Ako nemám mať strach chodiť sama ? Po ulici , po meste , či už v noci alebo cez deň? Určite ste postrehli čo sa deje, je mi z toho zle
O čo konkrétne ide? Čo sa deje?
Počasie vyčíňa alebo lietadlá padajú alebo...?
A prečo sa bojíš? Nemyslím si, že máš na okolí len samých úchylákov a masových vrahov
ja neviem co sa deje. a nebojim sa este chodim aj so sluchadlami v usiach.
Nedeje sa nic viac ako sa dialo pred rokom, dvoma, piatimi, desiatimi
Tato téma je na vyvolanie nejakých vášni a hádok? Či čo?
Slovensko patri medzi najbezpecnejsie krajiny sveta.
bat s achodit cez den, to uz zavana paranojou. daj si horcik na nervy a kup si pepr sprej
Cez deň nemám žiadne obavy, ale večer a v noci takmer nikdy nechodím sama. V nedeľu sme boli s manželom na zmrzline v meste a stretli sme zopár utečencov. Bolo mi extrémne nepríjemne, ako sa na mňa jeden pozeral. Aj manžel si to všimol. Opatrnosť je vždy na mieste bez ohľadu na čokoľvek.
nie nemám a večer idem iba vtedy, keď musím. Už som vo veku, kedy nočný život v meste nie je pre mňa, takže bary, diskotéky nehrozí. Skôr sa bojím, keď ide dcéra a ešte o 24 hod. nie je doma. Nie som nadšená tým, čo/kto sa po meste potuluje
Kolko krat si v takychto situaciach vravim, ze je fajnm ze mame velkeho psa. Ako nevravim, proste stat sa moze hocico, hocikde aj za bieleho dna, no v noci sa prechadzat bez neho proste nejde
Kúpiť si psíka napríklad z útulku. Bude ťa chrániť. Pokiaľ ide o nejaké veľké plemeno každý sa radšej vyhne oblúkom.
Dakedy som sa nebala, teraz sa bojim už aj ja.
@bloger no to už mi je len rada. To s ňou ten pes bude chodiť aj do mesta alebo do práce?
@kvetinka75 a večer do baru 😂
@kvetinka75 A ty si dala akú? Tak nedá sa to vždy. Ale existujú aj veci na sebaobranu. A hlavne kde je väčší počet ľudí si nikto tak nedovolí. Predsa ten potenciálny páchateľ nepotrebuje zbytočne pútať pozornosť.
Aj ja sa bojím a aj o deti, pred zotmením musia byť doma, lebo to ťažko prežívam.
chodíš o 3.40 po strede petržalky? ak nie, tak sa nemáš čoho obávať nad rámec bežnej obavy, ktorú treba dodržiavať aj cez deň keď niektoré telce idú so slúchadlami v ušiach cez cestu
Ja v Petrzalke byvam a sama by som von nesla ani po 21-tej bez psa. Viem,co v okoli nas byva a ist sama busom v noci a potom cez sidlisko/park nehrozi. Radsej by som vzala taxi a vysadil by ma rovno pred branou.
@viestta Ja nie som konšpirátor, ani nič podobné, ale ja napríklad zmenu vidím v mojom okolí. A nielen ja. Proste u nás sa zotmie a vonku neni ani živej duši. Pár mesiacov dozadu decká dobehli o desiatej večer domov po tme a v pohode. Teraz mi volajú, že idú domov, lebo ochvíľu je tma a boja sa.
Smejete sa, ale len par dni dozadu isiel manzel vecer uz po tme do obchodu a bol svedkom ako nasi spoluobcania obtazovali mladu babu na ulici a nabehol tam jej manzel a riadne im nalozil. Ktovie, ako by to inak dopadlo...a par mesiacov dozadu o 2 ulice dalej znasilnili babu, ked bola vencit psa. Kedysi som chodila behavat vecer, teraz ani za svet.
@surama u nás sa tiež všeličo postávalo.
Po zotmení nechodím uz sama von. Bála som sa aj keď som bola mladšia keď sme chodili večer do mesta a na diskotéky ale vtedy som mala trochu iné zmýšľanie a hlavne ma doma nečakali deti. To bola mladosť pochabost 😄 keď si spomeniem ako som sama nad ránom chodila z mesta až domov tú štreku, muselo mi hrabať. Teraz som posrata, nejdem nikde ani v zime o 18h keď už je tma, aj z parkoviska pobehnem do vchodu keď ma nikto nevidí 😅 cez deň sa ale nebojím...
Chod na vylet do Juznej Ameriky, potom mozes na Slovensku v klude aj spat v parku...
To kvôli tej znásilnenej a dorezanej študentke? Ja chodím všade autom, to mi dáva pocit bezpecia.
Nechodím večer, alebo autom, taxikom
Kurz sebaobrany, nosenie paralyzeru, kaseru.. Nepomohlo by ti to?