Ahojte,
chcem si kupit topanky BeLenka. Dnes mi v predajni povedali, ze nadmerok topanok ma byt skoro az 1,5 cm. Bezne (niebarefoot) tenisky nosim 40, tam mi ponukali 41. Tie 40 mi sedeli dobre, 41 boli znacne dlhsie na ake som zvyknuta. Je naozaj v pohode zobrat vacsie? Nebudem zakopavat?
@stormie ale az tak? Nebude mi noha utekat? Neviem to vysvetlit ale proste v klasickych topankach by vkuse narazala do prednej casti keby bola príliš dlha
@prosimopomoc v klasickej obuvi ked nemas nadmerok ti noha naraza dopredu lebo nema miesto na prirodzeny pohyb, v barefoot obuvi sa preto nechava miesto, pri chodzi nemas citit topanku. Noha ti bude utekat dopredu ak nebude napr dobre zaviazana snurka, nie preto ze tam je miesto
treba nadmerok minimalne 0,5cm...1,5cm je pre zaciatocnika ozaj dost. Mne napriklad tak bezne vyhovuje okolo 0,8cm nadmerok
Je 1,5 je uz prilis. Odporuca sa 1,2. Mne vyhovuje 1 cm. Ak mam menej, tak mi to vadi. Treba vyskusat. Ale najprv budes mat sok, ze mas obrovske topanky, postupne si clovek zvykne. A len pre info - BeLenka su na siroke nohy. Pri barefoot tteba vyberat presne podla nohy. Kazdemu vyhovuje ina znacka.
Kazdy potrebuje iny nadmerok. Mne napriklad belenka nesedia kvoli specifickemu tvaru. Ale je fakt, ze casto skoncis s minimalne o cislom viac, nez si mala v nebarefoot. Ja som nosievala 39, dnes mam 41... Ale sla som na to postupne, prve som si kupila 40ky a po par mesiacoch som si uvedomila ze su "male"... ale je pravda, ze pri cenach topanok to nie je jednoduche... Ale 1.5 je podla mna prilis.
@prosimopomoc ja som kupila normalne 39 aku aj nosim a su pohodlne,nepadaju.zvykla som si hned na ten typ topanok.
@lienka9 hej? Nebrala by si vacsiu velkost? Mne tiez sedi 40 ale predavcka ma stale presviedca, ze to olutujem a budem potrebovat vacsiu. V pondelok mi pridu do predajne, tak sa musim rozhodnut
@cookie29 a ktora značka ti vyhovuje viac? Ja som sla do Belenky kvoli tomu, ze v meste je kamenna predajna a mohla som vyskusat, naslepo z netu nechcem. Mam siroke nohy, takze mne sa celkom pozdavali
@prosimopomoc asi budes Zilincanka co? No ja mam belenky, ale teraz zmenili tvar uz su trosku menej bananove 🙂 sedia mi napriklad aj Fare, ale ja mam uzsiu patu, aj ked noha je siroka.
Kupila som nakoniec 41
@prosimopomoc Na barefoot si treba zvykat, treba zmenit aj sposob chodze, noha ma mat dostatok miesta na prirodzeny pohyb preto ten nadmerok