Dobrý večer. Mám 4 ročného syna. Chcela by som ho naučiť bicyklovať. Viete mi poradiť kde kúpiť bicykel ? Najlepšie z bazáru ? Alebo nový ? A aký veľký ? To bude mat len toto leto a o rok budem kupovať další ? S pomocnými kolieskami alebo bez pomocných ? Ďakujem.
pozri rajbicyklov.sk
Závisí od výšky , 16 palcové sú pre vek 4-6 takze by Vám slúžil dva roky. Ak je však drobec tak sa mu bude učiť ťažšie. Hlavne manévrovanie s bicyklom, nastupovanie a vystupovanie. My sme mali 12tku a na tej sa naučili najprv a potom išli na 16tku. Mám však drobnejšie deti. Bicyklovať sa naučili vo veku 3,5 a 4 roky. A chvílu mali aj pomocné kolieska kým si zvykli pedálovať a šoférovať bike, keď som už videla že idu rýchlo a bez problémov odmontovali sme pomocné a naučili sa bez nich za 5 minút. Ešte je inak aj veľkosť 14 to môže byt tiež dobrá voľba - my sme nemali. Ako vravím závisí ake veľké je dieťa niektoré 4 ročne majú ledva 100 cm a niektoré aj 110-115
treba vyskusat bicykel a cohiktorom obchode, potom uz aj z bazaru vies objednat
podla mna 14” bike, pre priemerne vysokeho 4rocneho zaciatocnika, bude s nim vediet lepsie manevrovat ako s 16”. v obchodoch su vacsinou 12” a 16” a predaju vam 16” s prehladom za par minut, pretoze vysku nan priemerny 4rocny ma 🙂
moj syn bicykluje bez pomocnych koliesok (nikdy nemal pomocne kolieska) od 3,5 roka. ale so 16” bikom sa mu tazsie manevrovalo, tak sme ho vymenili za 14” a bol si na nom ovela istejsi...tak sa rozbicykloval ze v 5 rokoch ma 20” s prehadzovackou.
14” bicyklov je menej ako 16”. my sme kupili na bazare LeaderFox. velmi dobre nam posluzil
Ja mam 3,5 rocneho syna (vyska 107 cm) a kupil som mu z Bazos.sk pouzivany bike. Ma 12 palcove kolesa, pomocne kolieska nema. V obchode stoji 160 Eur, ja som ho kupil za 40 Eur a je v stave ako novy. Dovtedy jazdil asi rok a pol na odrazadle. Na bicykel som ho posadil jeden vecer bez pomocnych koliesok. Drzal som ho za chrbat asi pol hodinky. Na druhy den zase pol hodinky a uz sam presiel asi 5 metrov. Na treti den uz sam presiel asi 200 metrov. Na stvrty den uz pekne sam bicykloval, len sa nevedel pohnut z miesta. Po tyzdni uz bicykluje zarovno s nami, vie pekne zabrzdit, rozbehnut sa, obist prekazky. Sem tam padne pri zosadani, ale inak bez problemov. Predtym sme mali 14 palocvy bicykel, ale to bol velky a tazky bike prenho a bal sa na nom jazdit. Takze asi take su moje skusenosti. Urcite odporucam ucit bez pomocnych koliesok.
@sida456 my sme kupovali magurasport.
Ja mam vysokeho 4-rocneho syna a ma 12', sice vyzera trosku ako po mladsom bratovi 😀, ale myslim ze ma lepsiu istotu, vie lepsie manevrovat. Vacsi dostane buduci rok, po starsom bratovi.
Zacinal s pomocnymi kolieskami, ale len preto ze chcel bicykel uz ako ani nie 3-rocny. Striedal si ho s odrazadlom. Jedna vyhoda pomocnych bola ze sa naucil pedalovat- lebo toto je dost tazke zvladnut, treba na to zlozitu koordinaciu mozgu, nie kazdemu to ide hned. Teraz sme zlozili kolieska a po par metroch isiel sal, aj toci, brzdi.
Kupovali sme cez bazar, ale kvalitnejsiu znacku.
Dobry vecer. Pisala som prednedavnom a maly uz vie bicyklovat. Jazdi bez pomocnych. Len sa mi casto stazuje ze ho bolia nozicky ked pedaluje. Myslite si, ze je to nezvyk ? Alebo je este maly ma pedalovanie. Mozno trpia klbiky? Radsej odlozit bicykel ? Aky mate nazor nato vy ?
@sida456
podla mna na pedalovanie maly nie je,
myslim ze je to skor o tom ze na tych malych bicykloch sa fakt naslapu tie deti.
moj syn ked mal 4 roky a boli sme
niekde na bajkoch, a sme isli trosku dlhsiu trasu, tiez dost frflal ze ho bolia nozicky, ale
ked sa jednalo o nahananie sa s chalanmi, tak by odbajkoval aj tour de france 😀
teraz ma 5 a je to dost rozdiel oproti minulemu roku, najma teda ked si vyberie trasu alebo ciel ktory ma rad, tak bajkuje o 106, v bratislave su to napriklad mosty, vzdy si vyberie ktorym ideme na druhu stranu dunaja a ktorym spat, atd a je cely happy, a ked k tomu este prihodi prehadzovacku tak je velky cavo ako to cele ovlada 🙂
a teda najma ten rozdiel vo velkosti kolies, tak to sa mu ovela lahsie bicykluje ked sa az tak nenaslape
Len my mame 12tku a tam musí stále pedalovat, keď chce prestať pedalovat, tak nemôže lebo pedále sa mu stále točia.
Ja ked si spomenien ako som ucila stredneho bicyklovat bez koliecok.Joj no o nervy aj ja ale aj on ze mu to nejde hadzal bicykel o zem ze sa to nikdy nenauci.Dnes ako sagan jazdi.Toto leto budem zas ucit najmensieho zatial s kolieckami aby sa naucil pedalovat.
pripajam nasu skusenost - minuly rok dcerka presla z odrazadla na bicykel. Vtedy mala nieco cez 3 roky - kupili sme 12. Ale tazko sa jej slapalo. Tento rok po zime som jej ho opat dala, ale nechcela na nom, zle sa jej pedalovalo. Doslova jej bol maly. V aprili sme jej k 4 rokom kupili novy, velkost 16. Dcerka ma vysku 109cm a 16kg a velmi rada na nom jazdi. Aj sama povie, ze o moc lepsie ako na tom malickom 🙂. Cize to ze ho bolia nozicky, moze byt aj tym, ze je maly a najma male kolesa. A to ze musi stale pedalovat, to nie je dobre
@sida456 neskusite 16? Moj mladsi ma cca 100 cm a v pohode na tom 16ovom ide, len on ma radsej odrazadlo este (3,5 roka ma). Na 16 nemusi tolko pedalovat. Ked vidim tie odrastene deti pedalovat na tych minibicyklikoch ako o dusu, aj mi je ich luto, lebo idu pomaly. Ono najlepsia je prehadzovacka, ale ta az od 20ky, to vidim na starsom, ako sa mu teraz lahsie jazdi (6 rokov ma dnes a 122 cm).
nauc ho bicyklovat s pomocnymi kolieskami a potom casom bez nich
skús pozrieť cyklospeciality, majú krásne, kvalitné a najmä ľahké detské bicykle
@sida456 najlepsie je kupit odrazadlo. Mame s tym velmi dobru skusenost. Syn rok jazdil na odrazadle, potom dostal bicykel- samozrejme bez pomocnych koliesok a do 15 min jazdil sam. Odrazadlo velmi cvici rovnovahu dietata. A co sa velkosti tyka, zavisi od vysky dietata. Najlepsie ist do specializovanej predajne a poskusat, ale pocitam cca 16 palcovy bicykel. Ale ak mozem poradit, naozaj vyskusajte este tento rok odrazadlo a mozno koncom leta uz budete frcat aj na bicykli. Drzim palce