Auto Suzuki SX4 - rady

nikuliak
14. dec 2014

Ahojte,
mate skusenosti niekto s autom Suzuki SX4? Rozmyslam nad nim, ale na niektorych forach (prispevky boli starsieho data) som sa docitala, ze su drahe diely a zvykne sa tam kazit katalyzator.. Tak keby mal niekto skusenost ako je to teraz, tak budem rada 🙂.

ivetlo
14. dec 2014

Ahoj, mi máme a vozíme sa už 8rokov. Je super. Mi sme spokojný. Ani sa nám nekazí. Teda teraz sme kupovali prvý krát batériu. Mne sa dobre šoféruje, sedí šofér tak vyššie. Ak máš na niečo konkrétne otázky, pýtaj sa. Ja doporučujem. bola to dobrá kúpa pre nás. 🙂

mackomacko
14. dec 2014

ja by som chcela vediet, ci sa do kufra zmesti nakup a hlavne kociar... tiez mam o toto auto zaujem, potrebujeme hlavne 4x4, dik

nikuliak
autor
14. dec 2014

@ivetlo
Ďakujem moc za info, hej, aj mne sa na skúšobnej jazde dosť dobre šoférovalo - len to som chcela, že či sa vám zvykne kaziť a koľko stoja asi diely.. Lebo to som sa dočítala na nejakých starších fórach že je to drahé a zvykne odchádzať katalyzátor.. Inak mne sa tiež dosť páči, tak toto jediné ma trochu odrádza. Ale tak super, že vaše je ok. 🙂

ivetlo
15. dec 2014

S opravami sme ani nemali skúsenosť, len raz sa mi zadarilo a nabúrala som. Keď sme kupovali náhradné diely, musím povedať že cenovo to bolo tak ako iné značky, porovnateľné ceny. Nie je to tak, že by boli dvakrát drahšie. Mi sme kupovali napríklad nové šoférové dvere (z hravarovaného, ktoré boli bez poškodenia z polska ). Bol problém ich zohnať, lebo ich neni v ponuke až toľko.
Nám sa katalyzátor nepokazil, len lambda sonda nám svieti, dávali sme si zistiť prečo a v servise nám povedali že funkčne funguje, ale senzor na nej treba istým štýlom jazdy očitiť. Je zanesená a pri prudkej jazde, turovaní motora sa zapečeniny na nej uvoľnia, a v našom prípade tak aj bolo. Ale teraz svieti zas. Neriešime to. A to nám v Suzuki v servise povedali že si to máme dať vymeniť,a bla bla a len že nám to bude stáť kopa peňazí. Nedali sme a sme tu a a j auto.
🙂

ivetlo
15. dec 2014

@mackomacko Kočár sa zmestí, mi sme mali Jane slalom pro. Ale keď sa tam dá kočár, tak s nakupovaním opatrne. Nám sa vždy zmestil, problém bol len s kartónmi mlieka. 🙂