Auto pre 3 deti

thirstymonk
5. aug 2024

Cauko, tri deti vojdu do klasickeho 5 miesteneho autaz ci nevojdu? Dva budu na podsedaku uz a jedno vo vajicku. Aby som vedel, ci staci normalny automobil, alwbo treba 8 miestny? Dakujem

vevebono
5. aug 2024

Išla by som po niečo priestornom. Neviem aké máš nároky, ja by som išla po A6, alebo Q7. Ale tiež je miesta hojne aj v superbe.
Mám 3 deti, jedno vo vajíčku, dve už veľké, a na zodratie starý focus a miesto úplne v pohode

hiro
5. aug 2024

Vojdu. Vozil som ich tak. Ziadny problem. Mal som vzadu aj 2 autosedacky a podsedak. Stara Kia Rio. Teraz sa uz vozia bez nich...

miricka77
5. aug 2024

@thirstymonk Podľa mňa nevojdu. Ako ich tam pozapinas? ISOFIX? My sme kupovali iné auto,čo malo 3 samostatne sedenia vzadu.

tiezjedna
5. aug 2024

@thirstymonk keď sa nám narodila tretia, tak jedno dieťa bolo ešte v autosedačke a druhé už bez ničoho. Mala som trojkového Superba combi a dalo sa. Škodovky sú čo sa týka priestoru veľkorysé. Ale potom sme aj tak kúpili Audi Q7 (2018), pretože tá má plnohodnotnú tú porostrednú sedačku, takže ten komfort bol zas inde.

nuklia
5. aug 2024

My mame W touran a ked berieme synovca, tak mame vzadu dve sedacky a jeden podsedak a v pohode...

stvura
5. aug 2024

@thirstymonk dva podsedaky a vajicko vojde len musis mat tie uzsie podsedaky...tri sedacky ani dve sedacky a vajicko nevojdu do 5miestneho ziadneho - mam to odskusane na svojich troch deckach - skutocne sme chodili po skoro vsetkych bazaroch a predajcoch a skusali. Nakoniec sme kupili Ford Cmax sedemmiestny...teraz uz su vacsi, presli sme na 5 miestne

thirstymonk
autor
5. aug 2024

@stvura Ford je pre mna uz mrtvy 🤣

thirstymonk
autor
5. aug 2024

@hiro kia rio je klucenka ne? Ked vojde tam, vojde vsade, ci? 😇

stvura
5. aug 2024

@thirstymonk tak samozrejme ako ma kto skusenost, my mame velmi dobre skusenosti, styri auta sme mali Fordy...teraz sme posledne dva roky presli na dve ine znacky...ale bavime sa samozrejme o aute ktore ma do 4r, muz nekupuje starsie. Cmaxa sme volili prave kvoli otvaraniu dveri a umiestnovaniu tych sedaciek (rozdiel medzi detmi mam rok a pol a dva roky). Inac sme chvilku zvazovali aj nejaky mikrobus.

thirstymonk
autor
5. aug 2024

@stvura ja chcem fungel nove a asi kiu. Starych srotov som uz mal viac jak frajeriek a uz ma to nebavi

lauriik
5. aug 2024

Do skoda kodiaq bez problemov 3 autosedacky das

madeincssr
5. aug 2024

@thirstymonk a monospace "pick-up" Berlingo/Partner/Combo/Proace City Verso? Su to zvonku relativne kompaktne auta a zvnutra priestranne aj na sirku vzadu plus slusny kufor. Naviac su v ponuke aj Long verzie, komu by kufor (dlzka) nestacil. Len aky motor zvolit no. Asi nie 1.2 trojvalcek Puretech Turbo (pri rychlej dialnici s plnym zatazenim a pri dynamickej jazde v meste bude mat vyssiu spotrebu).

dzejsik
5. aug 2024

@thirstymonk do Tourana v pohode vojdu

stvura
5. aug 2024

@thirstymonk tak to Sorento pojdes na istotu 🙂

erickatt
5. aug 2024

@thirstymonk este ber ze 3 sedacky ale plus kocik do kufra, velky nakup, milion kufrov na dovolenku...

fairyy
5. aug 2024

@thirstymonk do superba a tourana vlastna skusenost vojdu aj tri sedacky vedla seba aj do kufra vsetko potrebne pre deti od kociarov cez male trojkolky a bicykle a aj nakup k.tomu

thirstymonk
autor
5. aug 2024

@erickatt milion kufrov? Skaut si vystaci s polovicou veci, ako si mysli a so stvrtinou veci, ako si mysli jeho mama 🤣

hefo
5. aug 2024

@thirstymonk Nesmieš kupovať tie "príliš bezpečné" sedačky, čo sú príliš napuchnuté. My máme len všelijaké lacné, a tri sa dozadu zmestili aj do Feldy aj do MB A-Klasse 1. generácie...

hiro
5. aug 2024

@erickatt My na aute mame este box, dali sme dnu 2x dospeli, 3x deti, 13 velkych tasiek, 2x odrazadlo, 1x bicykel, 1x kocik, basa piva... 🙂

emma022
5. aug 2024

Aké staré deti chceš dať na podsedák? Vieš, že podsedák nemá žiadnu ochrannú funkciu pri náraze?
Ja mám vw Sharan a vzadu 3 bezpečné autosedačky

thirstymonk
autor
5. aug 2024

@emma022 preto chcem SUVcko, ktore je samo o sebe ochrannou funkciou.

matiak
5. aug 2024

Volvo 90

lusyc
5. aug 2024

My máme toyota rav4 ročník 2015, zatiaľ sa nejako zmestime, a to sú dve autosedačky 15-36 kg a jedna do 105 cm. Avšak isofix sa použiť nedá, len pásy. Kým ich pozapinam, som spotena ako myš. Dalo časovo zabrať nájsť 3 také, aby sa zmestili. Väčšie auto, teda 7-8 miestne je v pláne, keď budu financie.

emma022
5. aug 2024

@thirstymonk dieťa do 150 cm/36kg má mať autosedačku. Tu máš infografiku od polície SR.
Keď už kupuješ nové auto, šetriť na autosedačke nemá logiku

tilly
5. aug 2024

Pri troch deťoch by som išla do auta s posuvnými dverami. Na nezaplatenie. Ja mám sharan, ale neviem, či sa ešte robia. Brala by som Véčko.
Alebo potom, ako tu bolo spomínané niečo na štýl caddy, berlingo, proace

stvura
5. aug 2024

@hefo som sa zasmiala, ale fakt, ja som mala tri nabuchane sedacky (dokonca som mala tie "bezpecne pultiky" vpredu) a tri sa mi nezmestili skutocne do ziadneho rodinneho 5 miestneho auta (riesila som to ked mali deti 1-3 a 5rokov). Takze sme sli do 7miestneho. Tie tensie sedacky sa mozno zmestia, skutocne zalezi od ocakavania sedacky a majitela.
@tilly ved toto, otvaranie dvier je velmi dolezite, clovek si to neuvedomuje pokial nema male deti a casto necestuje

emma022
5. aug 2024

@thirstymonk
A v tomto článku nájdeš zoznam áut, kde sa zmestia 3 normálne autosedačky vedľa seba.
My ešte ideme kúpiť ako druhé auto Toyotu Verso.

https://www.csaka.cz/ktera-auta-nabidnou-prosto...

hefo
5. aug 2024

@emma022 Podsedák má ochrannú funkciu práve takú ako pásy (+airbagy) pre dospelého, lebo umožňuje ich správnu funkciu.

Ak má človek napriek tomu obavy, mal by zvážiť, aby vodič aj pasažieri používali prilby ako jazdci rallye, lebo keď deti prežijú v bezpečných autosedačkách, ale zostanú sirotami, to tiež nie je úplne ideálne.

natall113
5. aug 2024

@hefo nie podsedak má presne nulovú ochrannú funkciu? A načo ho pchať deťom keď môžu mať bezpečnú sedačku?

emma022
5. aug 2024

@hefo radšej by si sa mal pozrieť na internet a nájsť si relevantne informácie ohľadom bezpečného vozenia deti (aj tak tam očividne tráviš kopec času, tak si aspoň čosi užitočné prečítaš)