Ma s týmto niekto skúsenosť? Už som zúfalá a po každej novej kúpe nohavíc sa bojím ich opratia, skúsila som aj tekutý aj práškový prášok na pranie aj nízku teplotu aj prevrátenie na ruby ajtak sa tie pásy objavia a sú také výrazné že nohavice už nemôžem nosiť 😪 je jedno akej sú farby, už sa mi objavili aj na zelených aj na béžových, aj lacnejších aj drahších tak budem rada ak niečo poradíte
@1mika1 nam to robilo pred rokmi, ked sme chodili este do skoly. neviem co pomohlo, ale asi v inej pracke to prestalo
Tak ich oper v rukach a mas pokoj
@1mika1 fuha. No ak neperies farebne oblecenie s praskom na biele a neperies natrieskanu pracku, tak asi by som pracku vymenila, ked ti toto robi.
@1mika1 este ma napada prat v ochrannom vrecku…
@1mika1 nedávaš veľa prášku alebo aviváže? Mne to príde, že pri žmýkaní v záhyboch zostal prášok, ten sa nevymyl, neodstredil a následne uschol. Skús ich oprať iba v čistej vode, či to nezlezie dole.
aj mne to robí, aj práčku mám novú, myslím, že žmýkaním, ja periem všetky rifle kefou ručne
@1mika1 ešte sa mi to nestalo, periem ale prevrátené, rubová strana je na vrchu, robí ti to na všetkých?
@zuzubb007 v rukách?! 🙉
Tiež sa mi to stáva pri niektorých druhoch látok. Tak dávam pozor, čo kupujem, periem naruby a na nižších otáčkach. A snažím sa to hneď po dopratí vybrať, uhladiť rukou a zavesiť.
@elizabet173 no co nemas ruky? hodim prach napustim vanu kefku a idem
Este sa to vie stat, ked mas moc plnu pracku a veci sa nemozu volne prehadzovat. Ostanu stlacene na sebe a tym padom sa sucha ten pokrceny zahyb viac, nez zvysok latky.
nezehlila si ich?
Inak treba davat prach na farebne a pozor na davky.. a hlavne na teplotu vody... je to zvlastne... ako rifle a podobne nohavice toto zvyknu robit, hlavne take tie "used" latky... ale standardne, akekolvek nohavice nie...
@simca06022011 Inak, ked o tom hovoris, mne toto kedysi davno urobilo niekolko tmavych jeanov a to boli lacne nohavice, sice z dobrej, pevnej latky, ale lacno farbenej. Pigment farby nebol dobre ustaleny.
Takze aj farba z nich po par praniach postupne pustila. Miesto tmavych boli take neurcito vysedivene.
A tiez sa na nich robili tieto pasy. Akoby z niektorych miest, ktore sa pri prani co len o trochu viac otreli, to pustilo este rychlejsie.
Kedze boli tmave, este som to zachranovala farbenim.
Drobnejsie skvrnky textilnou fixou, a potom som ich oprala s farbou na textil.
Ale tiez to pomohlo len nacas. Akobysa ta farba ani do nich nevedela chytit. Potom uz sli do zberu.
@zuzubb007 mám ruky, ale nemienim si ich ničiť praním a to nemám problém si sama vymaľovať dom, alebo natrieť plot. V práčke periem všetko od záclon až po botasky. Neviem si predstaviť ženu s tromi deťmi ako rajbe vo vani všetkým ručne nohavice. 🙉
@viestta tiež si taká pohodlná ako ja? Čo tak zajtra obuť gumáky, hupsnúť do potoka a ideeeeeš!!!
@jankalukasova nedavam
@elizabet173 nie na všetkých..ale toto z obrázku je riflovina a stalo sa mi to už aj na normálnych bavlnených
@simca06022011 nezehlila som ich, ale aj keby tak su tam aj biele fľaky a nie len pásy..
Ja by som to neriesila a nosila take. Ved je to uplne v pohode, dnes sa nosi vsetko - aj derave aj vycuchane rifle. Mne to pride ako klasicky riflovy vzor.
@1mika1 foto pre predstavu? 🤔