Dobry vecer chcem kupit auto dcere lebo ma uz 3 roky vodicak a nejazdi vobec a potrebovala by len studuje tak nema tolko penazi Ake auto je najlepsie do 5 tisic eur? Prosim staci ked napisete znacky alebo presne typ
Golf
a aky mate nazor na - ojazdene alebo nove? ja som za nove
No nové za 5000€ určite nekúpiš
ako chceš kúpiť nové auto za 5000€?
@markaterka ano to mi je jasne, ale aspon aby bolo co najnovsie ojazdene, a nie nejake 20rocne
aj tie lepšie nekúpiš za 5000....
mám autobazár blízko a vidím že pod 10tisíc ani jedno auto...ale zas to sú väčšie autá....
No ty asi nemas velky prehlad o cenach aut. Ci uz novych alebo ojazdenych. Do 5000 eur nenajdes nic dobre. Auta isli dost hore. To by bola nahoda ak by sa nieco take naslo. Nekupuj jej nasilu nejaku staru sunku do ktoej bude treba vkuse investovat. M9j nazor.
Urcite by som jej nekupovala bmw,audinu atd. Su to silne auta a pre zenu absolutne nie a este ked 3 roky nejazdila. Navyse su na to drahe diely. Ja budem asi za hnusnu ale v zivote by som dcere nedovolila jazdit na novom aute pokial nema odjazdene aspon 6 rokov a co najviac km. Navyse ak je studentka tak to uz vonkoncom nie. Urcite nejake starsie, ked to kdesi treskne nebude mi to tak luto ako ked nabura uplne nove auto. Decka sa radi predvadzaju. Ja by som volila skodu fabiu I. To jej na zaciatok staci. Ked sa rozjazdi a zacne pracovat nech si kupi aj nove
@silviak kolko by sa teda oplatilo investovat? 10000?
Mate doma auto? Ak ano, tak ju zapriahnut nejako "nenasilne" do toho - ist na navstevu, veceru, vecer do kina/divadla a aby po vas prisla, lebo ste nestihli spoj.. potrebuje jazdit? Lebo ak je na skole a ma riesit parkovanie auta, poistky (pokial ich nebudete platit vy) a v podstate stale byt v kolonach, tak jej ho netreba... Skor jazdit doma
Auto nie je investicia...
Nejakú staršiu Fabiu, Polo... Niečo malé a šikovné s lacnejším servisom.. na drahšie a poriadnejšie autá bude priestor neskôr
@guiseppinka nemame auto prave a v rodine nemame vodica, chodi vlakom do skoly, no chodi aj na brigady a hodilo by sa auto teda
@guiseppinka zle som sa vyjadrila, za kolko by sa oplatilo kupit auto? Za 10000 sa da kupit uz dobre?
Za 5 sa ledva zmestis. Ale išla by som na to prakticky. Škodovky sú kvalitné a spoľahlivé, ľahko dostupné diely a gumy v normálnej cene. Nie ako bmw kde dáš za jednu gumu 200. Fabia pre mladú slečnu tak akurat,menšia,sikovna. A keby niekde ťukne,neinvestuj veľa aby ťa to nemrzelo
@autorka podľa mňa bude hlavne najlepšie nech si dcéra skúsi ktorý typ auta jej sedí. Mne sadlo až štvrté auto a to som hneď po vodičáku mala s priateľom vtedy relatívne nový Ford focus, ktorý veľa ľudí chváli, ale mne napríklad vôbec nesedel. Bol mi zbytočne veľký a celkovo mi nesedel. Potom som šoférovala nejaký Renault (typ už neviem)- to bolo napríklad mne osobne lepšie ako Ford, ale tiež to nebolo ideálne. Nakoniec mi do tretice manžel kúpil Opel Corsa a vtedy som pochopila že ja proste potrebujem malé auto 😂 teraz mám napríklad síce už viac ako 10 ročný Nissan Micra a zbožňujem ho najviac zo všetkých áut čo som mala. Minule mi muž v rámci srandy povedal že by ho vymenil a kúpil mi niečo lepšie. Tak som ho hneď stopla že ja nič meniť nebudem, nech mení svoje auto, ja si ho nedám 😂 mne to po meste úplne stačí a všade inde aj tak chodíme jeho autom.
@autorka tych 5 tisic si odloz na nieco lepsie a kupte nejaku obycajnu skodu fabiu 1.2 htp to jej uplne staci. Dcera ma predpokladam do 23 rokov. Na jazdenie po meste jej to staci a do skoly nech chodi vlakom. Ak 3 roky nejazdila a mala ist zrazu na aute sama do skoly tak to by som sa ozaj bala. Na brigadu este ok. Fabia je male auto, vela to nezerie, poistka je mala. Diely lacne a dostupne a kolesa kupis aj za 50 euro celu sadu. Ja som mala a som bola spokojna. Po 7 rokoch mam druhe auto uz s lepsiou vybavou ale tiez 25 rocne auto a som spokojna nic mi neuslo ale ja som jazdila vela. Cele slovensko a zahranicie a zazila som vselico na ceste
Ja som ako 22 ročná dostala Ford fiesta a bolo to super auto,menila som ho až keď som si založila rodinu a ku kočíku sa mestilo do kufra malo veci ale zase sme šli do forda a kupili cmax. Podľa mna super auto pre mladú babu,je malé ale nie stiesnene a mna povozilo veľa km … súčiastky boli dostupnejšie ako na fábiu čo mal kedysi otec🤷♀️😃
Ja som mal prvé auto Seat Ibiza a super,zaparkovala som všade,malo akurát kufor,po meste aj mimo úžasné auto,mala som silný motor,žiadneho lenivca .ak kúpiš ojazdené,skús pozrieť oficiálnych predajcov značiek,napr Seat,čo predávajú aj nové vozy,majú v ponuke aj ojazdené a garantujú dobrý stav,nieje to ako kúpa cez bazár .a keď pôjdete kupovať,určite zober nejakého servisaka,nech pozrie auto poriadne,lebo inak za servis zaplatíš vela
My budeme dcere brat 4-5 rocnu Seat Ibizu...
ja mam 20 rokov, vodicak 3 roky a skusenosti dost kedze som jazdila cely cas kazdy den velmi vela km, niekedy aj tisice do zahranicia a sama. kupila som si za 10 tisic skodu octaviu 3 s dost dobrou vybavou ale ojazdene, ma 6 rokov asi. Staci mi🤷🏻♀️ ale je pravda, ze mne rodicia kupit auto nikdy nechceli.. keby mi kupili hocijake lacne ojazdene auto, potesilo by ma to
Ja keby kupujem svojmu detsku tak isto idem do 4x4. Nasho mladeho caka v garazi starsia SX4 4x4. Do jarku sa smykne iba raz a u nas poladovica bezna vec.
Prepac, ale o autach nevies nic. Kvoli tvojmu umyslu oslov sikovneho muza v najblizsej rodine, ktory autam rozumie, lebo ta niekto pri kupe poriadne dobehne.
Fabiu, alebo oktaviu. Žiadne punto, Fiat, citroen a podobne malé plechovky by som dcére nekúpila a 100x radšej staršie a bezpečnejšie ako nejaký nový Renault.
Na dnešné cesty potrebuje hlavne dlhší predok a pevnejšie plechy. Novšie sa začínajúcej soferke neoplati. Nemusí ho otukat, ale pravdepodobne mu potrápi motor. A odporucam automat!
Ak dobre natrafis, tak aj staršie auto môže byť dobré. Ja som si moje uplne prvé kupovala cca 12 ročné a okrem vecí, ktoré sa bežne opotrebujú sa na ňom nikdy nič nepokazilo. Ale toto je skôr o šťastí a o človeku, ktorý ho predáva, či niečo zatají alebo povie pravdu.
Aj novšie auto môže byť mačka vo vreci.
Kup automat, nie manual.
@simona20201309 prečo renault nie? My máme nový hybrid 2,5 roka a je to skvelé auto. Nízka spotreba, je pohodlné a hlavne má veľa bezpečnostných prvkov.
@jana0215 napríklad preto https://www.techbox.sk/renault-zoe-prepadol-v-t...
A to so.ani negooglila...hneď prvý odkaz na renault