Beh v zime - oblečenie

23. nov 2023

prosimvas, ako sa vy obliekate ked idete behat von teraz v zime? Čiapka, niečo na ústa, tenisky to je mi jasne ale obliekate si termo alebo mikinu?

lenkahvh
23. nov 2023

no daka mudra duša raz vravela, ze sa treba obliect, ako keby bolo o desat stupnov viac, toho sa ja drzim. cize okolo nuly je teda 10 stupnov akoby - natelnik funkcny - merino, na to trebars tricko s kratkym alebo nieco ako vestu tenku a navrch bundu proti vetru, bezecku.

pe_mi
23. nov 2023

Ahoj,ja termo natelnik,mikina na to a na to tá úplne tenunčka vetrovka z decathlonu (vetru odolná), legíny,kompresné podkolienky,čelenka na hlavu a nákrčník cez ústa.

h2
23. nov 2023

Prosím vás, hlavne si v zime nedávajte členkové ponožky, achilovky treba mať v teple. Bohužiaľ, radím to z vlastnej neblahej skúsenosti. ☹️

lenkahvh
23. nov 2023

@h2 tak tieto clenkove ponky su ohromne sprosta moda vseobecne - hole clenky vidim nonstop - ale tak kazdeho to dobehne raz, mozno v starsom veku.

Urcite treba teple ponozky, vysoke, mam tiez merinove zo Zaja, aj na turistiku, to netreba podcenit veru

autor
23. nov 2023

rukavice mozu byt tiez? byva mi velka zima na ruky v zime, a mozu byt napriklad aj teplaky?

autor
23. nov 2023

@pe_mi ake termo mate? Chcela by som nakupit ale neviem ktore su naozaj kvalitne

dadis
23. nov 2023

ano - ciapka, rukavice, nakrcnik ..to su casti, ktore sa lahko ochladzuju pri behu - inak mne stacia hore dve vrstvy - termotricko s dlhym alebo kratkym rukavom (podla toho kolko stupnov je) a vrchne tricko s dlhym rukavim..pod 5st. pridavam windstopperku ako tretiu vrstvu (alebo ked prilis fuci/prsi)

yanni
23. nov 2023

jasne, aj rukavice. Ja som behavala aj pri viac ako minus 10. Tazko radit, kazdy clovek inak vnima zimu. Ak by sa mal kazdy riadit "pravidlom" priratat 10 stupnov, tak by moj muz pri dnesnych 0 stupnoch musel behat len v boxerkach. Jemu je pri behuuuuu strasne horuco. Mne tak akurat. Aj muzi a zeny vnimaju zimu inak, tak isto ako je to ine pri detoch. Musis vyskusat. Ale pri minusovych teplotach som mala len termo bezecke gate, termo dlhe tricko, na to funkcne kratke tricko a termo bezecku bundu (softshell s chlpkom-windbraker), ciapku, buff a rukavice. Moja dcera, 8 rokov, napr. teraz, plus 2 stupne ,ma len normalne (nie termo) bezecke gate, lyziarske spodne pradlo (tricko) a na to termo troyer z decathlonu. Ciapku (niekedy aj nie) a VOXX ponozky. Toto vsjo. Rukavice nosi sice so sebou ale ich este neoblieka. Ja uz vonku v zime nebeham (treningy), ja mam rada pohodlie na pase doma. Preteky samozrejme vonku aj v zime ale vyberam si.
Klasicke bavlnene teplaky neodporucam ako aj celkove bavlnene veci, kedze to nasiakne vlhkost, jedno ci pot alebo vlhkost okolie (napr hmla atd) a bude ti zima. Ani, ked si po to das funkcne termo dlöhe spodne pradlo.

dadis
23. nov 2023

To spodne tricko mavam lyziarske termo tricka..a vrchne mam z decathlonu

pe_mi
23. nov 2023

My máme všetko značky craft termo oblečenie.spokojnost

dadis
23. nov 2023

Inak moje deti maju vela funkcnych veci z decathlonu - nie len tie basic a uplne to staci a to trenuju sj vonku celu zimu

lianka123
23. nov 2023

v najsporte je funkcne oblecenie, podsite gate na behanie a horny vrch kupujem v rakusku v lyziarskych obchodoch ako Kjus , odlo etc a nie je mi zima

lucik194
23. nov 2023

momentalne tenke dlhe bezecke leginy, kratke bezecke tricko a na neho tenucku vetrovku, celenka, ponozky
to je vsetko, ziadna mikina,

autor
23. nov 2023

ja som dost zimomrava a nemam dost dobru kondicku takze ten beh je taky aky je :D preto ze ci na hrubo alebo na tenko obliekat

dadis
23. nov 2023

Lepsie na tenko..ak by ti bola zima, nabuduce pridas

yanni
23. nov 2023

@dadis aj moja dcera. Takmer vsetko z decathlonu. Robi triathlon a tiez su vonku cely rok.
Ale inak mame aj dost veci od Odlo.

dadis
23. nov 2023

@yanni Syn mava 9-10 treningov do tyzdna, dcera 6, tak my mame funkcneho oblecenia, ze sa mozeme doma ohadzovat 🤣..niekedy si deti aj odo mna pozicaju, ked potrebuju..

yanni
23. nov 2023

@dadis Aj my, vsetci sportovci, tak si to vies asi redstavit. My mame uz v pivnici (fitness miestnost) extra skrinu a sufliky a kazdy tam ma svoje sportove veci. Tricka uz ani neratam, na kazdych pretekoch nejake dostaneme aj deti, ja pri detoch vidim skor "nohavicovy problem".

ibrunova
23. nov 2023

ja v zime nosím funkčné tričko s dlhým rukávom, tenkú bežeckú mikinu a tenkú bežeckú vetrovku. Čiapku, na krk bufku a tenké rukavice. Vždy mi je teplo, až moc, a po behu hneď do tepla a do sprchy.

sojorez
23. nov 2023

Termo triko s dlhym rukavom, na to triko kratky rukav, tenka bezecka vetrovka, na nohach leginy, rukavice, bufka na hlave.

lenkahvh
23. nov 2023

@autorka - pozri si termo oblecko, ake sa ti paci - mavaju vsade - sportisimo, exisport aj lacnejsie, decathlon ako baby pisali, alebo potom drahsie - to merino, od Zaja a vsetky zname drahsie znacky, bezecke zateplene leginsy mam z tchiba za par eur a su najlepsie co mam - aj tchibo mava dobre bezecke veci

dadis
23. nov 2023

@lenkahvh Inak s merinom maju sj v decathlone stoja tusim okolo 50 eur..este sme neskusali, v pohode na hodinovy beh posluzia aj obycajne

michaela329
23. nov 2023

Moja výbava do - 5 sú leginy zajo, kompresne podkolienky, tenké termo s krátkym rukavom, termo mikina s dlhým rukávom, vesta. Rukavice, zimná bufka a dobré topánky. Na ústa bufka. Na začiatok stačia decathlon alebo Lidl veci. Hlavne sa v tom musí dobre hýbať a nech je to k telu-teplaky skôr nie.

yanni
23. nov 2023

@lenkahvh Inak ked spominas Tchibo. Akurat som mala v ruke moje stare zateplene gate a su tiez s Tchiba. Ja mam tchibo oblecenie vcelku rada. Najlepsie sportove ponozky a podprda. Neda na ne dopustit.

yanni
23. nov 2023

Baby co mate merino od Zajo. Nehryzie. Mam pre decka merino 100% od Dilling a nechcu mi to bliekat lebo ich to skrabe, hryzie a neviem co este vsetko.

dadis
23. nov 2023

@yanni Ja tiez podprdy z tchiba mam a su super

lenkahvh
23. nov 2023

@yanni ano aj Zajo hryzie, asi pre deti nie uplne vhodne, ja to zvladam, ale hryzie

yanni
23. nov 2023

@dadis tie podprdy su fakt super. Ja mam najstarsie hadam uz aj 15 rokov. Medzitym este dve tehotenstva a pasuju stale. A co je fajn, vzdy si drzia tvar a ani po miliontom prani sa este nerozpadli. A tak isto ponozky.

yanni
23. nov 2023

@lenkahvh kurnik. No ja som to so 100% merino vzdala. Mne to nevadi ale baby furt mrkocu. Vlani som uz 100% ani nekupovala. Este mame merino/hodvab, to nezerie ale je to take tenucke. No ale nestazovali sa., ze by im bola zima.

autor
23. nov 2023

@dadis sportove? alebo normalne