Bloknutie počítača kvôli dcére

baboadel
12. dec 2017

Prosím poradte mi ako bloknem PC aby dcéra/10 rokov/ nemohla isť na stránky, iba s mojim dovolením.

hettinka
12. dec 2017

vypni alebo zahesluj WIFI a počítač daj do obývačky a nech je pod dozorom
určite sú aj nejaké blokovacie programy, ale napr. na youtube som chcela blokovať len niektoré kanály a nedá sa vraj...

0silvia0
13. dec 2017

@baboadel v každom počítači je rodičovská kontrola, tam si môžeš nastaviť aké stránky budú povolené pre dcéru. Ak nechceš aby išla celkovo na internet, tak ako píše @hettinka vypni wifi, alebo si kúp časovač na wifi, zapne wifi len v hodinách, ktoré si nastavíš (keď si doma a máš dcéru pod dozorom napríklad).

wikiwiki
13. dec 2017

Najjednoduchšie dať počítač na miesto, kde sa zdržuješ aj ty a proste nech naň chodí len keď budete doma. To je tá najlepšia kontrola 🙂

baboadel
autor
13. dec 2017

@hettinka
@0silvia0
@wikiwiki ďakujem, PC mám v obyvačke, ale nie som stále doma, napr. chodím neskôr z práce ako ona zo školy a dovtedy ona vždy zapína PC. Myslím, že najlepší bude ten časovač na wifi. Dúfam, že to pomôže, aj keď teraz sú deti vynaliezavé a dokážu odblokovať aj neodblokovateľné😕 Každopádne ďakujem za rady.

hettinka
13. dec 2017

@baboadel ak to sama odblokuje, možno bude IT-ckarka

0silvia0
13. dec 2017

@baboadel tebe ide o to aby nepozerala nevhodny obsah alebo nechces aby bola dlho na pocitaci?

baboadel
autor
13. dec 2017

@0silvia0 je to jedno s druhým, keď veľa času trávi pri PC, obávam sa že nájde aj nevhodné stránky. Je teraz posadnutá youtubermi a aj tam sú nevhodné vídea. Už som naozaj skúšala veľa trikov/povytiahnuté káble, odpojený monitor a iné/ na všetko prišla😠 a keď som sa vrátila z práce, tak už sedela pri PC.

0silvia0
13. dec 2017

@baboadel a telefón nemá? Keď jej zakážeš pc, nebude pozerať na mobile? Ono treba nastaviť nejaké pravidlá, nech je pri pc až keď prídeš ty domov. Dovtedy nech si urobí úlohy, urobí povinnosti. 10 ročná je ešte malá, v tomto veku som mala nastavenú rodičovskú kontrolu pre moje deti aby nepozerali nevhodné veci.