len tak ma napadlo sem napisat po dnesnej situacii, bola som v seconhande vyberat nejake veci ci pre dceru alebo pre seba, viim tam strasne topankyci dotrhane oblecko a mamicky za tim saleju ako keby nemali peniaze na nove, chodia tam mamicky a zeny co maju viac nez ja alebo niektore co su v hmotnej nudze ale kupuju to , doma si to opravia ved oprava domaca nic nestoji- ceny toho oblecenia je primerana, tu na bazari ci niekde na inom bazari su tiez veci na predaj v takom stave a mamicky s a tu stazuju, a pritom prach na pranie ma kazd a alebo nite a ihly , tak preco s a niektore stazuju ze sa tu zavadza .. ved kazdy s a snazi predat( ako neobhajujem veci uplne na smetisko) ale ked s a to da upravit tak preco ocakavaju novy tovar ako z riadneho obchodu . nemusite ma odsudzovat, sama som si kupila vecicky pre dceru aj premna ze som sa pytala na stav - bol zevraj dobry a bola tam sem tam fliacik kt. sa dal napravit pranim alebo bola dierka a dala s a prisit-zasit, ale nedavala som zle hodnotenia pre par malych chybyciek , ked to pri noseni neprekazalo .
@dominika1988 tak je rozdiel ked niekto napise super stav a je to ozaj na nenosenie, ale ked niekto napise dobry stav tak treba ratat aj s vadami
@dominika1988 ved toto , ja co citam na ciernej listine , alebo pozeram bazariku veci tak neni vidno na foto ci je to trhane alebo flakate ale ked nie velka vada ako moc flakate alebo trhance tak preco, sice ja tu riesim hovadiny ale zacalo ma to zaujimat, ja som poslala tiez jednej mamicke dnes vec bol tam trhanev asi centimeter kt, sa da zasit a chybal ta bezec co som si ja nevsimla pri baleni ale to su min. vady ,keby nieco som poslala ze je to ozaj moc tak dobre beriem spet , ale su tu sikovne mamicky kt. si spravia a opravia tak ze to bude vyzerat ako nove.. raz mi prisli domov nohavice pre dceru , maly byt v super stave, boli dotrhane od spodu , dobre opravila a kazdy s a ma pytal ze kde som to kupila ze su vyborne , a ked som im ukazala vadu tak ze to vobec neni vidiet , druhu skusenost som mala ze bunda prisla ako nova ale pritom rukav bol roztrhnuty , vacky flakate , dala kamoske opravit a bolo ako nove a ziadne taznosti alebo vratenim tovaru som s a nezapodievala, dala som za to minimum s ceny tak preco aj .. bud som ja taka blba alebo ja uz neviem..
@pokladik5 v sekaci vidis, kde su dierky, kde je osuchane a je tvoja volba, ci to kupis ci nie, ked tu maminky pisu ake super oblecko predavaju a potom ti pride flakate, prip. s dierkami, tak to nepotesi, cez tyzden som tu kupovala strasne vela oblecenia, polovicu vybavy pre obe deti na zimu, od dvoch predavajucich mi prisli flakate veci, jasne, skusim ich oprat, ale prvy moment bolo take ,,sklamanie" predsa len stalo to dokopy 10 euro a viem si zato predstavit kupit nieco ine od maminky, co nezavadza a neklame, dnes ma ale aj vela balickov uprimne potesilo, este mi ma tento tyzden prist vela balickov, tak uvidim v akom budu stave, ale po dnesku som povedala muzovi, ze tieto oblecenia z bazarov budu zrejme len na doma a buduci mesiac idem kupit do normalnych obchodov, sice budem mat za rovnaky peniaz menej kusov, ale aspon budem spokojna... 😉
@pokladik5 a nie kazda maminka ma cas ,,opravovat" tolko veci, ja nepoviem, keby mi taka vec prisla raz do roka, ale ked mi pridu tri flakate kusy oblecenia za jeden den z 11 balickov, tak je to uz moc aj na mna, napisala som predavajucej, ze skusim oprat, ale keby prisli s dierami, tak to by som teda na zasivanie tolkych kusov nemala pri dvoch detoch ani cas ani naladu, ja to beriem, su to nosene veci, s takymi beznymi opotrebovaniami ako su zmolky ratam...
@ela2710 preto by sme mali ocakavat aj vady aj ked su nizke ceny, ale zase za vysoke ceny je tovar ozaj ako novy, ale za cenu pac aur kt, sa kupi tu s a neda kupit v obchode ako si t o napisala, bola by som sklamana keby som vyhodila 15 eur za bundu a bola by poskodena , ked za 15 eur je v obchode nova, alebo dolozit 5 eur a mam znackovu , ale ked je to par eur tak neni dovod byt sklamany , aspom podla mna , moj nazor ..
@pokladik5 ja som tu minula za tento tyzden neskutocne vela penazi, ked napise predavajuca, ze je to raz v super stave, tak to aj ma byt v super stave...a ver, ze sa da kupit aj v obchode, napisala som ale, ze menej veci za tu istu cenu, tu miniem tak 20 eur za 5 overalov alebo dupaciek, v obchode kupim za 20 euro 3 dupacky alebo overaly a som spokojnejsia, lebo su nove, a tu aj ked pisu, ze minimalne nosene, v super stave, tak predsa nemam dovod neverit maminke, ale ked mi pride vec ako po 10-tich detoch tak to je sklamanie a maminka zavadza a negatko si zasluzi
@pokladik5 a mna mrzi aj par eur, mam dve male deti, kazde euro sa zide, a keby predavajuca napisala skutocny stav veci, tak by som si nekupila od nej, ale od inej maminky, ved inzeratov je tu tak strasne vela, ze sa neda ani vybrat...
aj mne sa raz stalo, ze som si nevsimla dierku pri rozkroku, ale hned som vratila peniazky a tovar som pani chcela nechat, aspon na doma, ona mi ho ale zaslala spat, od vtedy som uz ziaden problem nemala, pisem skutocny stav a pri novsich veciach, pred platbou kupujucej radsej dvakrat skontrolujem, nez predat poskodene
ale napr. mozem odporucat shopy, esteze tu nieco take vzniklo, take krasne veci tam predavaju, tam som nemala ziadny problem nikdy s nicim a je to pohodlnejsie nze behat s detmi po obchodoch 🙂
ahojte, nechcem nikoho obhajovať ani viniť. Sama som po pár nákupoch bola trošku sklamaná, ale je pravdou, že čo si jedna mamka myslí že super stav, iná náročnejšia si povie že toto len doma, každá sme náročná asi v rámci svojich možností, každá by sme chceli pekné veci za dobrý peniaz, no nie ?
@dominika1988 ved presne, aj ja si myslim, okrem toho niekedy tu je viac rovnakych obleceni a stane sa, ze aj maminka s najnizsou cenou ich moze davat v lepsom stave, nez ta s navyssou...
no ja som tu teda nakupovala prvy raz a musim uznat ze aky stav bol napisany tak taky prisiel .skorej by som povedala ze nad moje ocakavania este lepsi🙂nemam cas chodit po sekacoch a tu aspon vidim podla maminy samo na fote kto to predtym nosil🙂a niesom priberciva ,myslim ze deticky vynosia veci ci uz su alebo niesu znackove🙂ak potrebujem nieco nove tak cakam na zlavy v marketoch 🙂
@bambina1009 ja zas nie som az taka narocna, zmolky mi nevadia, ved to sa stane aj pri noseni noveho oblecenia kvoli praniu a su na trhu super odzmolkovace, ale ked ma oblecko diery alebo flaky tak sa podla mna hodi uz len na pieskovisko alebo na doma...a ani to by mi nevadilo, keby to predavajuca napisala aj v inzerate, ja som takto predala body s flakmi, napisala som, ze uz len na doma, lebo maju flaky od papania, a maminka ich aj tak vzala, hoci take oblecko predavam za nizsie ceny, no maminke sa to podarilo vyprat 🙂 tak som bola rada, ze je spokojna 🙂
@ela2710 naozaj som nemyslela že si náročná, mne by diery vadili tiež, alebo oblečko z roku 5 za dnešné ceny 😀 😀
@pokladik5 to ked sa clovek pýta na stav a dana osobka ti povie ze je v top stave ako nove 2x oblecene tak clovek naozaj caka ze to take pride, no dojde vec ktoraje vynosena, zmolkava a od flakou a cena ze 7e???je to ok?alebo objednam 2 ciapocky predavajuca opíse top stav a pride mi jedna ciapka hneda totalne sprana, vyblednutahneda a na cele ciapky diera ako svet-toto mam dat svojmu dietatu na hlavu co som ciganka?ak to predavajuca uvedie, tovar popise tak ok beriem ale toto si naozaj zasluzi zle hodnotenie. Myslim ze to nie je malickost, mne prisiel dalsi pulovrik na fotke cisto novy a prisiel ze modra farba bola az biela tak vynoseny, a to este vela vela inych, napriklad som sa kolko krat popalila aj na predavajucej kt. mala 100 kladných hodnoteni a dupky mi prisli z velkými zltými flakmi na zadku, a mamicky vychvalovali, bolo mi blbe ze by som jej mala dat zle hodnotenie, tak som nedala ziadne kedze mi to vyslo v pracke ale ked uz nieco clovek predava tak nech to aj neako vyzera za tu cenu a ma to byt aj uvedene...a nie len to ze sa chce toho mamicka zbavit...alebo mi prisla sukna pre 7r neter krasna na fotke dobrý stav, prisla mi vyprata handra z dieramy na pase a pri fodrach a k tomu mi akoze chcela pani pribalit ze darcek, 100 rocne tricko, tak teraz s tym umyvam okna...
@bambina1009 ja chapem, ako si to myslela, ja by som mozno kupil aj v horsom stave, napr. na detske ihrisko, lebo tam aj tak znicime oblecko, ale musi to byt uvedene v popise,
ale napr. dnes mi prislo aj overaly pre malu, pri ktorých bolo napisane len noseny stav a ozaj musim povedat, ze su perfektne, dokonca ani zmolky a pri tom to bol jeden z najlacnejsich obchodikov,
inak na taketo veci tu je tema so zlymi skusenostami s obchodikmi, ja uz ani neviem ako sa presne vola, su dve cierna listina a potom ta druha, kde sa da aj rozpisovat,
zakladatelka tuto diskusiu zalozila asi preto, ze je nastvana za hodnotko, ktoré dostala, ale to si treba vydiskutovat v spravach s nou, davam jej aspon za pravdu v tom, ze najskor si treba vec vyriesit medzi sebou a az potom davat hodnotka, ak je predavajuca ochotna vratit peniaze, alebo dat zlavu, atd. tak by som dala neutralne hodnotenie, nie hned negativne...
Baby tak ja som dnes v meste napr. kupila v normalnom obchode,podotykam,ze tam predavaju prevazne od jedneho slovenskeho vyrobcu,nebudem ho menovat a to jesenne ciapky jedna stala 1,50, druha 2,10 tielko 2 a super hrube krasne teplaciky za 6 eur. min.tyzden som tam kupila ale,ze fakt super pyzamka po 6,10 tusim za jedno a vsetko je to novucke a velmi prijemne na nosenie kedze je to vsetko bavlnka.a ked vidim tu poniektore sumy co si mamicky davaju za noseny tovar tak nechapem....
no vies moja, to je tak. Bazar je sice o obnosenych veciach, ale stale tu plati Obciansky zakonnik a to cast tykajuca sa kupy a predaja medzi dvoma sukromnymi osobami (§ 596 , 597 atd).
Predavajuci je povinny upozornit na chyby tovaru - a tu na nete dvojnasob. Ved kupujuci si to realne nemoze obzriet. A preto ma predavajuci pravdivo informovat o stave -aby sa kupujuci sam rozhodol, ci poskodenia bude vediet opravit, ci mu budu vadit alebo nie.
Ved presne to iste robime aj ked nakupujeme v sekaci nie? Nekupujeme naslepo,ale obhliadneme tovar, ze kde ma chyby a rozhodneme sa.
Inak ja nakupujem vacsinou u nas v sekaci - a ceny su tam vacsinou polovicne nez tu na MK. Tu nakupujem, ked neviem zohnat v sekaci...a bohuzial, musim povedat, ze zatial som casto dostala z MK veci so zatajenymi chybami (ked slo o veci pre deti na vonku, na doma, neriesila som to). Ale ked sa nakupujuca predavajucej jasne opyta na stav veci, to znamena, ze asi to nechce na doma, ale skor na bezne nosenie, a tak mu zalezi na tom vediet, kde tie vady su a ake. Aby sa vedel prisposobit - rozhodnut sa, ci mu to za to stoji, alebo nie.
@jankah77 ja stim suhlsim , ale ked s a nakupuje cez internet z anglicka , alebo inej krajiny, nebodaj z katalogov, tam su len velkosti oblecka - ked dojde ina velkost alebo nebodaj poskodene , co viem zo svojej skusenosti , alebo aj z bazarov , zany mamicky posunu dalej bez reklamacie vratenia penazi , ved komu by s a chcelo cakat na reklamaciu . opis poskodenej moc poskodenej veci beriem. ale myslim ze ozaj ked je poskodena vec tak ze sa to neda nosit tak je to aj na tej foto vidiet . ja som raz fotila jednu ec , kde splyval flak na fotke a to som ako mala oppisat druhej strane ze tam je taky a taky flak , ked s a mi to odfotit nedalo. ale inak nic v zlom.
@pokladik5 no Co sa tyka nakupu z eshopov, katalogov, cez majl, cez telefon ap. (a nie od sukromnej osoby)- ide o zasielkovy predaj, neriadi obcianskym zakonnikom, ale Zakonom o zasielkovom a podomovom predaji. Zakaznik ma pravo odstupit do 7 dni od nakupu bez uvedenia dovodu (a to prave preto, ze nakupujes nieco, co si nemal moznost dopredu vidiet). Toto plati v celej EU + Norsku. V niektorych krajinach je tato lehota dlhsia (CR). Na novy tovar je v celej EU 24 mesačná záručná lehota a minimálne 12 mesačná na tovar „z druhej ruky“.
Právo Európskej únie ťa ochraňuje ako spotrebiteľa, keď nakupuješ prostredníctvom pošty, internetu, alebo teleshopingových firiem a od iných “ predajcov na diaľku“, nezalezi, v ktorej krajine si nakupoval.
To ze sa niekomu nechce reklamovat...to uz je jeho vec. Ale pravo na to ma