Dobrý večer, chcem vás poprosiť o overeny recept na omáčku bez mäska na špagety/cestoviny. Bolonska omáčka a aj omáčky s kuracinkou sa nám už akosi prejedli 🙂 chcem vyskúšať aj niečo bez mäsa. Ďakujem 🙂
A este ma napadlo na sposob carbonara alebo arrabiata,a lebo pomodoro
Google ti vyhodi-hod si taliansku kuchynu a mozes varit do vianoc.
Osmahni nakrajane šampiňóny, pridaj soľ a čierne korenie, po chvíľke trochu hladkej múky. Zalej 33% smotanou a prípadne pridaj nastruhany syr, syr v crievku alebo trocha parmezanu. Po chvíľke prevretia je hotová, máme ju strašne radi. Samozrejme sa dá urobiť aj redsia, pridaním trochy mlieka. ..
@lia82
Ja som čerpala z tejto stránky:
https://www.toprecepty.cz/recept/33929-bolonska...
nám to chutilo, keďže nie sme mäsový.
Manžel dodal, že on by tam do budúcnosti na skúšku pridal ešte trojuholníkový syrček... (Ten by dal asi do každého jedla, čo ho ľúbi, ale prečo neskúsiť) 🙂
Syrová omáčka s dubáčikmi je top! 🙂 Ale tú si robievame väčšinou keď máme svoje čerstvé hríby nazbierané
Ahoj, velmi jednoduche, rychle a chutne su tagliatelle s cesnakom, chilli a rukolou, v original recepte pridavam kusky svieckovej.
Postup: Na kvalitnom olivovom oleji si oprazis cerstve nakrajane chilli a cesnak (v original recepte sa neskor pridaju kusky osolenej a okorenenej svieckovej alebo panenky (uprava na medium/medium rare)), vmiesas al dente tagliatelle nech sa pekne obalia. Pridáš cerstvu rukolu, na tanieri posypes hoblinami z parmezanu. Tento recept je skor pre dospelych, ktori maju radi vyrazne a svieze chute 🙂
My robíme klasiku. Na bravčovej masti zapraseny, do toho pretlak a a ochutiť cukor a soľ. Jednoduché a výborne. Moje deti ju zboznuju
Okrem toho co sa tu uz spomina, napr. spagety s hraskom, niekdy k nim narobime aj masove gulky (vyhodi recept google, gulky ja robim napr z morcaciny s citronom, a oprazim na panvici, oni su potom take vonave), spagety sa daju fakt so vsetkym jest... moj chlap oprazi slaninu, k tomu suchne makarony a tvaroh :DDD Vcera sme mali spagety so spenatovymi listami a pecenou rybou (ostala z nedele), domaci vymysel, recept nenajdete :DD spenatove listy som natrhala, keby sa mi chcelo, namixujem ich na skoro "pesto", zmiesala som s olivovym olejom a cesnakom, dokorenila, primiesala horuce cestoviny (neoplachovat) a syrom a pridali sme odkostenu rybu. S hubami sa daju tiez robit aj bez smotany/syra. Nivova omacka je tiez fajn.
ja robievam takto: na oleji kratko osmazim cesnak pokrajany na kolieska, na to hodim pokrajane rajciny. podla povodneho receptu by sa malo dosiahnut, aby sa odparilo co najviac vody. ja tolko necakam, pridavam aj rajcinovy pretlak a konzervu fazule. z korenia sol, bazalka, oregano. dam na lubovolne cestoviny a posypem syrom 🙂
Syrová a s čerstvými rajčinami je podľa mňa najlepšia 🙂
Wau, ďakujem ste zlate ... Postupne to budeme skúšať 🙂
A co pesto?
Je vyborne.
Alebo dusena zelenina,sojova omacka,chilli,kurkuma,cesnak
Restovana cibulka,sampiony,trochu smotany
Omacka zo 4 druhov syra
Morcacina na cibulke na kocky,kokosove mlieko,chilli,kari,zazvor
Spenat a ricotta
.....a milion inych kombinacii.
Skusaj miesat co vam chuti.cestoviny su nevycerpatelnou studnou moznosti 😉