Bankovanie proti celulitíde. Aké máte skúsenosti?

lin123
15. júl 2011

Ahojte. 🙂
Chcem sa vás opýtať, či má niekto skúsenosť s bankovaním. Ak, áno, akú...aký to malo pre vás efekt?
Ja nad tým rozmýšlam kvôli celulitíde.
Ďakujem za všetky príspevky.

jarunka111
15. júl 2011

@lin123 bola som len raz, keď som sa nemohla ani nadýchnuť ako som mala dochrúmaný chrbát. Masáž nepomohla a toto zabralo. Len som mala po chrbáte podliatiny z tých baniek asi týždeň a že obleč sa do šiat na promócie, nehrozilo 😉
Nepočula som, že sa to dá použiť aj pri celulitíde, to si zistím. Ja chcem ísť aspoň na lymfodrenáž a prípadne podľa ceny na kavitáciu.

halienka
16. júl 2011

@lin123 Ja som chodila na bankovanie kôli chrbátu a teda môžem len vrelo odporúčať, aspoň teda na úplne úžasné uvoľnenie chrbta mi to zabralo tak ako žiadna iná masáž. Je určite dôležité aj kto to robí, raz mi to robil jeden pán a dal mi asi 5 veľkých baniek, to nebolo ono. Potom som chodila ke jednej masérke, tá mi dávala 10-12 takých menších rozmiestnených po chrbáte, vždy mi predtým trochu ohriala premasírovala chrbát a potom tie banky. Už po treťom sedení som mala pocit že dokážem lietať, takú uvoľnenosť a nabitie energiou som už dávno necitíla - mala by som tam znovu zájsť 😀 Inak bankovanie je aj na kopu iných problémov, môj muž vravel, že bol ešte za socíku v rusku v pionierskom tábore a tam ochorel jeden chlapec, vyzeralo to na chrípku, a zavolali lekára a ten ako prvé vytiahol banky a spravil mu kúru bankami s tým, že ak to do druhého dňa nepomôže nasadia lieky, chlapec bol vraj na druhý deň úplne v poriadku 🙂 vraj to vyťahuje z tela aj toxíny a iné škodliviny. Je pravda, že zostanú po tom ešte celý večer také začervenané kruhy na chrbte, toho sa netreba báť, je to normálne a časom to zmizne. 😉 🙂 Držím ti palce aby ti to aj na celulitídu zabralo, ak aj nie, aspoň urobíš niečo pre svoje zdravie a zbaví ťa to toxínov, to tiež nie je naškodu 😉 🙂

adrika755
17. júl 2011

Baby ja som mala velke bolesti pravej ruky,nevedela som ju ani zdvihnut,moja suseda ma vybankovala a rano som v pohode bez problemov a bez bolesti normalne fungovala.Aj ja vrele odporucam 🙂

agi07
18. júl 2011

Baby, ja s bankovaním skúsenosti mám, ale len s takým kvázi domácim. robila mi ho sestra. Niekde ostávali červené fľaky, niekde nie. Ale proti celulitíde zaberá! Ale len pravidelné. Skúšali sme to na celulitídu počas jedného týždňa a výsledok? Minimálne poriadne napnutá pokožka a viditeľne v oblasti stehien aj menej vrúbková. V kombinácii s cvičením a množstvom vody to šlo!

zdravieika
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
naturalspacentrum
20. sep 2012

Milé dámy,
kedže sa ako skúsený masér so 7 ročnou praxou, bankovaniu venujem denne dovoľte mi zopár skúsenosti odovzdať aj vám.
Bankovanie najčastejšie používam pri uvoľňovaní svalového napätia hlavne v medzilopatkovej oblasti a v oblasti trapézov. V prípadoch že má klient (ka) oslabenú imunitu vplyvom alergie alebo je po viac násobnej liečbe antibiotikami prečisťujem cez reflexné bony na chrbte pečeň, žlčník a obličky.

Veľmi úspešný je aj boj s celulitídou. Narozdiel od komerčných strojov ktoré stoja nemalé peniaze a v neposlednom rade škodia vášmu organizmu. Ja volím prirodzenú cestu a keď sa zvolí správny postup na seba nadväzujúcich krokov + samozrejme životospráva a hlavne pohyb tak výsledok je nad očakávania. Pri bankovani dochádza k podtlaku a prudkému prekrveniu čo spôsobuje naštartovanie metabolizmu v tkanive a pretrhnutiu tukových buniek. Daná oblasť sa takto prečistí, kedže koža je vylučovací orgán a nieje schopná vylúčiť všetko čo sa do organizmu dostane či už životosprávou, alebo prostredím v ktorom žijeme, alebo pracujeme.
Priložením banky na kožu dochádza k otvoreniu a prečisteniu kožných pórov a k prečisteniu lymfatického systému v postihnutej oblasti.

Bankovanie je jedna z najstarších metód liečenia a to že sa čoraz častejšie používa v celom svete asi o niečom svedči.