Dobrý deň, aký je rozdiel ak je niekto zdravotná sestra so strednou školou alebo diplomovaná?
Alebo keď je rádiologický asistent diplomovaný alebo bakalár? Je to na rovnakej úrovni? Je rozdiel v plate? Ďakujem.
Ešte doplním že existujú platové tabuľky,keď pogooglis isto nájdeš.z mojej skúsenosti na diplomivany je veľa veľa praxe čo je úplne super.bc je viac tepreticke,potom to treba dobiehať " na bojisku" ale určite sa to líši škola od školy.
z hladiska platu je lepšia špecializácia,teda dipl.
špecializáciu je možné spraviť aj s bakalárom alebo ako dipl. všeobecná sestra
@gabi000 Viem už študujem diplomovanú sestru
@nicknamemia neviete mi náhodou povedať, koľko je nástupný plat sestry v nemocnici? s príplatkami v čistom, od januára im zvýšili, viem toľko. ďakujem 🙂
@gabi000 Pre diplomovanú a bc je 850 v hrubom podľa tabuliek
@nicknamemia ďakujem, áno to viem 🙂 ale zaujímal by ma plat v čistom s príplatkami, keby ste boli taká láskavá...stači aj do súkromnej správy, ďakujem 🙂
@gabi000 Ja študujem v prvom ročníku čiže ohľadom platu v čistom a príplatkoch neviem presne :/ ale sestra na smeny v pohode zarobí nad 800 v čistom a so špecializáciou viac. Plus nejaké osobné príplatky.
@nicknamemia Ahoj, prosim Ta ako prebiehalo studium dipl.vseob. sestra? Kazdy den rano do skoly ako stredoskolak? Alebo inak?
@ebbi Ahoj, chodila som na odbor diplomovaná sestra iba pol roka a odišla som zo zdravotných dôvodov, ale vyučovanie ako na strednej, normálne predmety v triedach, skúšajú, pravidlne sú písomky. Sú tam aj praktické predmety, kde sa skúša veci ako odber krvi, upravenie postele atď. A medzi tie predmety je prax v nemocnici. Prvý polrok sme mali prax jeden deň v týždni, neskôr je toho viac. Niektoré dni je ráno prax v nemocnici a ešte sa musíš vrátiť do školy na vyučovanie.
Diplomivany to nie je titul vysokoškolský .len taký ako nadstavba.v plate skoro nikde rozdiel nie je.rozdiely robia skôr špecializácie - napr.akoncis diplomivany sestru a máš nástupný plat xy eur.po pár rokoch si spravis špecializáciu napr.operacna instrumentalna sestra a plat ti stúpne o nejakú čiastku