Dobrý den chceli by sme Kupit psíka bígla a chcem sa spýtať ako dlho vydrží a či je vhodný do bytu
@djaniga34 šteniatka sú náročné na starostlivosť, to si treba veľmi dobre zavážiť či máte čas sa tomu venovať nestačí ísť jeden krát vonku, šteniatko v byte treba venčiť každé 2-3hodiny ak ho chcete naučiť kde má cikať kakať, je potrebné ho vždy vybehať. Bigl je celkom náročnejšie plemeno občas tvrdohlavé.
Je to povodne polovnicke plemeno a co som ich par poznala tak boli dost tvrdohlavi a ubrechani.
Môj brat ma ,je to ,ale mix bigel ale mé vieme s čím.
Je to úžasný pes,je lenivý,prítulný,miluje deti ...
Keď bol šteniatko pár krát urobil neplechu,aké to ho mama s novinami vedela bachnut ,,a taky pomsty hlivy jed si mu niečo nedovolila tak ti nacikal do topánky napríklad...ale to trvalo možno rok kým si zvykol,naučil sa atď...
ahoj, my mame bigla, mame ho vonku. miluje spolocnost ludi, deti zboznuje. ako pri kazdem psikovi, treba mat na neho cas a chut sa mu venovat.
pre mna to nieje mudre plemeno -sorry ak niekoho urazim ... polovnicky predkovia sa nv nom nezapru a lubi zdrhat a lovit .... ak nanho nemas 100% casu a cvicit ho plus denne dlhe prechadzky tak sa popozeraj po menej narocnom plemeni .. cinziak mu dobre robit nebude
@syslik81 ako nesúhlasím..mám mix beagle ale prehlivie celý deň...či je v dome alebo na dvore furt vyvaleny drichme... Ak má podnet tak si zasteka aj zaspieva ...ale susedov vlčiak koncertuje každú noc skoro celú a náš je ticho.
Ale pravda je, že ľúbi dlhé prechádzky 10 a viac km... Hračky ho moc nezaujímajú teda nášho a je pekne vycvičený,za mlsky urobí čokoľvek. Je ucenlivy stále sa učí nové a nové povely.
Dokonca chápal, keď sme mali všetci covid,že nemôže chodiť na prechádzky. Tak sa vždy známym potešil, lebo nám nákup priniesli a jeho vzali na krátku prechádzku.
No potrebuje niekoho kto sa mu venuje, ak by sme trpezlivosť nemali tak je asi ubrechany pojaseny.
Mala som beagla ako 13 rocna milovala som ho ale nebol uplne idealny - ak zacitil stopu na prechadzke utiekol, v noci zavijal a tazko sa cvicil… podla mna do bytu velmi nevhodny ako polovnicke plemeno…
Ako 15 ročná som si kúpila pol ročnú fenku, nevycvičenú, od rána do noci zavretú samu v byte.
Tí ktorí tvrdia ,že je to najsprostejší pes , boli iba zlí majitelia . Zjavne sami sprostí.
Dokázala som.ju naučiť všetky základné pokyny. Dokonca vykonala potrebu na povel 😁.Neničila žiadny nábytok, nezavýjala . Iba vtedy keď už videla prichádzať autobus v ktorom som bola.
Bol to najúžasnejší pes na svete ( prešlo ich mojimi rukami fakt veľa ) . Chodila bez vôdzky , do lesa , na lúky . Vždy na zavolanie prišla. Neskutočne múdry , milujúci pes. Keby môžem tak si znova vyberiem toto plemeno. Bohužiaľ teraz mám čivavu a vlčiaka z útulku. Čivava je veľmi žiarlivá 😭
Vyska v pohode srst nenarocna je to strasny pazravec od prirody ale vyhodou je ze za maskrtu urobi aj nemozne ak bude socializovany stekat ako divy tiez nebude len nemoze byt dlho sam mohol by od zialu zavijat mozes natrafit na aktivneho blazniveho aj totalneho lenivca co bude lezat a spat..dozije sa tak asi 10-15 rokov.
Pozor na lovecky pud za vtakom alebo mackou ti zdrhne bez problemov..
Cvicit cvicit cvicit.kazdy pes sa da vycchovat aj vycvicit aj ten najsprostejsi..inak su strasne zlati s tymi visiacimi usiskami aj farebnych verzii velmi vela..do bytu nie uplne ideal ale vsetko zalezi od vychovy..len teda ak to bude tvoj prvy pes a skusenosti nemas ziadne asi by som isla do ineho plemena.nieco menej tvrdohlave a viac naviazane na cloveka...
My máme bigla, stačí si ho vycvičiť, naša nesteka, keď idú iné psy, hrala by sa s nimi, je priateľská, je naučená chodiť bez vodítka, keď na ňu zavolám, pribehne. Spočiatku to bolo ťažké, vôbec nepočúvala, utekala, ale naučila sa a čaká na maskrtu, keď ju zavolám. Vykoná pohyby, jedine, čo nevie, priniesť hračku, s tou bude utekať pred nami , len aby sme ju nahánali. Ale v byte by som ho nechcela, prvé roky nám všetko ničila, trhala úrodu v záhrade, ploty ničila. Teraz má 5 rokov, vie, kedy niečo nesmie, stačí, keď na ňu pozriem 😉
@minnie30 super vycvičená, náš nosí hračky poviem mu napr. dones sobíka bobíka, lapí ho a donesie, podá do ruky a z druhej si vezme mlsku. Rozlišuje si hračky, nosí to čo mu povieme málokedy sa pomýli. Naučili sme ho vždy dať do ruky, vlastne všetko dá do ruky. Ale nepríde na zavolanie, to musím vytrvalo ho volať aby sa lenivo dvihol a ešte i cestou sa rozhodujúc či ide alebo nie. Ak zašuštím sáčkom tak je pri mne hneď.
@minnie30 i náš tak, ak nevidí tak sa zľakne a vráti sa stačí si cupnut do trávy. A na počudovanie hračky moc nenici má 5 rokov a ešte ma aj hračky od šteniatka čo dostal sobik Bobík k nim patrí...ale zase loptu vykuchal takú vláknom plnenu. U neho naj hračka bolo 2 m lano s tým sa vedel vysalit. No len to už padlo za obeť presťahovaniu a hryzenie.
@zorana999 je tvrdohlavý ale nie hlupy
https://www.zoohit.sk/magazin/psy/plemena-psov/...