Auto pre 4 deti alebo 6 osôb a batožinu

1. mar 2024

Máte niekto skúsenosť s autom, do ktorého sa zmestia - bezpečne - 4 deti a batožina?
Dacia Joger je 7 miestna, tu poznáme, ale neviem či je veľmi bezpečná, hlavne tie zadné sedačky. Čo odporúčate ?

yoxinka
1. mar 2024

My máme Seat Alhambru, síce len tri deti, ale zmestíš, podľa mňa, aj štyri. Neviem aké sú tvoje kritéria bezpečnosti, Alhambra má 5 isofixových sedadiel. Za nás, najlepšie rodinné auto … nie je to taká typická krabica, ale miesta je tam habadej. Kamoši majú 4 deti a tí majú Volkswagen Transporter. Sú veľmi spokojní.

autor
1. mar 2024

@yoxinka zatiaľ máme Daciu Jogger. Má síce 7 sedadiel, ale tie vzadu sú už také by som povedala natlačené. A zároveň neviem či je Dacia pre viac detí bezpečná. Deti budú mať všetky do 8 rokov, nechcem aby sa im pri zadnom náraze niečo stalo. Momentálne máme sedačky bez Isofix - nezmestili sa nám 3 s isofixom vedľa seba.

katarina1984val
1. mar 2024

tu si treba polozit otazku, kolko je financii lebo my sme riesili tiez auto pre 5 ludi a pomer cena nam vysla tiez dacia joger, vsetko ostatne je nehorazne drahe a su to potom skor take tie vacsie auta nazvem to dodavky, ked chcete aj priestor na batozinu atd.

anjelicek26
1. mar 2024

Zavisi od rozpoctu, my mame VW T7... tam zmestim vsetko a aj tak na dlhu dovolenku beriem este vzadu nosic na xxl tasku

yoxinka
1. mar 2024

V prvom rade záleží, koľko máte peňazí. Ale tak čudne nad tým rozmýšlaš. Teraz nemáš deti na isofixoch, čo je OVEĽA bezpečnejšie ako len pásom pripnuté sedačky a jazdíš s tým predpokladám, pravidelne. Ale riešiš, že sa bojíš, či sa vzadu niečo dieťaťu nestane, v prípade zadného nárazu. Koľkokrát si zažila zadný náraz? Ja by som skôr riešil tie isofixy. Ale to som ja. Ja som zažila bočný náraz, keď mi nedal prednosť chlap, ktorý šiel z vedľajšej a napálil to do mňa zboku, na tej strane sedel syn. Museli sa vymieňať obidvoje dverí, ale všetci ok.

lucik194
1. mar 2024

Ford galaxy je 7 miestny (je to to iste ako Alhambra)

isla by som do jedneho alebo druhe auta. mali sme galaxy, najlepsie velke auto co sme mali, ten kufor bol velikansky

olimuc
1. mar 2024

Vw Sharan, q7, x7, xc90 … Seat alhambra, vw t ckova rada… zalezi od rozpoctu

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
2. mar 2024

@yoxinka mali sme už dva krát zadný naraz. Spredu a zboku nič. Preto som premýšľala skôr tak. Ale asi máš pravdu. Aj nad tým premýšľame.

Ostatní: rozpočet do 15.000€. Môže byť z bazaru, jazdené.

tilly
2. mar 2024

Ford tourneo custom, VW multivan, Mercedes V, Toyota proace, Citroën spacetourer... pri toľkých ľuďoch len auto v tejto kategórii.
Mame VW sharan, pre mňa je to malé ženské auto. Pre rodinu so 4 deťmi treba niečo väčšie, ak sa potrebujete aj niekam na dovolenku zbaliť. Mali sme ford tourneo custom a to bolo super, za zadnými sedadlami ešte kopec miesta na batožinu, nikto sa netlačí, každý mal svoje komfortné sedadlo.
Predávali sme ho rodine so štyrmi deťmi, chceli ešte aj babku a dedka voziť. Ideálne pre nich. Bolo 8 miestne.

dzejsik
2. mar 2024

my sice len pre 5ludi (ale obcas sa hodi este niekoho zmestit, napr starku), ale vyberame medzi Seat Alhambrou, Ford Galaxy alebo Smax … v Alhambre sa nam pacia pre starsie deti integrovane autosedacky

tanuuulka
2. mar 2024

Mali sme fiat freemont, inak ako krava sme mu nevraveli. Ma vzadu 2 plnohodnotne sedacky. Teraz mame vw touran (najnovsi model), je mensie, lebo ma kratsi predok, ale zvnutra super. Tiez ma vzadu 2 plnohodnotne sedacky a ani kufor nezostava uplne malicky. Sme velmi spokojni. A teda my batozinu riesime truhlicou hore, ked ideme na dovolenku a mame vela veci.

tilly
2. mar 2024

@dzejsik tie sedačky mám v sharane a je to super re väčšie deti

jankatusik
2. mar 2024

Skoda kodiaq je 7 miestna

nikasmile
2. mar 2024

@jankatusik ale nemá 3 plnohodnotné sedačky vzadu.

Autorka, sharan alebo alhambra, z tých komfortnejších galaxy a smax.

lucik194
2. mar 2024

@dzejsik smax je mensi ako galaxy alebo alhambra

dzejsik
2. mar 2024

@lucik194 vieme, ale este by to slo v tej 7m verzii, ale je az treti v poradi vo vybere 🙂