Ahojte, prosim poradte aka je najlepsia bezlepkova muka vhodna do varenia (placiek, halusiek...). Vobec sa v tom nevyznam, tych muk je milion, chcela by som robit halusky ale mamina ma intoleranciu na lepok, raz kupila taku zmes na vyrobu halusiek co sa miesala s vodou ale hovorila ze to bola bieda a cele to vyhodila, ja by som chcela skusit spravit pre nu normalne halusky zo zemiakov...ak ma niekto skusenosti, prosim poradte 🙏
Ja používam len múky od Novalimu, väčšinou promix uni. Na zahusťovanie kukuričný/zemiakový škrob.
Aj pohankova + vajce + zemiak by mohla fungovat.
@evinka3007 ja mam najradšej od Schar Univerzál Mix it.
Na halusky, palacinky, zahustovanie polievok omacok do zemiakovych placiek pouzivam Farine od schar
@daniela1911
@helcanw
@krisbar
@ivana11155
@evinqua
Ďakujem vam žienky 🙏
@evinka3007 ceska nominal tiez super
Schar značka MIX B na všetko používam aj keď pečiem tortu koláče hocičo, omáčky väčšinou zahustujem solamilom. Diétu mám už 12 rokov
Kamoska používa aj Hrasku
@evinka3007 pýtala som sa kuchára v restike, kde chodím na blp halušky, používa promix uni, ale mne sa z nej rozpadavalo cesto (nie halušky ale iný recept) 🤷♀️
@evinka3007 tiež som veľa hľadala.. síce ešte nemám odskúšané ale vraj cirokova múka je naj na halušky... pozor.. nie cicerova ale CIROKOVA🙂
Používame promix-uni