BABULKY poradte mi...zháňam nejaké auto..pre seba......dve deti.... netuším aké je najvýhodnejšie kupiť...značka..benzín..nafta...a aby malo čo najnižšiu spotrebu.....viete mi poradiť...??? podľa skúseností...aj s náhradnými dielami ..kde sú lacné..pri akej značke...
Ak na kratke trasy tak nafta nie je dobra, radsej benzin. A to ti staci ako pise vyssie baba nejaka fabia
@mattuliatko30 a rozpočet? 🙂 celkom dôležitá informácia...
ale obzerala by som sa po nejakej fabii, peugeot, citroen, možno kia alebo hyundai (aj keď ja osobne kórejské čokoľvek neznesiem) - lacný a dostupný servis, náhradné diely...
najspoľahlivejšie sú japonské značky, ale zas ak už treba do servisu, tak to aj niečo stojí...
A z hyundajom mate ake skusenosti?? Citroen som tiez rozmyslala...
@mattuliatko30 hyundaj je vraj najspolahlivejsie auto. Ale je Japonske ked ti nieco odide suciastky su dost drahe. Citroen ma kolega a vobec si ho nechvali a kupu lutuje
Mám hunday i30 som spokojná spotreba je tak okolo 6 litrov je to benzín. Je to taký priemer čo sa týka kvality. Predtým som mala toyotu Corollu veľmi dobre auto ale náhradné diely drahé dosť a čakacia doba na je tiež dosť dlha.
Skoda,alebo volkswagen ..tu su nahradne diely ok...asi by som sla do fabie alebo vw polo....ziadny citroen,renault,kia...
ja som tiež za škodu, VW, tam je bez problémov dostupný servis aj súčiastky, aj čo sa počtu servisov týka, aj kvality, aj ceny....ak máš vyšší rozpočet, tak možno opel, volvo, saab, tie majú servis drahší, ale netreba ho tak často....so značkami ako kia, citroen, peugeot, renault a tak moc dobré skúsenosti nemám, priveľa elektroniky čo rada blbne a za súčiastky zvyčajne chceli neprimerané ceny... 🙂
@mattuliatko30 ja mam SUZUKI SPLASH, zháňala som čo najlacnejšie malé auto, ako druhé auto do rodiny. Podmienka bola klimatizácia, aspoň predné okná elektrické a nejaké rádio. No a ešte aby bolo dostupné čo najskôr. ... a toto vyšlo najlepšie a bolo dostupné ihneď na predajni. ešte sme zvažovali v tom čase Chevrolet Spark a OPEL Corsa, ale na obidve by sa muselo čakať a boli drahšie. Jazdenky sa pohybovali okolo 5000 eur a zháňali sme 2 mesiace, no nič schopné sme nezohnali ... aj sme volali na inzeráty, ale bud to bolo dovezené zo zahraničia ( a to som nechcela, lebo však stále predavaju tie zaplavené autá, kradnuté autá...), alebo otlčené z každej strany a pritom písali super stav 😒
Toto ma vyšlo 7777€ nové, splácala som ho na štvrtiny, takže nas vyšlo malinko nad 8000, akurát mám platiť poslednú splátku ... no a plus poistenie a pravidelné prehliadky po roku.
Autíčko má 3 roky, jazdí spoľahlivo, servis tiež pohodička ... spotrebu mam 5,8 l, ale jazdím 99% len po meste a krátke trate do 15km. No bola som už aj na diaľnici, asi 150km a zvládli sme to. Len už presne tento model nerobia.
A či nafta, alebo benzín ... no podľa toho, kam budeš jazdiť. Ak len po meste a krátke trate, jednoznačne benzín. Ak na dlhé vzdialenosti a veľa, oplatí sa nafta.
Ja mám Citroen C4 - naftu a jazdím len krátke trasy po meste. Ešte so žiadnym autom som nemala takú nízku spotrebu.
akekolvek. V pohode sa vleziete všade. Skus Octaviu, alebo Kia ceed
@mattuliatko30 ak len na krátke trate ta si kúp malé presúvadlo,hoci fabiu..