dnesna spolocnost je vo vela veciach ako hufo sardiniek

denden77
19. máj 2024

@lukbe @koniarova
strasne sa smejem, cela ja 🤣🤣🤣

majka36912
19. máj 2024

Presne viem, ako to myslis, tiez som mala z toho strach. Aj ked som dostala vodicak, spociatku som jazdila maximalne medzi dedinami. Potom ma zivot donutil z casu na cas zajst aj do mesta autom a neskor som si nasla v BA pracu, kde som mala byt za volantom denne. BA som az tak nepoznala, takze to bol prvy stresovy faktor, druhy ten, ze dovtedy som nebola autom ani na dialnici. Popravde padlo na zaciatku vela slz, bol to pre mna stres, ale cim viac som bola nutena soferovat, tym mensi bol stres a teraz uz to je len respekt, lebo clovek vie, ze stat sa moze cokolvek. Teraz uz ma to bavi, pri soferovani dokonca zrelaxujem, mam to rada.
Ak mas na to financie, aspon to vyskusaj a ak by si fakt citil, ze to nie je pre teba, nemusis kurz dokoncit. Kazdopadne vodicak sa hodi vzdy, ci uz kvoli praci, alebo kvoli presunom, nakupom, hocicomu.

autor
19. máj 2024

@judar blbe je že už mám vodicak zaplateny

lukbe
19. máj 2024

@koniarova aj tak si dobrá, 120 km💪.

koniarova
19. máj 2024

@lukbe chvalabohu tú istú trasu. 😁

lilka121
21. máj 2024

Ahoj ja som urobila v marci vodicak ,doteraz som sa bála aj sa bojím stále ale musím voziť syna do školy špeciálnej a škola je až na konci mesta,asi je to normálne mne to tiež vôbec nešlo potom posledné jazdy boli ok ,ale nie stále dokonale ,cvicisko som dala na druhý krát super,potom keď som urobila vodicak zase prišiel strach ze ako to dám teraz, sama ,najprv som chodila s manželom ,pripadalo mi to ako by som sa znova učila šoférovať ako v autoškole teraz musím chodiť sama ale parkovanie mi nejde stále, hľadám si ľahšie miesta na parkovanie,aj som tu dávala tiež diskusie o šoférovaní, zvykneš si musíš len jazdiť a jazdit

autor
21. máj 2024

@lilka121 ďakujem snáď to bude lepšie. Strach ma už trošku prešiel aj keď tam stále je ale skôr ma trapy že ako to budem zvladat zo školu. Ja som si nechcel robiť vodičák hlavne kvôli tomu. Ale potom ma nakoniec ukecali s tým že to je raz za týždeň a že kým začnem jazdiť tak už budú prázdniny. No ale dnes som sa dozvedel ze to máme 3krat do týždňa a jazdiť začneme už na ďalší a to ma neskutočne stresuje pretože to počas školy nebudem stíhať. A teraz neviem čo s tým už ho mám zaplatený ale najradšej by som sa na to vykašľal