Ahojte!
Trochu od veci ale videla som niekde tému balenia...
Viacere / mnohé balite zásielky do plastových tasiek ci vriec, či čohokoľvek co doma mate (už som dostala balík aj v tube od plastelíny 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️) ... PROSIIIIIM NEROBTE TO
DOVODY:
1. Estetický nie dobre ale to by nevadilo hlavne PRAKTICKY hrozne. Väčšina z Vás to prebrali tonou lepiacej pasky, čiže otvoriť to rukami je nereálne a tak musíme my kupujuce strihať a modliť sa ze nestrihneme cez oblecko...
2.Ekonomicky nepraktické - asi sa Vám zdá ze ušetríte keď ste použili tašku ale je to naopak... Ta taška plus tona lepiacej pasky vás vyjde viac ako obyčajná PLASTOVÁ OBÁLKA na ktorú adresu napíšete perom (áno na poste sú drahé ale ak zapojíte Google jedna obálka Vás vyjde 8 max 10 centov co keďže už zarábate predajom hádam není taka hrôza)
3. Keď predávate jednu vec s plastovou obálkou sa častokrát zmestite do pošty do 100g co je nižšie ako keď váhu natunujete kilom tasiek a lepiacej pasky presahujúce 100g. Á
Prosím porozmýšľajte nad tým a uľahčiť sebe aj kupujúcim predaj a kúpu 🙂
Dakujem 🙂
@sissy27 čakala som ze nejaká trafená hus zagaga takže pohoda 😂 len treba aj čítať text pred hate komentom 🤦♀️ reakcia na vyššie spomenuté body 0 bodov... Šetrím prírodu čiže supnem plastovú Billa tašku aby som nekúpila plast a na nákup co pôjdem zajtra kúpim ďalšiu plastovú tašku lebo ta plastová taška co som kúpila včera už ide omotana kilom pasky do Popradu 😂😂😂
Ja balim do obalov od plienok. Adresu napisem na maly papier a prelepim priehladnou paskou. Niekedy aj do billa tasky ked mi v nej mamina nieco posle kedze ja tasky nekupujem. Pripadne recyklujem pouzite obalky, darcekove tasky atd Pride mi to ekologicke aj ekonomicke ked uz ten plast mam doma nech sa vyuzije viackrat. Nie ze jeden obal vyhodim a dalsi kupim a vyhodi ho nakupujuca.. Predpokladam ze nakupujuce mamicky maju viac ako 5 rokov a vedia pouzivat noznice. 😊
@anomois ja igelitky nekupujem vôbec, ale sem-tam sa nejaká v domácnosti predsa len vyskytne, takže jej nájdem nejaké využitie - napríklad aj miesto plastovej obálky. A nie, nepoužívam “kilo” lepiacej pásky, viem to spraviť normálne 😃 niektoré sme aj manuálne zručné, takže naozaj nie sme odkázané na kupovanie plastových obálok a rozbaliť tiež vieme čokoľvek 😃
A teda ty si kľudne rob podľa seba, ostatným to hádam láskavo dovolíš ty. Prípadne môžeš každú od ktorej niečo kupuješ aj poprosiť, aby to zabalila tak ako ty chceš.
Ok a čím potom vyplním tú kúpenú estetickú plastovú obálku aby som nepoškodila krehký tovar vo vnútri? Mám si ešte kúpiť aj nejakú výplň? Ja teda všetky obálky či tašky v ktorých mi príde balík odkladám a následne do nich zase zabalím to čo posielam ja alebo použijem obal od plienok. Mali sme doma celkom dosť zbytočných tašiek a aspoň som sa ich postupne zbavila. Príde mi to ekologickejšie aj ekonomickejšie ako sušiť tie tašky čo mám a kupovať nové obálky, či? 😏
Na MK sa rieši fakt všetko ...🙂
Veď napíš predávajúcej, že si prosíš poslať v obálke a pošli jej 0,20 centov navyše a máš problém vyriešený. Potom, čo ma otočili na pošte, že sa tovar v obálke hýbe tiež balím do igelitky, zalepím logicky len 1 stranu , nalepím papierik s adresou väčšinou recyklujem papierové faktúry z eshopov.Predpokladám, že kupujúca je natolko inteligentná a gramotná, že dokáže nadvihnúť igelitku a odstrihnúť kúsok tak, aby to rozbalila bez poškodenia tovaru. Keď to ty nedokážeš, tak to je už tvoj problém a nie problém predávajúcich. Ty si negramotná, nie oni. Ten sáčok väčšinou obliepajú ,,tonou" lepiacej pásky preto, aby sa obal cestou nepoškodil. Pravidelne mi chodia roztrhnute obálky keďže je to len papier. Oblepená igelitka ešte nikdy poškodená neprišla. Skús si zvážiť zabalenú zásielku oblepenú ,,tonou" lepiacej pásky a potom samostatný obsah balíčka a zistíš, že rozdiel vo váhe je minimálny. A hej, príde mi ekologickejšie použiť igelitku, ktorá sa mi doma povaluje ako kupovať novú obálku, ktorú kupujúca vyhodí. Minulý týždeň mi prišli 12kg granule z eshopu zabalené v čiernom vreci oblepené páskou a nemám s tým žiadny problém, ani som im nenapísala negativ.recenziu za to a dokonca som to dokázala rozbaliť bez toho, aby som rozstrihla originál obal granúl čo by bol prúser lebo by som ich nemala kam presypať. Čiže skús popracovať na svojej šikovnosti alebo si priplať za obálku. Veď tťch pár centov ťa nezabije, veď ušetríš, keď nakupuješ cez bazár.
@anomois ja myslim, ze si to asi myslela dobre. Ja sice tiez nekupujem nove obalky, ale pouziv m iba tie, ktore sa este pouzit daju. Ale suhlasim, tiez mi raz prisiel tovar zabaleny tak, ze som bohuzial do oblecenia zastrihla. Alebo naopak, mi prisla kniha nedostatocne zabalena, a cestou sa znicila a komunikacia s predajkynou bola velmi nestastna, takze ak si chcela vyjadrit podstatu, ze by mal kazdy dobre zvazit, ako bali, suhlasim s tebou.
Inak práve som si spomenula na jeden extra balíček. Prišli mi legíny zabalené v obyčajnej potravinovej fólii, bez kúska lepiacej pásky, ešte aj moja adresa bola len na kúsku papierika vsunutá pod jednu vrstvu tej fólie 😂😂😂 podľa recenzií tak balí všetky balíky a zatiaľ všetky prišli v poriadku 😅🤭
@anomois ja ti napr. uplne rozumiem... a dovod usetrit je smiesny, ved to sa napr. raz za roky kupi velke balenie obalok a vydrzi stasne dlho, za par eur. Jednoduchsie ako riesit do ktoreho sacku a ktoreho obalu z kosa to zabalim. Nikdy ma nevratili, ze sa nieco v obalke hybe a pod :D Este ten ekologicky pohlad, ok chapem.. ale ja roky igeltky nepouziam doma, plus neverim lepiacim paskam a podobnym srandam, to pokym to nie je oznacene, kludne rozlepia pozru + vezmu na poste (roky som sa s tym nestretla ale kedysi to bolo časté) a potom zalepia a dokazovat co bolo/nebolo poslane je zabava.
@lalenka33 do papierovej obalky sa to nedava, su na to plastove, par centove... a tie neroztrhnes nicim, aj na otvorenie treba bud silu alebo noznice... cize ziadne pasky, ziadne extra lepenie. A 12kg granule je nieco ine ako pol kilove oblecenie, je jasne ze iny baliaci material na takuto vahu a tovar je velmi tazke zohnat. Krabice na to su, ale zle sa s tym manipuluje a po ceste sa to casto rozpadnu, cize ani by si sa nemala na co stazovat. Keby som ti ja z eshopu poslala nahradny diel v igelite, alebo olej vo folii, uz by sa ti to asi menej pacilo ;)
@evaachesa ja sa divim, ze to posta zobrala :DD nasa postarka by ma urcite poslala kade lahsie :D
@simca06022011 no ja som bola tiež šoknutá že čo to je ...úplne bolo vidieť čo tam je zabalené 😅
@evaachesa nejde ani o to, vidno to moze byt, ale je to velmi lahko odbalitelne, taka folia je aj na teploty citliva, rozide sa to nebodaj, nie je to zlepene vypadne adresa
@anomois kde si prosim ta nasla na webe tie obalky za 10 centov?
lebo ja som si ich chcela presne pre toto kupit, na poste taka obalka stoji 60 centov a na webe som par obchodov nasla a stoja rovnako
@zuzuliennka1 napr. obalkovo, alebo kopa inych eshopov, ja som si napr. kupovala taketo baliky: https://www.plastoveobalky.sk/plastoveobalky/es...
neviem ci z tohoto eshopu.. ale tiez to nie je 0,6EUR/ks
@anomois Aj ja ti to ulahčím. Objednaj si cez e-shopy alebo choď priamo do obchodu nakúpiť 😊 A máš o problém menej, nemusíš sa báť, že niečo roztrihneš alebo že zaťažíš prírodu 😉😊
Mne raz prišiel balik s detským oblečením v čiernom vreci na smeti. To sa mi zdalo nechutné, aj keď (dúfam) nebolo použité a umyté 😁 inak mi to až tak nevadí
@simca06022011 keď má autorka problém používať pri otváraní balíčkov nožnice lebo sa bojí, žeby poškodila tovar, tak asi bude mať problém otvoriť tými nožnicami aj tú plastovú obálku. To, že teba nikdy neotočili na pošte preto, že sa zabalená vec hýbala neznamená, že neotočili iných.Predpokladám, že si neprešla všetky pošty a poštarky na Slovensku.
Mne je úplne jedno v čom mi kto pošle tovar pokial príde v poriadku. Keď nakupujem cez bazár, tak rátam s tým, že to nebude zabalené ako z eshopu. Minule som objednala ceresit tekutý z eahopu, zabalili ho do papierovej bublinkovej obálky. Obálka prišla dotrhaná a ceresit vytečený. Ja predávam výnimočne, fakt možno 2-3 veci do roka, niekedy ani to nie takže je pre mňa zbytočné mať doma zásobu obálok všetkých možných rozmerov. Keď kupujúca má problém s balením do sáčkov a igelitiek, tak snáď vie pri komunikácii poprosiť predávajúcu, aby jej to zabalila do plastovej obálky. Alebo môže nakupovať z eshopu a nie bazáru. Ale fakt mi príde úplne mimo aby niekto diktoval všeobecne iným do čoho majú baliť balíčky.
Ja igelitky nekupujem vôbec. Ale vždy sa ku mne nejaká dostane. A tá ktorá sa ku mne dostane, tú zuzitkujem napríklad takto. A inak máme doma vždy čiernu fóliu, manžel vždy prinesie z práce. A balím do nej. Podľa mňa je dosť zbytočne kupovať navyše nejaký plast. Ak už, tak zabal do papierovej obálky. Ja posielam aj v papierových taškách, lebo tie tiež máme doma vždy. A zasa nerob takú drámu zo strihania :D akoby bolo také náročné používať nožnice, ja som si teda ešte nikdy nič nerozstrihla a to už mi prišli veci vo všeličom
@basska_b umyté vrece? To si ako predstavuješ? Odthnes vrece z toho kotucika a ideš ho umývať? To som fakt ešte nepočula :D :D a čím ho vyutieras? Nebodaj uterákom alebo tonou utierok? Preco by malo byť čierne vrece na odpad, ktoré ľudia kupujú v rolke a tak si odtočíš jedno a odtrhnes o niečo horšie ako igelitka v ktorej sa predtým bohviečo nosilo? Prečo by to malo byť nechutné? Niektoré už neviete čo od dobroty, mám pocit ;)
Ak je to drobnosť, dám do papierovej obálky.
Iné veci balím dvojako - buď zabalím do baliaceho papiera (otočím ju tak aby biela strana bola z vonka) alebo do plastovej obálky ALE recyklovaný (objednávam veľa online a ak mi niečo príde zabalené v plastovej obálke, znovu ju použijem).
A ak je toho viac (ks) tak balím do krabice (najmä knihy).
Pásku používam hnedú (lepšie drží) a priehľadnú iba keď lepším papier s adresou.
Balím takto už roky a ešte nikto sa nesťažoval, že by to bolo nepraktické, neekologické a pod.
Myslím si, že ak kupujúci si vyžaduje určitý spôsob/typ balenia, stačí požiadať predávajúcej a priplatiť si za balenie/materiál.
U mna zasadne je balenie do kancelarskeho papiera....a absolutne sa mi prieci ked si nieco objednam a dojde to v pozliepanom obale od kavy, v dvojharku ci v sacku od plienok -> zdviha sa mi z toho casto aj zaludok ked sa mi stalo ze som vybalila serepetinky zo sacku od kavy na ktorych bola este ktomu prilepena pomleta kava....niekedy sa mi prieci pri takychto baleniach tie baliky aj chytat nieto este rozbalovat....a nadrzovku je ked predavajuce si tu nauctuju este aj 0,50€ za taketo otrasne zabalenie balne !!!
@basska_b aj ja tak posielam, Teraz som napr. kupila sacky do kosa, ktore mi na moj kos ale uplne nepasovali, medzicasom som nasla lepsie a tieto vyuzivam presne na baliky - rozstrihnem cely sacok na polovicu (60l sacky) a mam obaly na dva baliky
@anomois stavbarske vrece moze byt? 😂 Beriem manželovi..su obrovske,megapevne,nepriesvitne.Balila som do nich aj kočík.Vies,neries to az tak.Niektorim sa fakt neoplatí kupovat obalky..ani mne sa priznam,viac ako to postovne prejazdim,lebo sme na dedine a cesta+balné ma vyjde viac ako niekedy realne zarobim na mensich veciach.A ak mam tasky,neznecistujem a nevyhazdujem,ale tiez do nich balim.Je mi tak luto ich vyhodit🙂
@anomois darčeková krabička s hodvábnym papierom zladeným k farbe krabičky bude pre teba v poriadku? 😃
Dôležité je, aby vec prišla v poriadku a cestou sa nepoškodila. Nevidím zmysel v kupovaní ďalšieho plastu na jedno použitie, ak vie niekto využiť čistú igelitku, obal od plienok alebo čokoľvek iné čo už doma má.