Chcela by som sa poradiť máme objednaný bazén s konštrukciou 3,66x1m výška máte skúsenosti s filtráciou bude stačiť kartušová ktorá je k tomu? Potešia aj rady ako udržiavať a akú chémiu a pomocky nakúpiť.Ďakujem.
Toto je dost obsirna problematika, treba si to nastudovat inak budete kazdu chvilu menit vodu lebo vam zozelena. Zaklad je sledovat ph, kupit testery. A podla toho upravovat vysku ph a nasledne davat chemiu, prip.rozjasnovac, vlockovac....je toho dost, ale da sa to pochopit. Ale bez sledovania(a upravovania)ph to proste nejde.
Najlepšia je pieskova filtrcia. Je trosku drahsia ale ma aj vysledok voda je cistejsia🙂 len treba to ph sledovat a podla toho chemiu
@ariela25 kartusova určite nestačí, toez sme to objednali min.rok a pokial chceš mat ako tak cistu vodu, treba to meniť asi každý druhý den, lepšie doobjednať poriadnu filtráciu k tomu, ak keď drahšiu..
treba chémiu rozjasňovač, vločkovač, papieriky na roztok PH plus a minus, pieskova filtrácia je super lenže chémia je draha, plavak s chlorovými tabletkami ja mám plavak v bazéne je aj solárny ohrev ale aj klasický ohrievač lenže ten je veľmi drahý to je veľka investicia ked ešte vodu nemate zo studňe ale mestka to sa ešte predraži samozrejme čistiť vodu pravidelne aby dole nebola zelena to ked neviete ako s tým zaobchádzať musite si niekoho najsť čo to presne vie ako to je ako sa to robi lebo sa nedoplatiťe na vode ved odkiaľ ste ho kúpili by vám mali dať rady ako s tým zaobchadzať chémia je draha to hoci čo tam isť nemôže piesok do filtrácie tiež špeciálny je to drahý špás kto nemá vodu svoju zo studňe ked je voda zo studňe je ľadová treba ju nechať vyhriať a ten solárný panel to vyhreje za deň až dva ja mám aj ten ohrievač to vyhreje vodu na 40 stupňou ale drahý 1200 eur potom vysavač špeciálny, plavák, prvotna investicia je veľa ale potom chémia každý mesiac a to riadne tiež ide do penazi potom ked sa okupete treba zakryť takou vrchnou plachtou ktora tiež nestoji málo a pravidelne čistenie to je zaklád.
Takyto objem vody ti kartusova neprefiltruje, urcite kup pieskovu, a sledovat ph vodym, pravidelne doplnat bazenovu chemiu, ak je vela necistot treba povysavat dno vysavacom na filtraciu. Nie je to ziadna veda, nastuduj si to na nete, kazdy predajca bazenov ma na stranke navody ako treba udrziavat vodu. My mame vodu normalne z vodovodu, neplatili sme kvoli tomu nejako viac penazi, piesok vo filtracii ti vydrzi aj zo 2 sezony. Jedno balenie tabliet mi vydrzalo celu sezonu. Mame bazen, ktory sa na zimu nevypusta a v pohode sme minuly rok pouzili vodu z predchadzajuceho roka, krasne sa vycistila. Je s tym trocha roboty ale za tu namahu to stoji
Napíš do skupiny Pekne bývanie, tam Ti kocky poradia.
Ďakujem za odpovede 🙂 pozerala som nejaké štartovacie sady chémie do bazéna vodu máme zo studne, naštudujem ešte niečo na internete o údržbe prípadne dokúpime tú pieskovú filtráciu.Nechápem načo dávajú tie kartušové filtrácie v sade k takémuto bazénu keď to neutiahne vyčistiť 😠
Ak mas zo studne opatrne s tou chemiou lebo stava sa ze voda zhnedne😃 vlastna skusenost. Voda je v pohode bez zavady ken je hneda. Tak opatrne 😃 trochu chloru na zaciatok a hlavne filtraciu. A ak je filtracia dobra tak ani netreba neako chcemiu🙂🙂😃
Potom ešte daj pozor lebo na studničnú vodu je iná chémia ako na vodu z vodovodu.
@ariela25 skús radšej na modrú strechu napísať, tam ti budú vedieť lepšie poradiť ako tu