Ahojte viem že táto diskusia bude o ničom. No ale zaujímalo by ma prečo sa nemenovaný autobusár nikomu nevie odzdraviť? Viem nie je to jeho povinnosť, ale ja sa zo slušnosti mu pozdravím, ale on bu ani mu. Hlavne že vie buzerovať atď ale odzdraviť sa to nie. Pochádza z dediny odkiaľ mám aj priateľa ale ani jemu sa neodzdraví. Som sa rozhodla že sa tomu autobusárovi nebudem zdraviť ani ja. Ďakujem za rady baby. Ostatní šoféri sú v pohode, odzdravia sa a niektorí sa mi sami od seba pozdravia.
@micinka158cisusa96 Ked Ta tak velmi zaujima, preco sa Ti nemenovany vodic neodzdravi, tak sa ho opytaj😉
@micinka158cisusa96 a prečo predavačky tiež neodzdravia, takých je veľa...ži a nechaj žiť
A prečo by mal? Ja sa nezdravím ani so susedmi, nepovažujem to za dôležité, nezaujímajú ma. Jeho práca je ľudí odviezť z bodu A do bodu B, nič viac, nič menej.
@nikolka1986 ja žijem v Kanade a tu každy pozdraví vodiča a vodič pekne odzravi pri vystupovaní ľudia poďakuju, vodič zažila pekný deň, vodič kýva deťom keď ide okolo napr zo škôlky lebo vidí že im to robí radosť, pred tyzdnom som sla napr jednou linkou prvý krát a nebola som si ista či stojí tam kde potrebujem vodič pozrel na mapu a slušne povedal že nie tak som sa rozhodla ísť pešo… nakoniec asi 100m od zastávky ma dobehol vodič (mala som sluchatka takze som nepocula že na mna kričí) ktorý toho nového zaúčal ospravedlnil sa mi a vzali ma, pritom v autobuse čakali další cestujúci nakoniec mi ešte pekný deň zaželal… hold iný kraj iný mrav…
@nikolka1986 zaujimat ra nemusia,ale je to slusnost. Aj ked mnohym ludom chyba. Bohuzial
Presne tak...skús sa denno denne zdraviť takým namysleným cicuskam ako ty zakladateľka a pochopíš prečo to nerobí.On je tam nato,aby ťa úspešne odviezol z bodu A do bodu B a nie aby poklonkoval kazdému kto vstúpi dnu a potom von.Predavacky to isté.
@micinka158cisusa96 smutné, nemusí sa s každým porozprávať a odzdraviť je základ slušnosti. A to je jedno koľko ľudí stretneme alebo aké máme povolanie. Nemusí ani kazdemu len tak viacerým naraz aby ste to počuli. Kde táto doba speje, keď odzdraviť je namyslenost, ďalšia nezdraví ani susedov lebo nemá prečo......na to treba dôvod?
Veľmi smutné.
Wtf, to co je za otazka? Ako my mame vediet, preco sa niekto nezdravi?
Chcela by som vediet, co za myslienkove pochody ma clovek, ktory zalozi temu o tom, ze sa mu nezdravi autobusar...
@diewcatqoo ja my myslím, že chcela len napísať svoju skúsenosť a vyjadriť svoj názor. Čo je na tom? Ja rozmýšľam čo má za myšlienkové pochody človek, ktorému vadí obyčajná otázka o slušnosti....nie je povinnosť reagovať.
@micinka158cisusa96 v Nemecku sa mi odzdravi aj cudzí človek ak som na menej frekventovanej ulici. Ty máš jeden veľký problém: cítiš sa zodpovedná za pocity a spravanie druhého a chceš ho zmeniť svojim príkladom. Druhý problém je že si berieš jeho neúctu osobne.
Ty nie si povinná ho zdraviť. A nie si povinná mu naprávať jeho blbe spravanie. To že sa nevie odzdravi hovorí aký je. To je jeho hanba a jeho by to malo mrzieť nie teba. Ak ho to nemrzi teba nemusí vôbec. Neotravuj si ním život. Už len to že tu píšeš znamená že ťa to trápi. Ale prečo? Jemu je to jedno. Ty si mu jedno a spinká si spokojne kým tebe to vŕta v hlave čím si mu asi ublížila alebo čím mu ľudia ublížili.
Pozri sa mu do oči Úplne neutrálne. Bez výrazu. Ani sa neusmej ani sa nezamrač. A neodzdrav sa mu. Nie si povinná. A neber to osobne. Teba sa to netýka.
@micinka158cisusa96 no mne keď odchádzajú a prichádzajú do triedy študenti skoro všetci sa mi zdravia a ver že odzdravovať úplne všetkým je fakt otravné a aj keď sa naozaj snažím nie vždy sa mi podarí každému sa odzdraviť. Ak je pánko len trochu hundravej povahy tak sa mu vôbec nečudujem. Nezdrav sa ani ty
@martul mne otazka nevadi, len ma prekvapuje, ako velmi slecnu musi trapit, ze jej ten autobusar neodzdravi, ze o tom musi zalozit temu na internetovom fore 🙂
@diewcatqoo A? Tak chcela vedieť čo na to ostatní, nie je toto fórum na to aby ľudia debatovali, zisťovali názor druhých? Mňa skôr zaráža to ako sa k tomu ľudia postavili, že obyčajný pozdrav je taká nenormalna vec.
@66bublinka66 toto si pamätám zo Ženevy, ja vycvicena študentka z ba, zvyknutá na neochotu šoférov som v Ženeve nastupovala do autobusu a pýtala sa ci ide mojou trasou. S úsmevom mi ukázal miesto a povedal "áno slečna, s radosťou vás tam odveziem"
Je to o ľuďoch a zvykoch. Ja sa pozdravím vždy. Ak občas zabudnem, tak ma to mrzí.
Dieťa učím , že slušnosť je pozdraviť sa, ale povinnosť odzdraviť sa.
Ale ak to iný človek nerobí, nie je to môj problém.
A zo svojej skúsenosti môžem napísať, že ak sa k ľuďom správam slušne a usmievam sa, drvivá väčšina sa tak aj správa ku mne. 🤷♀️
@micinka158cisusa96
1. My ti asi neodpovieme, prečo ten šofér nezdravi, asi by bolo naj keby si sa spytala jeho a nie nás
2. Ja by som ho už nezdravila keby viem že on nikdy nepozdravi a stretávam ho pravidelne
3. Načo sa tým tak veľmi zaoberás? Nerieš.
Byť vodič prímestskej dopravy, ktorý stojí na milión zastávkach, kde na každej niekto nastupuje vystupuje a teda aspoň u nás nastupujú všetci prednými dverami, tak to si neviem ani predstaviť. Ešte k tomu každý musí povedať cieľ cesty, aby mu vytukal lístok, niektorí ešte aj platia hotovosťou, no fak si neviem predstaviť ešte tieto zdvorilostné kecy absolvovať. Väčšinou sa vodič pozdraví, keď otvorí dvere. Čiže raz. To podľa mňa bohate stačí. Raz som chodila busom, kde šofér sa na zastávke postavil, pozdravil a prehodil niečo vtipné adresované všetkým, bolo to milé a všetkým nám spravil náladu. Lenže to bol diaľkový bus a robil to teda párkrát za jazdu.
@nikolka1986 preto, ked sa hodnotia ludia na Slovensku, sme pomenovani ako zamraceni, nevrli. Ma sa pozdravit, ked to dokazu inde, aj on to zvladne. V DM drogerii pozdravia kazdeho jedneho zakaznika, ja odzravim kazdeho jedneho studenta. Je to o vludnosti a ludskosti.
Nerieš, možno robí svoju prácu lebo musí a nie lebo ho aspoň trošku baví.
Bud slušná naďalej a keď nastúpis pozdrav.
Mne sa toto strašne nepáči. Nepáči sa mi čo robíš, tak budem robiť to isté....
Buď sa pozdravím ako slušný človek ktorý niekde prišiel, alebo si kúpim auto a budem mať svätý pokoj
Nikdy, ale naozaj nikdy by som neriešila kto mi odzdraví a kto nie. Mna vychovali pozdraviť, tak automaticky zdravím. Ešte aby som si v hlave dzala zoznam ludi, ktorým zdravit nebudem🙄 Mam iné na robote
@66bublinka66 Rovnaka skusenost zo Sydney. Pri nastupivani kazdy pozdravi a sofer odzdravi. Vystupuje sa dalsimi sverami a kazdy pri vystupovani zakrici soferovi “thank you” a ten reaguje aspon mavnutim. Uplna automatika tam. Soferi su maximalne proklientsky. Raz som nastupila s 2 malymi detmi do plneho autobusu a nikto nas nepustil sadnut si. Sofer vyhlasil, ze pokial nebudem s detmi sediet, tak sa zo zastavky nepohne. Hned sme mali volne miesto. Pri vystupovani sa mi ospravedlnoval za ludi. Je to o kulture naroda.
skus sa odzdravovat 1000x denne, po tyzdni ta to prejde.