Autosedačka verzus podsedák pre 21 kg dieťa

alinka1993
7. júl 2017

Ahojte mamicky a oteckovia :D
Mam taku otazku , dieta 6r a 8 mesiacov , 120 cm , 21kg
Potrebujem autosedacku alebo moze byt uz aj podsedak?
Ako je to podla zakona ?
A ako to mate vy ?

Velmi pekne dakujem za odpovede 🙂

lenulienka1008
7. júl 2017

Ahoj, najlepšia je autosedačka, je tam predsa ochrana najväčšia, ramien a hlavne hlavy. Sedačka je povinná do 150cm, ale niekto už v takom veku používa aj podsedak. My budeme sedačky používať pokiaľ to bude váha a výška deti dovoľovať.

simsalabim
8. júl 2017

Dcera 11r, 138cm, 22kg - sedacka. Je omnoho bezpecnejsia. Podsedak velmi prilezitostne, ked ju vezie babka.

bubelko
8. júl 2017

oficialne moze byt podsedak odkedy dieta dosiahlo vahu, na ktoru je urceny. väcsinou je to 15kg. ide o to, ze to zrovna nie je najbezpecnejsie, kedze je dieta uchytene len pasom auta.
ja mam 2 deti, 10 a 7r. obe maju na dlhe trasy a bezne pouzivanie sedacky. v druhom aute, ked ich treba rychlo vyzdvihnut, alebo ked ideme v aute 5, tak maju podsedaky.
http://www.autoskolasuska.sk/index.php?mact=New...

jamabe
8. júl 2017

Mam sice mladsiu dceru, ale vyskovo ako tvoje, len kg menej... Mame autosedacku do 36kg, takze tak skoro jej ju nezrusime. Chystame sa ju tak vozit co najdlhsie 😉

alinka1993
autor
8. júl 2017

Dakujem za rady , ako kupila som autosedacku, pasy nikde , nemam ani len sajnu kde ich mam dokupit alebo co teraz z tym , tak ma napadlo ze dam podsedak , ale reku radsej sa opytam napjprv

taami
8. júl 2017

@alinka1993
Pas použiješ z autá. A to si si nenechala predviesť v obchode ako sa upína?

alinka1993
autor
8. júl 2017

Nie vies , ja som kupila novu cca dva dni dozadu no pyta sa ci tam je vsetko ok ok , dojdem domov , ani jeden pas dnu a teraz som z toho jelen , alebo som kupila bez pasov, alebo oni spravili chybu tak idem vymenit , ale neviem ci mam brat autosedacku alebo len podsedak ,no potrebujem to tak po meste vacsinou , alebo z jedneho mesta do druheho , nie kazdy den , obcasne ...

taami
8. júl 2017

@alinka1993
Akú značku a model? Pozri si na YouTube systém uchytenia, pripadne ešte máš návod 😄

alinka1993
autor
8. júl 2017

navod mam , bol v krabici , ale pasy tam neboli a mne nejde do hlavy ze ako to mam pripevnit, ako pas z auta dam cez syna ale ved ta sedacka je len volne polozena to mi nejako nepasuje

taami
8. júl 2017

@alinka1993
Skús pozrieť ten návod, čo myslíš, šlo by to? 😂...Alebo YouTube, keďže evidentne máš prístup k netu...bohužiaľ

alinka1993
autor
8. júl 2017

taami akoze ja neviem kde ti zastal mozog ale to bolo prve co som robila, navod a ked to neslo tak tak samozrejme ze youtube.. ale vsade su pasy no a pasy tam neboli... tak sa nauc citat nebavim sa ako ju zapnut , ale chybaju pasy ..a len tak otazka bola ci autosedacka ci podsedak.

sashabb
8. júl 2017

@alinka1993 veľké autosedačky sa zapínajú už iba pásom z auta cez dieťa. Je to ako píšeš, sedačka je iba položená.

taami
8. júl 2017

@alinka1993
Komu zastal mozog je diskutabilné...

jamabe
8. júl 2017

@alinka1993 presne, dieta zapinas pasom z auta.. ak s kupila autosedacku s isfixom, tak ta sa pricvakne na take zeleza v sedadle auta, takze autosedacka nelieta. Inak ano, lieta...

alinka1993
autor
8. júl 2017

sedacka je 15-36 kg, fakt ziaden pas tam neebol ale v zadu su otvory na 5-point lock pasy tak a toto ma zmiatlo, akoze to musim ten pas tam dat alebo len mozem , prepacte , nevyznam sa v tom ale ze vobec

deti95060810
8. júl 2017

dcéra 11r. 160 cm - už nič, len pás
ďalšia 9r. 135 cm - podsedák
a ešte 7,5 r. 125 cm, - autosedačka

alinka1993
autor
8. júl 2017

@deti95060810 dakujem pekne . :Duz to mam poriesene 🙂

kosovic
26. feb 2020

@simsalabim Nas syna ma 35kg 143cm a tiez 10r. Sedi v sedacke a je mu to uz nepohodlne. Ale mudrije aj trochu. V zimbej vetrovke ho vtrepem dnu. Stazuje sa aj tvoja dcera na sedacku?