Ahojte mamicky a oteckovia :D
Mam taku otazku , dieta 6r a 8 mesiacov , 120 cm , 21kg
Potrebujem autosedacku alebo moze byt uz aj podsedak?
Ako je to podla zakona ?
A ako to mate vy ?
Velmi pekne dakujem za odpovede 🙂
Dcera 11r, 138cm, 22kg - sedacka. Je omnoho bezpecnejsia. Podsedak velmi prilezitostne, ked ju vezie babka.
oficialne moze byt podsedak odkedy dieta dosiahlo vahu, na ktoru je urceny. väcsinou je to 15kg. ide o to, ze to zrovna nie je najbezpecnejsie, kedze je dieta uchytene len pasom auta.
ja mam 2 deti, 10 a 7r. obe maju na dlhe trasy a bezne pouzivanie sedacky. v druhom aute, ked ich treba rychlo vyzdvihnut, alebo ked ideme v aute 5, tak maju podsedaky.
http://www.autoskolasuska.sk/index.php?mact=New...
Mam sice mladsiu dceru, ale vyskovo ako tvoje, len kg menej... Mame autosedacku do 36kg, takze tak skoro jej ju nezrusime. Chystame sa ju tak vozit co najdlhsie 😉
Dakujem za rady , ako kupila som autosedacku, pasy nikde , nemam ani len sajnu kde ich mam dokupit alebo co teraz z tym , tak ma napadlo ze dam podsedak , ale reku radsej sa opytam napjprv
@alinka1993
Pas použiješ z autá. A to si si nenechala predviesť v obchode ako sa upína?
Nie vies , ja som kupila novu cca dva dni dozadu no pyta sa ci tam je vsetko ok ok , dojdem domov , ani jeden pas dnu a teraz som z toho jelen , alebo som kupila bez pasov, alebo oni spravili chybu tak idem vymenit , ale neviem ci mam brat autosedacku alebo len podsedak ,no potrebujem to tak po meste vacsinou , alebo z jedneho mesta do druheho , nie kazdy den , obcasne ...
@alinka1993
Akú značku a model? Pozri si na YouTube systém uchytenia, pripadne ešte máš návod 😄
navod mam , bol v krabici , ale pasy tam neboli a mne nejde do hlavy ze ako to mam pripevnit, ako pas z auta dam cez syna ale ved ta sedacka je len volne polozena to mi nejako nepasuje
@alinka1993
Skús pozrieť ten návod, čo myslíš, šlo by to? 😂...Alebo YouTube, keďže evidentne máš prístup k netu...bohužiaľ
taami akoze ja neviem kde ti zastal mozog ale to bolo prve co som robila, navod a ked to neslo tak tak samozrejme ze youtube.. ale vsade su pasy no a pasy tam neboli... tak sa nauc citat nebavim sa ako ju zapnut , ale chybaju pasy ..a len tak otazka bola ci autosedacka ci podsedak.
@alinka1993 veľké autosedačky sa zapínajú už iba pásom z auta cez dieťa. Je to ako píšeš, sedačka je iba položená.
@alinka1993
Komu zastal mozog je diskutabilné...
@alinka1993 presne, dieta zapinas pasom z auta.. ak s kupila autosedacku s isfixom, tak ta sa pricvakne na take zeleza v sedadle auta, takze autosedacka nelieta. Inak ano, lieta...
sedacka je 15-36 kg, fakt ziaden pas tam neebol ale v zadu su otvory na 5-point lock pasy tak a toto ma zmiatlo, akoze to musim ten pas tam dat alebo len mozem , prepacte , nevyznam sa v tom ale ze vobec
dcéra 11r. 160 cm - už nič, len pás
ďalšia 9r. 135 cm - podsedák
a ešte 7,5 r. 125 cm, - autosedačka
@deti95060810 dakujem pekne . :Duz to mam poriesene 🙂
@simsalabim Nas syna ma 35kg 143cm a tiez 10r. Sedi v sedacke a je mu to uz nepohodlne. Ale mudrije aj trochu. V zimbej vetrovke ho vtrepem dnu. Stazuje sa aj tvoja dcera na sedacku?
Ahoj, najlepšia je autosedačka, je tam predsa ochrana najväčšia, ramien a hlavne hlavy. Sedačka je povinná do 150cm, ale niekto už v takom veku používa aj podsedak. My budeme sedačky používať pokiaľ to bude váha a výška deti dovoľovať.