Zdravím.
Mám za sebou úspešné ukončenie autoškoly. Chcel by som sa s vami poradiť.Aké auto by ste mi odporúčili, ako začiatočníkovi? Rozmýšľam nad VW golf 4, passat b5, alebo Octavia 1. Nie automat ale manuál.
Ďakujem za každú radu...
@daniel_12 ja by som sa chcela opýtať či boli ťažké skúšku ? Tiež ma to o chvíľu čaká ;)
Jednotkovú Fabiu 🙂
@daniel_12 Skoda je dobra volba, ale ako jazdenky si drzia ceny (ak su v peknom stave, tak su relativne drahe). Passat B5 (3B resp. 3BG) je trosku taky dochodcovsky "kolisavy" korab, zakladne sedadla su male s kratkym sedakom a bude tazke najst nevydojeny (nestoceny). Podobne Golf 4, dobre auto, ale vacsina vyzitych. Mozno pozeraj aj novodobe Seaty, alebo aj ine znacky/modely a dbaj, aby auto bolo v top stave (po dobrom starostlivom majitelovi), idealne nic nelakovane, s dokladovanou servisnou historiou, idealne od prveho majitela, manualy, serviska, dva orig. kluce. Vyhni sa vyslovene problemovym modelom a motorom (google). Pri hladani bud trpezlivy a na obhliadky chodievaj so skusenym poradcom "autickarom". Pri kupe urcite spiste/vypiste riadnu kupno-predajnu zmluvu (najdes na webe).
@madeincssr presne tak. ...
a ...na obliadky so šoferom ktorý má skúsenosti a viac kilometrov nabehaných. Aby mohol vyskúšať i jazdu toho auta. Pozrieť i podvodzok.. Nič nezanedbať
@jaruska_12 Tak samozrejme, po novom sú už skúšky ťažšie. Testy su z 10 okruhov tém a 1400 otázok. Áno testy sú ťažké, ale keď sa pravidelne učíš, tak nemáš problém. Pravidelne si rob testy každý jeden deň. Aspoň pol hodinku, tomu venuj čas. Odporúčam stránku ministerstva vnútra. .
A môžem sa opýtať, ako ti ide cvičisko a jazda? Ja som to dal na 1.pokus testy, cvičisko aj jazdu😎🚗🙏. Prajem ti veľa šťastia☘️ na skúškach.
@madeincssr Ďakujem pekne za radu🙂
Urcite nic s vysokym vykonom a poviem ti prečo...velmi rychlo clovek nadobudne presvedcenie ze vie a môže...staci par tyzdnov stastia bez incidentu... radsej auto o ktorom vies, ze s nim ten autobus neobehnes ako silne auto pri ktorom si povies "skusim"...odhad, skusenosti, dostat to do podvedomia, to vsetko sa uci casom a len casom...takze do 100kw, za mna seaty su fajn...ibiza alebo leon, udrzba nenarocna, ceny na bazari prijateľné
Ja som mala citeoen c3. Hovorim si, ze na zaucenie. No a mam ho uz 7 rok.....ale tak zas ja som zena. Mne to staci.
A segra mala skoda rapid. Tiez spojojna
Golf IV za mňa. Len či nájdeš taký ktorý nie je už totálne “vydojený”, možno skôr z dovozu. Ale nedám dopustiť na môjho golfíka, posunula som ho mladšiemu bratovi ktorý taktiež spravil nedávno vodicak 😉
fabia. octaviu ti hneď netreba 😉
@zuzanka.zuzu Prečo nie? 🧏
@daniel_12 mala som Kiu ceed, 1.4 benzin.tichy motor,maximalna spokojnost,za 10r sa na tom aute nic nepokazilo.prezilo dokonca aj zrazku s kamionom.
@simona92101 ahoj, a ako to auto vyzeralo po 10 rokoch? Ja teraz chcem predat svoju ibizku uz ma 6 rokov a kupit nove a pozerala som aj kie, ale muz je mega proti, ze to je tak lacne vnutri, ze interier po 2 rokoch vyzera ako po 10, nepresne radenie a plasty hrkocu...akoze povedal mi nech si robim co chcem, ale tak zneistil ma 😀
@tinqua my sme mali Kie dve,jednu malu ceedku a druhu swcko.obe kupovane nove,rocnik 2011.nic nehrkotalo,vsetko servisovanie v autorizovanych servisoch,vozili sa tam deti,pes,material na stavbu,a este nas aj 3x stahovalo a furt slapali ako hodinky.keby nepotrebujeme vacsie auto pre 5 osob,tak ho nepredam ani nahodou.to,ze ceedka prezila zrazku s kamionom a nam sa nic nestalo,ma pre mna najvacsiu vypovednu hodnotu.avsak,vsetko zavisi od toho,ako sa o auto staras.ked sa nestaras,tak po 10r aj tak bude vyzerat..
@tinqua btw,radila som 1 prstom,uplne jednoduche radenie,ozvucenie v aute bolo super,nic nerezonovalo ani ziadne plasty nehrkotali.auto sme predali po 10r a fici dalej,vyzera ako nove
Golf 4 alebo 5, 1.9 TDI …samozrejme v dobrom stave … daj si ho niekym pozriet. Ja mam 5 od jeho 1500 km a pokym nas STK nerozdeli …okrem klasickej udrzby bez problemov. (Treba opravit klimu a krasny uz nie je … ale technicky nikdy nesklamal)
@daniel_12 ja som ako prvé auto mala hneď SUV a naučila som sa perfektne jazdiť. Nerobi mi problém chodi na dodávke, parkovat ju, ísť na dlhom alebo velkom aute, čo napríklad kamoska ktorú poznám od SŠ a jazdí na malých autách odvtedy ako urobila vodicak, nevie. Minule mi mala pomôcť previezť auto a bala sa ho ist šoférovať, keď už nasadla a išla, tak po chvíli už stala že ona to nedá. Takze odporúčam ak sa chceš naučiť naozaj dobre jazdiť ktorékoľvek auto, zober si niečo dlhšie a väčšie
Tiez mam kiu ceed 1.4, 10 rocne..zatial ok, jazdi sa mi na nom dobre
golf 5-7, do takych starin co pises by som uz nesla...
a autoskolu si jazdil na akych autach?
a s co najnizsim najazdom....
5 z našich 6 áut boli Škoda..spokojnosť.bezproblemovy servis...