Biele trička sa mi zafarbili na žlto

simuska910
21. sep 2014

Kočky prosím pomôžte mi. Zafarbili sa mi 2 najobľúbenejšie biele tričká na žlto. Ako im znova vrátim bielu farbu? nechcem o ne prísť a žlté ich tiež nechcem lebo nie som si celkom istá či tá farba sa vôbec dá nazývať žltou. 😒 Ďakujem!

sendy182
21. sep 2014

@simuska910 skúsila si vanisch na biele?....daj ich prať osobitne ešte raz z Arielom na biele.....

simuska910
autor
21. sep 2014

@sendy182 zatial som neskúšala nič keďže sa mi to stalo dnes. ☹ A s vanisch mi ich vybieli? netreba nejake bielidlo alebo tak?

sendy182
21. sep 2014

@simuska910 podľa toho v akej kvalite máš tričká ak sú z bavlny tak môžeš skúsiť no ak je tam nejaká prímes tak radšej nie......

bonaqa2013
21. sep 2014

Znova oprať s bielym prádlom na vyššej teplote. Prášok dopo. Persil

katrinka8
21. sep 2014

Existuje taká zmes na omylom zafarbené prádlo - majú to obvykle celkom bežne v drogériách, len si nespomeniem názov. Aha, našla som to: http://potravinydomov.itesco.sk/sk-SK/ProductDe... 😉

wewetko
21. sep 2014

Skus savo perex Daj si do lavora 3 l vody a zo dva vrchnaciky sava perex , rychlo preplachnut a potom sup v cistej vode a malo by ti to zist, mne zafarbene veci zatial vzdy zisli a vratila sa im povodna farba;)

ichbinich
22. sep 2014

Skus kombinaciu spominaneho:
ako prve vyprat na vyssej teplote a v prasku na biele pradlo. Prasok ma ucinnejsie zjasnovace a bielidla ako gel. Mozes pridat vanish alebo podobne na biele pradlo. Alebo mozes pridat sodu, bud bikarbonu z kuchyne, alebo krystalicku na pranie.
Ked nepomoze, pomaha chlor 😉 Alebo ten odfarbovac. Ak su to cisto biele tricka a z bavlny, tak by to malo pomoct. Pozor, veci, ktore nie su z bavlny, sa chlorom bielit nedaju, myslim, ze dokonca zosiveju...

miska444
22. sep 2014

ahoj,
v dmke predavaju take obrusky na zafarbene veci, das to oprat s tym obruskom a vsetky farby nechcene zostanu na nom 🙂