Auto s automatickou prevodovkou

kvietocka33
10. aug 2016

Kocky poradte ake male auto s automatom. Vodicak mam uz cca 10rokov no nejazdila som vobec. Nepotrebovala som 🙂 no prestahovali sme sa na dedinu a od septembra budem musiet vozit syna do skolky ktora je vzdialena cca 7km. Zvazujem preto kupu auta s automatom. Nieco male, aby malo malu spotrebu. No co som pozerala po bazaroch tak niektore maju sekvencnu. Kocky aky je rozdiel medzi sekvencnou a "obycajnou automatickou" ?

bosoriak
10. aug 2016

@kvietocka33 Toto nie je najlepsie forum na tento typ otazky 😉
Inak je to podla mna otazka dvoch dni jazdenia, zvyknut si na spojku normalnu. Osobne si myslim, ze kupovat jazdene auto s automatom je tazka loteria. Ale drzim palce!

novana
10. aug 2016

@kvietocka33 Podľa mojich chabých znalostí, u sekvenkčnej rýchlosti radíš rýchlosti sama a automatická je automatická 😀 - preraďuje sama, nepoužívaš spojku.

saska.t
10. aug 2016

Sekvencna prevodovka je taka kde iba tukas do paky bud nahor alebo nadol a ono ti to same hadze rychlosti ked tukas hore ides pridavat a ked dole podradujes, pri automate tlacis len pedal

mirka_a_hrasok
10. aug 2016

myslim ze toto by ti mal pomoct riesit tvoj drahy. Toto je vec do ktorej ovela viac vidia chlapi. Moj chlap napriklad povedal, ze automat je fajn, ale ze problem ak sa prevodovka pokazi. Pretoze oprava automatickej prevodovky mnohokrat stoji velke peniaze

karolinka2010
10. aug 2016

@kvietocka33 jazdim uz 20rokov,vzdy manual,teraz automat. Kamoska ma 30r.vodičak,od autoskoly nejazdila. MM jej dal moju staru skodovecku,a ucil ju jazdit cca 6-8jazd,a ide jak fitipaldy,jazdi kazdy den.moj nazor- a nazor kopy inych starych soferov je,ze ak nevies radit manualom,automat z teba dobrrho vodica nespravi. Nech ta niekto vezme jazdit,alebo si daj v autoskole kondicne jazdy,ozaj sa to da naucit,ver mi. Nemyslim to zle. Ale ak mas vozit dieťa,driluj jazdy. A este tska malickost-automat vela papa,a ten moj tiez 🙂. Stare auto zralo polovicku oproti tomuto

novana
10. aug 2016

Chceš auto malé, tak nad sekvenčnou moc nerozmýšľaj, jedine, že by si chcea luxusné. Ja som mesiac zháňala malé ojazdené s nízkou spotrebou a najradšej s automatickou prevodovkou. Rozhodovala som sa dlho medzi Toyotou Yaris a Hondou Civik. Nakoniec sa v ponuke objavila Honda City. Sedany sa mi síce nikdy nepáčili, ani automat nemá, ale všetky moje ostatné parametre spĺňala. Už je doma a na "mojej" trati do práce - z dediny do mesta žerie len - 4,6/100.

novana
10. aug 2016

@karolinka2010 Aj nám staré s mechanickou žralo o polovicu menej ako nové s automatom. Ale rozdiel bol nie v prevodovkách, ale v obsahu a výkone áut. 😀 Mechanická žerie viac, ale len o trošku, v žiadnom prípade nie opolovicu.

karolinka2010
10. aug 2016

@novana 🙂 🙂 🙂 bolo to nadnesene-ta polovica,ale papa fakt vela. Skodovecka 4,8/100 - manual, teraz lepsi model-opel automat 10,3/100. Za znacku sa plati,a za pohodlnost o to viac.

yonce
10. aug 2016

Ono to nie je len tak. Aky mas rozpocet? 🙂

kvietocka33
autor
10. aug 2016

@yonce no rozpocet do cca 5tis eur. Viem ze ziaden luxus nekupim ale tak na zaciatok urcite nieco najdem

novana
10. aug 2016

@karolinka2010 Nemôžeš porovnávať dve rozdielne značky. 🙂 Výpovednú hodnotu by malo porovnanie dvoch rovnakých áut s rozdielnou prevodovkou. Náš automat tiež žerie okolo 10l, ale má 235 koní a škodovka okolo 60-70? Neviem. Kedysi som v odbornom článku čítala, že len virtuóz manuálneho riadenia spotrebuje o 1-2dl/100km menej ako automat.

novana
10. aug 2016

@kvietocka33 Do 5 tisíc slušné auto kúpiš. Mám prehľad, 😀 strávila som na internete hľadaním auta, ale aj informácií, xy dní a nocí. Hlavne sa snaž kúpiť auto, u ktorého sa bude dať overiť história. Dnes sa to len tak hemží podvodníkmi, ako v bazároch, tak aj u súkromných predajcov. Nepriznajú, že bolo auto zatopené, búrané, stiahnuté kilometre má každé druhé, (privezené všetky) hrdza na podvozku zastriekaná farbou... mohla by som napísať román. Netrúfla by som si v dnešnej dobe kupovať auto bez človeka, ktorý naozaj vie posúdiť jeho stav.

kvietocka33
autor
10. aug 2016

@novana jasne, sama by som nekupovala 🙂 dakujem za odpoved

sissy27
10. aug 2016

@kvietocka33 zaplať si radšej kondičné jazdy. Automat je pre dobrých, skúsených šoférov pre väčšie pohodlie hlavne v meste, nie pre toho, kto jazdiť nevie a myslí si, že automat zaňho spraví robotu... Úprimne, radiť rýchlosti je to úplne najmenej na šoférovaní 🙂

dominika6
11. aug 2016

@kvietocka33
tiež si myslím že si na zlom fore,kludne napíš na mužské fora,alebo aj na autobazar.eu je forum,tam ti chlapi poradia..
za mňa len toľko,len odporúčam chodiť obzerať autá s partnerom + automechanikom..
lebo ja som pozerala na krásu,manžel na spotrebu a plechy a automechanik na stav auta pod kapotou a podvozkom 😀...za 5000,- kúpiš parádne presúvadlo a automatickú prevodovku neodporúčam,ak nevieš jazdiť..

yonce
12. aug 2016

@kvietocka33 to mas dost velky rozpocet. Aj ked skor by som isla do manualu. Manual zozenies za tu cenu naozaj v pohode. 🙂 automat to uz bude horsie.

novana
12. aug 2016

@dominika6 Zaujímali by ma tvoje argumenty, kvôli ktorým neodporúčaš? V USA 90% vodičov od 16 do 80 rokov jazdí s automatickou prevodovkou. Niekto si za celý život nesadne za prevodovku manuálnu.

dominika6
12. aug 2016

@novana nooo toto neviem ako sa jazdí v amerike,viem že automechanici uprednostňujú manuál,automatika ked sa pokazí,stojí aj 400,-+ sa dolieva,alebo vymieňa olej každý rok čo tiež niečo stojí atd atd..automatika je na dlhé trate pre drahé autá...
na presúvadlo za 5000,- čo sa pustíš dolu kopcom 5km ti je automat zbytočný a drahý..ale to je len môj názor ty si urob po svojom,mala by si v každom prípade ísť na kondičné jazdy,ak chceš jazdiť s dieťaťom na palube 🙂

novana
12. aug 2016

@dominika6 Máme auto s automatickou prevodovkou už 12 rokov, ešte sa v nej náplň nemenila ani nedolievala. Kde si na to prišla, ktorý manuál to uvádza? V manuáli nášho auta výrobca uvádza, že ak auto nie je používané v ťažkej premávke, t.j. časté ťahanie prívesov, policajné autá a taxi služba, náplň vydrží doživotne. Automechanici sa radšej zaoberajú prevodovkami manuálnymi ako automatickými a je jasné prečo. Automatická prevodovka je iný level, a ten vyžaduje aj iný level automechanika.
btw ja a už aj moje dieťa, 😉 roky rokúce jazdíme s manuálom aj automatom, kondičné testy nepotrebujem/e 🙂

dominika6
12. aug 2016

@novana prepáč,to autorka nejazdila 10rokov ,pomýlila som sa 🙂

isiska
12. aug 2016

Ak sa bojíš manuálu, tak automatika ti pomôže. Môj muž začal jazdiť až s automatom. Určite neplatí, že automat je lepší pre skúsených šoférov. Manuál si skôr užijú skúsený šoféri, čo vedia z toho "vytrieskať" maximum 😎. Je to super do mesta, na dlhé trate je to jedno, keď už ideš po diaľnici, tak neradíš. Podľa mňa je ťažšie nájsť malé auto s automatom, ako veľké. My sme hľadali malé malé auto s automatom a nebol až taký výber, skôr japonské značky. Určite skús tie fóra o autách ako písali baby vyššie alebo niekoho známeho, kto sa v tom orientuje.

kvietocka33
autor
12. aug 2016

kocky ktore ste za automat dakujem a tie ktore pisete ze automat len pre skusenych tak pisete blbost. sesternica nejazdila vobec od vodicaku ci bolo cca 15-20rokov a ked jej manzel kupil auto s automatom aby vozila deturence do skolky tak bez problemov si hned zvikla a jazdi po BA ako oatatne. nepotrebovala ziadne jszdy.

patkaba
31. júl 2018

@kvietocka33 Je to blbost, ja naprikald vobec na manuale neviem :D Syn chcel minule pomoct previezt auto a ja ze ci mu nesibe, ze ako mam soferovat jeho manual :D A on nechapal :D ...inak mam hyundai i30 v automate, v dobrom stave to bola hroza zohnat, nakoniec sme nasli pekny kus v bratislave v darexe, co je bazar a to aj nakoneic kupil. Nedam na automatik dopustit. Aj co sa tyka spotreby, komfortu, jednoduchosti a pod.

katren
31. júl 2018

@patkaba je to 2 roky stara diskusia 😉

kvietocka33
autor
31. júl 2018

@patkaba je to stara diskusia uz som si napriek vsetlemu a vsetkym kupila predsa len automat sice jazdeny s chybyckami krasy ale jazdiii 🙂 Jazdim denno denne a nedam dopustit ... nemenila by som za nic ...

beky1813
31. júl 2018

@patkaba tebe platia, aby si spamovala stare diskusie a vsade soievala ody na darex?

brembo
3. jan 2022

hlavne záleží na type automatu,tých automatických prevodoviek je viac typov,každý výrobca si dáva svoje zvolené koncepty. Najlepšie i životnostou su stále automatické prevodovky planétové s hydrodynamickým meničom. Dnes sa už spravidla osádzaju len do vačších aut strednej vyššej triedy.

sonnenshein
3. jan 2022

@brembo Nevadi ze uz viac ako 3 roky po funuse?

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maickamf
3. jan 2022

@kvietocka33 po tolkych rokoch nesoferovania si skus zaplatit kondicne jazdy v autoskole a radsej kupit manual. Automat ma vzdy vacsiu spotrebu.
My mame auta aj aj, mne je jedno, nepreferujem typ prevodovky, ale moja sestra napr.s manualom jazdit nevie. Automatove su drahsie auta, a aj opravy. Ale 100 ludi 100chuti.
Vela stastnych km🙂