Biele listy na paradajkách

24. máj 2022

Ahojte. 2 dni dozadu som zasadila priesady paradajok. Zacali blednut listy. Polka listu je biela a polka pekne zelena. Ziadne listy neovisaju. Polievam kazdy vecer. S vim to moze byt?

petronellla87
24. máj 2022

Obelievaju odspodu?

ajkapt
24. máj 2022

Môžu byť popálené od slnka.

viestta
24. máj 2022

Spálené od slnka, treba ich polievať ku koreňom, nie na list a až keď zachádza slnko. Tie listy opadajju, ale paradajka nebude nič, porastu veselo dalej

autor
24. máj 2022

Jaaaj baby. Vcera som ich oblievala aj listy. Dobre vediet dakujem. Tento rok mam prvykrat zahradku, tak uz som sa tu pytala viackrat. Dakujem 🙏

viestta
24. máj 2022

Záhrada sa polieva skoro ráno alebo pred večerom. Papriky, uhorky a paradajky odstatou vodou ku koreňom. A nezabudni, že lepšie je poliať raz za pár dní, ale poriadne ako každý deň trošičku cvrknut. Keď dáš každej paradajky 5 litrov vody raz za týždeň vydrží s tým v pohode. Keď budu väčšie treba jej 2x v týždni tých 5 litrov. To isté papriky, uhorky. Vody by malo byt toľko aby stiekla do hĺbky ku koreňom. Tekvice, cukety potrebujú viac vody. Koreňovej zelenine stačí vydatna, ale ze vydatna zálievka asi 10 až 15 litrov vody na štvorcový meter raz za týždeň, niekedy aj za dva. A je lepšie raz za týždeň výdatne poliať ako každý deň len tak po strašiť po povrchu. Šetrí to robotu aj vodu

alik1986
24. máj 2022

Aj boli tie paradajky aklimatizovane na vonkajsie podmienky ked ste ich zasadila ? Ja ich pomali otuzujem a az tak po tyzdni a to musi bit pod mrakom ich zasadim do zahradi.