Ahojte, robim si vodicak (zatial mame len teoriu), ale obzeram sa pomalicky po nejakom auticku. Konecne som jedno nasla a poslala ho muzovi, ze toto sa mi paci. Hned ma sfukol, ze ci som sisi, ze zaciatocnikovi kupovat auto za 15tis (jazdene). Ze si mam pozret nejaku fabiu starsiu, ze na rok-dva kym sa zabehnem a potom kupime nove auto. Po pravde som zostala zaskocena. Nie ze by sa mi fabie nepacili, ale teda zasa som si nemyslela, ze budem jazdit na aute za “500€” 😂
Deti si samozrejme neplanujem vozit najblizsie mesiace. To je jasne. Len mozno z domu do skoly/skolky, co je cca 500m, ked pojdem do prace.
Ale zaskocil ma. Myslite si, ze ma pravdu? Lebo ja som sa s nim dost pohadala. Aj ked auto budem kupovat za “svoje”, na jeho nazore mi vcelku zalezi (ale ako sa poznam aj tak urobim po svojom 😄)…
PS: s muzom si rozumieme, lubime sa, fungujeme ako rodina, stara sa o nas, zarabame obaja, deti vychovavame spolu, nie je manipulator. To len na margo toho, ze tu je zvykom najst na tom chudakovi hned diagnozu 😂
@anjelicek26 no ja som si vyhliadla huyndai i20. Cize tiez male auticko. Ale dobre, pozriem aj tie fabie 😂
Ja som spravila vodicak a na dalsi den po vydani VP som kupila uplne nove VW Polo, v tej dobe (2012) 12.000€ a hned denno denne sama jazdila. Dodnes jazdim na nom bez nehody 😉
@espritka29 👍
Ved si ho vyhliadni a aj si ho kupis...buduci rok... ved to je chvilka....tam ide o treningy a proste zaciatocnik ma obcas problem s odhadom vzdialenosti a niekde nieco suchne pri parkovani ci vycuvavani...ja som tiez zacinala na VW Polo a skoncila na T6 VW Autobuse 😂... dcera buduci rok zacina jazdit, tiez uvazujeme presne nad tymito "na zaciatok" a potom sa uvidi...
Auto ma byt spoľahlivé a nemyslím.ze dáka starina za 500 eur takým bude.Nove byť nemusí...a ak to "na začiatok nebude trvať 10 rokov.tak posluchni muža...z druhej ruky.ale viac ako dobré.
A prečo? Ja som jazdila deti hneď a hneď na našom obrovskom combi bez asistencie.
Nechápem takéto myslenie.
Nehoda sa ti nesmie stať!
Treba všetko pre to robiť.
Zabrzdiť ti v aute nedokáže nikto.
Treba dávať nesmierne pozor prvé mesiace a hlavne jazdiť a parkovať!
Jazdiť hneď komplikovane cesty proste sa učiť ale dávať pozor, odstup je nesmierne dôležitý
@janinah ved jasne ze nie za 500€. Preto je to v uvodzovkach. A ano bavime sa tu o roku-dvoch. A nie som decko ze musim posluchat 😂
Mna skor zaujima nazor, ci ma pravdu a lepsie je na zaciatok stare auto alebo je to blbost a trosku hra rolu muzske ego 😀
vsetko zavisi od vasej financnej situacie, asi nebude prilis dobra, ked tvoj muz takto rozmysla. Ak by bola, bezpecnost by bola na prvom mieste, co tam po nejakom suchnuti ci oskreti. Takze si s muzom sadnut a prebrat pre a proti, nie posielat si spravy s autami na predaj, ale povedat na rovinu, obidve strany, co ty chces a co si mozete realne dovolit
@tenerifka nasa financa situacia je absolutne v poriadku. Keby nebola asi si nebudem robit vodicak za 1000€ takmer a kupovat auto 🤦♀️
Rozmysla preto tak, lebo je pragmatik
Ja som sa učila šoférovať na aute, ktoré sme aktuálne mali, v mojom prípade ročná 7miestna Seat Alhambra 💪 … ešte aj detiská som v tom bola nútená rozvážať. Bola to drsná škola, ale …poviem ti … vďaka tejto skúsenosti parkujem ako kráľovná 😂😂😂. Po roku jazdenia do mňa nabúral chlapík, ktorý za volantom asi meditoval alebo čo, nedal mi prednosť a z vedľajšej cesty to rovno do mňa napálil. Ja som bola na hlavnej, nikde nikoho, totálne prehľadná situácia, bezproblémová križovatka. V aute som mala syna a bola som v 7.mesiaci tehotentsva, auto malo dva roky a keď som volala mužovi, jeho jediný problém bol, či sme OK, auto ho vôbec nezaujímalo.
No mne príde 15 tisíc za jazdeny Hyundai i20 veľa. Závisí samozrejme od najazdených km a od stavu, ale pozri si cenu nového auta tohto typu a popremýšlaj.
Ked som spravila vodicak, mala som k dispozicii Audi A6 novu a neskor Ford S-Max. Teraz som opat zacala jazdit po 7 rokoch, muz mi kupil novu Insigniu kombi s automatom. Je to super auticko, jazda v nom je uplna pohoda.
Sestranica kupili hyundai i20 v marci
predvadzacku z predajne, kt mala najazdenych 500 km, za nejakych 13 000 sa mi zda
ak je vasa financna situacia v poriadku, nechapem postoj tvojho manzela, ved bezpecnost je na prvom mieste a neda sa porovnat bezpecnostna vybava Fabie a Mercedesu, Ja ked som si kupovala nove auto, od vyrobcu, tiez som si nemohla vyskakovat, nie sme milionari, preto som zvolila kvalitu za rozumnu cenu, Mitsubishi outlander, ja vlastne ani neviem, kolko ma stal, nejakych 25 000, ale tak vy ste financne uplne niekde inde, tak nech manzel nerobi prieky a kupte pre teba dobre auto
Nieco kratke sikovne lacne ze ked ohrkas o lampu alebo smetiaky nebude ti ho luto..chod do skodovky tych su plne vrakoviska lacne nahradne diely.do auta by som neinvestovala viac ako 5 tisic v dnesnej dobe vobec..
a ak sa mozem spytat, na akom aute jazdi pan velkomozny manzel?
Ja súhlasím s manželom, Fabia je na začiatok fajn (ja som mala starší level Felíciu, milovala som to auto), prípadne sa pozri po nejakom ojazdenom japoncovi do 5000-suziki Swift, Honda jazz...,ale do 15000-oveho auta by som ako začiatočník tiež nešla, mňa sralo, aj keď mi tu Felíciu oškreli. Mimochodom 13000 za jazdeny Hyundai sa mi zdá aj dosť
ja som si tiež prvé auto kúpila také, že keď ho oškriem / rozbijem, tak ma to nebude mrzieť 😀 žiadne extra vymoženosti typu parkovacia kamera a 100 "asistentov" to nemalo, nenáročné na údržbu a ďalšie investície. Naučila som sa hlavne nespoliehať na techniku ale sama na seba. Za mňa to bola veľmi dobrá voľba a pre začiatočníka by som to odporúčala spraviť tak ako radí manžel.
@tenerifka neviem preco ho hned urazas ked nas nepoznas🤷♀️
A na com jazdi on je absolutne nepodstatne v tejto diskusii
nikto ho neuraza, ale je zgrglos, lebo ty si napisala, ze s financiami problem nemate, tak preco nechce, aby ste pre teba kupili dobre auto?, ina situacia by bola, ak by ste si to nemohli dovolit, co nie je vas pripad. Ved preboha existuju poistky, ak buchnes alebo oskries, na to ta poistka je
Hmm, vieš čo, súhlasím s mužom... Obe moje sestry ťukli autá do roka po vodičáku. Ja síce nie, ale bežne mi skapínal motor pri rozbehu na zelenú, alebo som občas nabehla na obrubník, atď. čo asi tiež životnosti auta dvakrát neprospieva 😄. Lenže my sme mali auto len jedno, takže chudák môj muž proste trpel pri mojich jazdách 😄. Nie je to zlý nápad, naučiť sa poriadne na nejakom lacnejšom aute.
A ja súhlasím s autorkou. Troska sa do aút význam , sledujem podrobne recenzie a testy, rozhodne ta i20 je bezpečnejšie, menej poruchové auto, ako stará Fabia. Ono kúpiť dobre auto do 5000€ je umenie, lebo na opravách môžeš nechať dalších 5000€!!! Nik dobre porobené auto nepredáva, ani staré, väčšinou sú to staré auta so slabým servisom, kde len na výmene rozvodov a oleja a dalších drobnosti časom necháš kopec peňazí. A to že ešte niesi skúsená, neznamená, že nebudeš vedieť jazdiť, niekto môže mat aj 5 rokov vodicak a nevie jazdiť.
@tenerifka no zgrlos ako na co 🤷♀️ Proste na tomto mozno ano, kedze jazdit budem zatial len praca a domov povacsinou. Je to proste chlap a na mnohe veci okolo auta sa pozera inac ako ja zena.
Ale inac nie je lakomy 🤷♀️ To urcite nie. Nie je ten typ co pcha do ponozky … len ma proste zaujimal aj iny pohlad. Ze ci aj iny ludia tak fungovali tesne po vodicaku. Lebo on to podla mna mysli tak, ze ked oskriem alebo tuknem, tak za to co sa da za opravu, mozme ist na vylet, kupit nieco navyse deckam, sebe
Tvoj manzel ma pravdu … par mesiacov zabehnes, otukas a ked naberies istotu vymenis. Nauc sa jazdit na aute bez akychkolvek senzorov, parkovat bez pipakov atd a potom mozes vyberat auto, podla vkusu a nemusis sa limitovat na nic mini, kvoli uceniu.
chapem, ale znovu pisem, na to je poistka.
U nas bola vzdy na prvom mieste bezpecnost, lebo aj prvy tyzdeñ sa moze stat nehoda, za ktoru ani ty nemusis zodpovedat, ale mozes pri nej skoncit zle.
niekto to moze do teba napalit a nejake pofundekove auto bez airbagov ta v sebe aj pochova
@tenerifka jasne chapem 🤷♀️ Ako po pravde, ja si aj tak urobim podla seba (a on to teda aj vie 😂), len ma zaskocilo, ze ma takto zrusil. Lebo to nebyva zvykom. Vacsinou najdeme kompromis vo vsetkom
@tenerifka a inac tento argument pouzijem 😂
Lebo podla mna jemu to vobec v takto nedoplo
Nekupuj staré auto vôbec. Je to len žrút peňazí.
TAk prakticky ma pravdu, fabia ti uplne staci... alebo seat leon... tam nejde o peniaze, ale o to, ze je to mensie, dobre manevrovatelne a poistka lacna, opravy tiez.. po pol roku-roku predas, ved sa tak dohodnite... ale fakt na zaciatok dobre.