Balík poslaný obyčajne

julkaaa1
29. okt 2024

Ahojte 15.10 .mi pani poslala balík poslala ho obyčajne dodnes nič nemám chodím na postu sa stále pýtať u nás na poste mi poradili zavolať na zákaznícku linku tam mi povedali ze sa treba pýtať na poste kde to bolo poslane pani sa pýtala a tam jej povedali ze nevedia nič lebo to bolo poslane obyčajne ach hnevá ma.to riadne obyčajne som si dala poslať 1 x a vyzerá ze posledný ...

egonsk
29. okt 2024

@julkaaa1 moze to byt podvod, lebo inak v tamci SK by ten balik uz aj na chrbte preniesli medzi postami.

zefyra
29. okt 2024

@julkaaa1 mne sa tak v auguste stratili 3 balíky od rôznych mamičiek, odvtedy si nechávam posielať len doporučene, no aj to si dobre premyslím, lebo to poštovné je už tak drahé že sa to už veľakrát neoplatí a kúpim vec radšej v obchode.

julkaaa1
autor
29. okt 2024

@egonsk ako myslíte podvod ? Pani poznám bravam od nej balíky vždy ale na dobierku teraz som si vravela ze skúsim takto

julkaaa1
autor
29. okt 2024

@zefyra chápem ale je to hrozne keby to.bolo par € prežijem tiež by ma to sralo ale ma to hneva aj tie pošty u nás povedia tak a u nich tak

egonsk
29. okt 2024

@julkaaa1 inak teraz sa uz pri posielani balike nemusi vzdy vyplnat i sprievodka, ktoru oni doplna a vratia odosielatelovi? Ja som uz roky neposielal, ale pamatam sa, ze som vzdy vyplnal sprievodku, na nu oni dopisali vahu aj.

maca1984
29. okt 2024

Balík sa nedá poslať obyčajne, má podacie číslo.
Ak to poslala obyčajne, tak to šlo ako listová zásielka.

julkaaa1
autor
29. okt 2024

@egonsk no akože ja tiež posielam balíky a keď posielam doporučene tak vypisujem taky papier a keď obyčajne tak nič sama posielam obyčajne a vždy prišiel tým ženám len mne vôbec dnes sú to presne 2 tyzdne🤦‍♀️

sweet20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
julkaaa1
autor
29. okt 2024

@maca1984 tak to šlo áno...

egonsk
29. okt 2024

@julkaaa1 ked to bolo poslane ako list a nie ako balik, tak do 2-3 dni by si to musela mat. Pravdepodobnost straty velkeho "listu" je velmi nizka si myslim....

mk22
29. okt 2024

@julkaaa1 mohol sa stratiť.. Bola to listová zásielka, nie balík.. Lebo balík ako taký podľa rozmerov a váhy posielaš s pod lístkom.
Bud neposlala, alebo sa stratil, alebo leží kdesi zapadnuty na pošte.
Ja, som sa bola pytať na pošte, hľadali až našli.

katkaseiner
29. okt 2024

zial stava sa ze sa strati... ja si pamatam jeden kabatik ktory som posielala a nedosiel. Este som sa bola aj u nas pytat, plus aj nova majitelka u nich, zial bol poslany obycajne, neda sa dohladat. Este sme spolu cakali dlhsie ci mi nepride naspat (z nejakeho dovodu) ale nic do dnesneho dna a to je uz par rokov.

katica06
29. okt 2024

@julkaaa1 mohlo sa to stratiť, aj mne už pošta stratila obyčko a doporučenú zásielku. Akurát pri doporučenom som sa po reklamácii dostala k peniazom

kavasmliekom
29. okt 2024

@julkaaa1 tak s tým už nič nespravite, buď sa niekde stratil, čo je malá pravdepodobnosť, alebo ho neposlala a oklamala vás.

andreageciova
29. okt 2024

@julkaaa1 Ja som posielala jednej mamičke balik na poštu.Prešlo 9 dní a stále nie je doručený.Podľa podacieho lístka je stále v preprave.No žial ani pošta nevie kde.Podala som reklamáciu.Tak čakám na vyjadrenie pošty.Je to neprijemná skúsenosť ako pre predávajúcu,tak pre kupujucu. Ešteže mám doklad o odoslaní balika.Pre toto ja nikdy neposielam obyčajným poštovným,ani na žiadosť kupujúcej.

muchotrafka298
29. okt 2024

Pokial nema odosielatelka podaci listok, tak to nebolo poslane ako balik, ale obycajna listova zasielka. Tie nie su ani sledovane ani vypatratelne. Ak by to poslala ako balik, vzdy musi vypisat podaci listok, kde je cislo zasielky a na zakladne toho vie podat aj reklamaciu.

slavka1988
29. okt 2024

@julkaaa1 je kopu varian 1.zena podlala a vy zvedie že nič neprišlo.,2.-žena neposlala ale tvrdí že poslala.,3-balík sa stratil alebo ho niekto zobral. Haloooooo ženy keď trváte na obyčajnom ppstovnom žiaľ je to vasa sprostosť pretože predávajúca nemá doklad a kupujuca sa zbytočne rozčuľuje ,ja to pri predávaní vždy poviem ale keď naďalej tvrdí že chce obyčajne čo jej ho mám doniesť osobne? Ja dom tiež nedávno obyčajne na naliehanie poslala bundu ,balík nikde a mamička ma obviňovala že som nič neposlala !no dakujem pekne odvtedy hovorím je to zodpovednosť kupujúcej

marsmykkok
29. okt 2024

Nemenila sa Vám poštárka alebo nezastupoval ju v tom období niekto? Lebo vtedy hádžu aj u nás napríklad listy halabala, kedže sa neorientujú v rajóne a potom to už pohádžu hocijako kedže nechcú robiť do polnoci zadarmo. Mne vždy v takom období ked bol zástup alebo nová poštárka niečo neprišlo alebo mi prišlo na niekoho iného, napríklad rovnaké popisné číslo, ale úplne iná ulica... Ja vždy dám naspäť poštárke alebo vrátim na pošte, nech doručia správne, ale sú ľudia čo hodia do koša alebo ak je to balík otvoria a nechajú si, nie každý je poctivý.

adri266
29. okt 2024

@egonsk Asi mas malo skusenosti, ale stracaju sa aj baliky, aj prvou triedou zasielky, aj doporucene listy. To posledne vlastna skusenost.
Manzelovi sa stratila zasielka poslana packetou. Takze tak.

lenkalienka321
29. okt 2024

@julkaaa1 možno si mala len smolu, alebo sa na konkrétne vašej pošte toto stáva častejšie. Ja si dávam na 90% posielať obyčajne a aj obyčajne posielam. Ešte ani raz sa mi nestalo ( z mnozstva niekoľko 100 balíkov), že balík neprišiel. Čiže tá úspora z množstva ďaleko prevysuje aj to, že by sa hypoteticky nejaký balík do buducna stratil. Tiež ale mám stanovenú hranicu hodnoty balíka, čo som ochotná ešte tolerovať v prípade straty.

sweet20
29. okt 2024

Preco mi toto vymazali? Ved som dala iba navrh, ze ked sa autorke nepaci tak moze skusit ine, ci by to pre nu nebolo lepsie.. ked treba nieco zmazat, tak ani po nahlaseni nic .. ale ked clovek dobre tu napise ta dobre profil nevymazu 🤦‍♀️

marsmykkok
29. okt 2024

@sweet20 tá stránka na V je tu zakázané slovo... Kde je spomenutá, všetko sa blokuje a maže 😀

sweet20
29. okt 2024

@marsmykkok aha.. to som nevedela..

sweet20
29. okt 2024

@marsmykkok ale ked potrebujem nieco nahlasit tak sa ani nepohnu..

banyka
29. okt 2024

@julkaaa1 žiaľ stáva sa. Mne sa vo februári takto stratil balík odtiaľto z MK, kostým na karneval za cca 15 € , poslaný obyčajne ( moja chyba ) Čakala som ho do posledného dňa , až som musela ísť do požičovne kostýmov ( ďalších 10 € ) aby mala dcéra kostým do škôlky. Ja len nechápem kde sa to môže strácať ? Po ceste ? Ako ? 🤷🏻‍♀️ A keď na pošte , tak keď sa niekedy nájde , prečo ho nepošlú ajked po čase.

julkaaa1
autor
29. okt 2024

Ach bože ja už neviem dala som za balík 40€ ....a nemám ho dodnes prvý krát som si dala poslať takto ....vždy bravam na dobierky nikdy som nemala problém ale riadne ma to sere

julkaaa1
autor
29. okt 2024

Najhoršie ze na poste mi povedia nech si zavolam na zákaznícku linku tam mi povedia ze treba ísť na poštu kde sa to poslalo a pani tam bola a povedali jej ze neurobia s tým nič lebo to bolo poslane bez dokladu

maca1984
29. okt 2024

Ešte mi napadlo, skús kontaktovať túto ohlasovňu/úložňu.
https://www.posta.sk/kontakty/postova-ohlasovna...

niekto2hy
29. okt 2024

@banyka
Poštová ohlasovňa a úložňa

Pri stratení zásielky môžete požiadať Poštovú ohlasovňu a úložňu o zistenie, či nemá hľadanú zásielku uloženú, prípadne požiadať o jej vydanie na adrese:

Slovenská pošta, a. s.
Poštová ohlasovňa a úložňa
Dohnányho 17
917 02 Trnava

simca06022011
29. okt 2024

@sweet20 lebo je zakazane pouzivat to slovo, to meno.. aj toto ti vymazu