Berie sklokeramická varná doska veľa elektriny?

ajko
24. máj 2017

Baby, potrebujem poradiť. Cca 15 rokov varím na plyne. Bývame však v rod. dome, kde nieje potiahnutá plynová prípojka a tak stále dookola vymieňame plynové bomby. Teraz plánujem meniť sporák a začala som uvažovať nad sklokeramickou varnou doskou. Nemáte niektorá odsledované, či takáto doska spotrebuje veľa elektriny? Aby som si potom nebúchala hlavu o stôl, že som mohla zostať predsa len pri plyne. Keďže sa celá 5 členná rodina stravujeme doma, varím takmer denne. Ďakujem za rady.

tenerifka
24. máj 2017

@ajko u nas varime takisto denne, ale neviem si predstavit varit na plyne napr.na sporaku napojeneho na plynovu bombu(u nas takisto nie je plyn) len preto, aby som usetrila 8-10 eur mesacne.
A co sa tyka dosky-asi mas na mysli indukcnu(tu mam uz cca 8 rokov a nevymenila by som ju za inu), lebo klasicka sklokeramicka sa uz prakticky nepredava(teda aspoñ u nas nie)
Kolko spotrebujeme na vareni elektriny ale vobec netusim

ajko
autor
24. máj 2017

@tenerifka samozrejme taktiež neriešim 10 eurové rozdiely.. skôr som mala na mysli, či nemám čakať pár sto eurové nedoplatky pri zúčtovaní.. ak sa ťa ale môžem ešte spýtať , sú nejaké výnimky čo sa týka materiálov hrncov, ktoré sa na indukčnú dosku nesmú používať?

tenerifka
24. máj 2017

@ajko nemozes pouzit klasicke starsie smaltovane, inak neviem
Nam fungovali vsetky starsie nerezove, a vacsina hrncov a panvic, ktore sa vyrabaju poslednych niekolko rokov, su takisto vhodne na indukciu, naspodku to mas oznacene takou spiralou
Takisto si zober, ze pri vareni na indukcii usetris cas, kedze necakas ako na starej sklokeramickej, nez sa ti platña zohreje, voda napr.vrie do 20-30 sekund(netreba ti viac ani rychlovarna kanvica)

dzjanetta
24. máj 2017

Kočky a čim najlepšie čistit?🙂ďakujem

dzjanetta
24. máj 2017

@ajko ahoj..a určite vymeň..mas to pohodlnejšie..rozdiel zatial neviem..ešte pride vyučtovanie🙄

ajko
autor
24. máj 2017

@tenerifka wau, to naozaj tak rýchlo vrie? asi prestávam špekulovať..

osky
24. máj 2017

@tenerifka co je toto za hlupost ze sa nepredava???
nie kazdy chce indukcnu a ja osobne by som ju tiez nechcela.
zo zdravotnych dovodov...
ale sklokeramicka varna doska je na nezaplatenie,ja by som zase nechcela inu.aniz asvet.spotreba-netusim...

ale ta indukcna zerievelmi Vela Energie !!
treba si o Tom nieco najst a postudovat...

tenerifka
24. máj 2017

@dzjanetta cistim len spongiou a vodou, nic sa tam neprichytava ako na sklokeramickych

tenerifka
24. máj 2017

U nas sa uz sklokeramicke nepredavaju-len dopredaj za par drobnych jeden-dva modely
Indukcne potrebuju menej casu na varenie, udrzba prakticky nulova, aj ked nieco vykypi, tak sa len utrie

tenerifka
24. máj 2017

Tie co este nemate a uvazujete nad indukcnou doskou, kupte taku bez toho ramu-bez obruby, len vsetko z jedneho kusa, a stacia uplne 3 varne miesta ( namiesto klasickych styroch)
My kupujeme teraz do noveho domu len s tromi

vroni
24. máj 2017

My mame tiez sklokeramicku, novu, predavaju sa uplne normalne, indukciu sme nechceli ani omylom, moj sen je sklokeramicka plynova, ale naklady za zapojenie su tu sialene, takze ostane na urovni sna...

evat2315
24. máj 2017

my máme v dome iba elektriku, máme indukciu, neviem koľko minieme iba na varenie ale mesačné náklady aj s kúrením máme asi 60 euro mesačne.

tenerifka
24. máj 2017

@vroni ja som bola pred mesiacom a aj minuly tyzdeñ a mali asi 10 druhov indukcnych a 2 sklokeramicke, pred 18-timi rokmi, ked som zariadovala svoju kuchyñu, tak indukcne este neboli, ale ludia ich teraz kupuju viac kvoli pohodlnosti
Samozrejme uplne naj na varenie je plynova, ale ak nie je zavedeny plyn tak co narobis
O zdravotnom riziku neviem, mame ju dlho ( aj vsetci nasi znami), ale je mi jasne, ze existuju ekologickejsie alternativy varenia ( aj ked menej pohodlne)

vroni
24. máj 2017

@tenerifka, my mame nasu cca pol roka, vyber bol asi pol na pol (indukcia/elektrina), my indukcnu nechceme hlavne kvoli chuti, mne chuti indukcia ako z mikrovlny, takze nie, neprosim si (viem, ze je to uplne iny princip) Paradoxne mame plynove kurenie, ale sporakova pripojka by stala asi tolko ako rozpocet chudobnejsej africkej krajiny (lebo bezpecnost a bla, bla, bla...), za tu sumu mi to fakt nestoji...

osky
24. máj 2017

@tenerifka no neviem,ja som daval robit pred 3 rokmi kuchynu na mieru a v studiu som vyberal aj spotrebice...
vyber bol velky...mozno podla znacky...ktovie.
teraz velmi letia indukcnevarice,je to novinka...
ale tie zdravotne rizika su spojene s tym magnetickym polom-treba si to pozriet,skratka je to neprirodzene,v podstate si stalepod ziarou magnetickych vln...
a volakde som citala porovnanie skodlivosti tych energii podla typu ohna-ziarenia....zu to presne nepamätam.
a tam najviac vyzarovala prave indukcia...

tak ja preto nie.
ja ani mikrovlnku elmi nepouzivam.len v krizovych pripadoch...

tenerifka
24. máj 2017

@osky mikrovlnku doma nemame, neverim jej a ani nam vobec nechyba
Moze byt, ze indukcia nieco vyzaruje....ale kedze neprichadza priamo do styku s jedlom a takisto je ten mechanizmus pod hrubym sklom, nemusi to byt az take vazne.Ak si porovnam klady a zapory, nechcela by som sa znova vratit k sklokeramickej
U nas sa fakt najviac predava indukcia ( Kanarske ostrovy), na Sk urcite fici najviac plyn a velakrat pri kupe rozhoduje hlavne cena

damoska
10. jún 2018
Používateľ damoska je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od damoska.

skus si online porovnat klasicku a tu čo chceš, určite tam bude zrovnanie parametrov.