Autoškola - A2+B

11. júl 2024

Ahojte robim si vodicak na auto plus motorku. Motorku zvladam v pohode ci uz cvicisko alebo jazdy von ale dnes som mala prvy krat jazdu autom v premavke a bola to katastrofa. Cvicisko a kuzele mi nerobia problem. Ale ta premavka je premna hrozna , o tom kolko x mi zdochlo ani nejdem hovorit. Instruktor nadaval to tomu tiez nepridavalo

Ako ste to zvladli vy co ste mali problemy s jazdou?
Plus dalsia otazka kedze si robim kombinovany kurz tak ak spravim testy cvicisko a jazdu motorku a neurobim jazdy auto tak dostanem vodicak na motorku? A jazdu auto pridem zopakovat?

madeincssr
11. júl 2024

Pri rozbiehani sa autom (aby ti to neskapavalo) postupuj takto: bud na sedadle pohodlne opreta chrbatom o operadlo (nastav si sedadlo precizne). Lebo (aj) chrbatom citlivo vnimame jemne reakcie auta. Pomalicky pustaj spojku. Ked zacitis, ze spojka zacina zaberat (auto sa zacina pohynat), prerus uvolnovanie spojky - nohu zadrz v tej polohe, kde ju mas. Trosicku pridaj plyn. Auto sa samo rozbehne a potom pomaly dopustas spojku. Pri pohynani do svahu treba vsetko robit o trosku viac (prve uvolnenie spojky a prve pridanie plynu), aby auto ten sklon prekonalo bez zhasnutia motora.

btus
11. júl 2024

jazda autom je len o zvyku. Zrazu v premávke máš veľa vecí, na ktoré musíš dávať pozor a ešte aj obsluha auta. Ja som chodila najskôr po dedinských cestách ( ale u nás koro všetci, keďže najbližšie mesto je Zvolen), tak si človek tak nejak zvykne na auto, na radenie, brzdenie, sem-tam pozor na značku, prednosť zprava. A až keď sme mali ako tak zmáknutú cestu po vedľajších cestách, tak sme išli do premávky do mesta.
Pri pohýnaní musíš mať auto trocha v otáčkach, aby ti nezcholo. Možno to sem-tam zareve, ale to postupne zistíš, kde zaberá spojka. Spojku treba púšťať pomaly a postupne pridávať plyn. Čo sa týka otázky ohladom jazdy a skúšok- tak to netuším.

autor
11. júl 2024

@btus presne to že veľa veci vnimat naraz prišlo mi to takmer nemožné …

isis234
11. júl 2024

sledovanie premávky na motorke tak, ako v aute, len.. zmena.. v aute spojka, plyn, brzda je v nohách a na motorke v rukách...

skúšaj to doma, ako ti písali vyššie.... v kresle.. sústreď sa na nohy....
mne to pripomenulo šijací stroj- šlapátko
sústreď sa v aute LEN na cestnú premávku... na ostatné nemysli
v ďalšej časti otázky neviem odpovedať. A2 či dávajú zvlášť...