Blchy u psa v domácnosti

mijama29
8. nov 2023

Dobrý deň, prosím Vás práve som zbadala u nášho yorkshira pravdepodobne blchu. Videli sme jednu aj sme ju vzali z neho. O psika sa staráme, je strihany cca každé 2-3 mesiace, čiže zrejme si ju priniesol z vonka. Doteraz som sa s tým nikdy nestretla a Dočítala som sa, že na psovi je tak 5% a zvysok bude v domacnosti 😭 asi ma slak trafi🤦‍♀️ prosím vás máte niekto skúsenosť? Ako vycistit domácnosť su nejaké prostriedky alebo čo s tým?

viestta
8. nov 2023

@mijama29 v obchode s veterinarnymi pripravkami, mozno u veterina, mozno v chovprodukte, mozno v lekarni kupis spray, ktorym postriekas vsetko calunenie a koberce v dome. Pelech vyprat, psa osetrit protiblchovym pripravkom podla odporucania veterinara

werony_n
8. nov 2023

@mijama29 náš mal tiež, prišli sme nato náhodou na veterine. Všetko som vysala, vyprala veci, jeho pelech gauc aj koberec som vytepovala a našťastie všetko zmizlo. A pre psíka sa dajú kúpiť lieky, ktoré majú účinok myslím ze 3 mesiace. A sú proti kliešťom a blchom.

tani777
8. nov 2023

My sme na veterine dostali taku zuvaciu tabletku,take ako pamlsol,nex gard,dava sa podla vahy..my sice mame psa vonku,ale teda vet.spominal,ze toto je super v tom,ze to zabija vsetky blchy,co na neho skocia,cize akoby "cisti" aj prostredie tym

mysicka36
8. nov 2023

Tabletky ktoré blchy aj kliešte a iné zabijú. Nex-gard, Simparica účinnosť 3 mesiace, Bravecto 6mes. A veci kde sa pes pohybuje alebo spí vyprať v Neotomosane a je po probléme.
https://www.nexles.com/sk/ceva-insekticid-neost...