Auto neštartuje

5. jan 2023

Ahojte, takmer cely december bolo auto odstavene na parkovisku, ked som dnes chcela vyrazit do obchodu auto sa vobec nechcelo pohnúť. Ani dopredu,ani dozadu. Neviete mi prosim poradiť co s tym? Dakujem

nelca84
5. jan 2023

Nezapieklo ti rucnu brzdu?

doriiis
5. jan 2023

Malo informácií....naštartovalo,nenastartovalo? Ručná brzda uvoľnená?

pribinak
5. jan 2023

Batéria? Naštartovala si? Nesvieti ti nejaká kontrolka na palubovke?

simsalabim
5. jan 2023

Vybita bateria?

sasa1310
5. jan 2023

Však máš vodicak. To naozaj si nekompetentná, že nevieš čo máš robiť. Ako nič v zlom, ale keď niekto nevie či robiť, keď auto nefunguje, tak nech vráti vodicak a radšej nejazdí. Základne info ohľadne prevádzky vozidla si sa predsa učila v autoškole

autor
5. jan 2023

Auto nastartuje,len sa nim nedalo pohnut. Uz som to vyriesila. Brzda bola primrznuta. Dakujem
@sasa1310 nie som automechanik, aby som ovladala vsetky informacie ohladom vozidla...

lilitela
5. jan 2023

Ty si nastartovala s mesiac nepouzivanym autom? To tam mate aku bateriu? Hned si taku kupim 🙂

mk1111111111
5. jan 2023

@lilitela som nepochopila. My nastartujeme aj po viacerych mesiacoch, mame viac aut, nepouzivame vzdy vsetky a stoja vonku aj v mrazoch

0silvia0
5. jan 2023

@lilitela ved nie su az take hrozne mraziska, ze by sa vybila bateria.
Autorka, neviem kde byvas, lebo teda u nas nemrzne. Mozno tam bolo skor nieco skorodovane a preto sa nepohlo.

robodracica
5. jan 2023

@0silvia0 Primrznuta isto nebola. len tzm že bola dlho zatiahnuta ju tam prilepilo na kotuče. Aj mne sa to stalo. Odvtedy ak auto stoji na rovinke a nie v kopci, nezatahujem ručnu brzdu, ale len zaradim 1

0silvia0
5. jan 2023

@robodracica ved som pisala autorke to iste 🤷‍♀️

brembo
5. jan 2023

skorodované brzdové kotuče. Po niekolkých zabrzdeniach sa to upraví. Chce to vačšiu silu,aby sa to pohlo,optimálne trošku rýchlejšie pustit spojku. Celkom normálny jav.

saxana000
5. jan 2023

Ano mokra brzda zatiahnuta.stalo sa mi to iste ostala som trcat na polceste z garaze ani tam ani spat. prisli chlapci vyklepkali a bolo po probleme

danielahamar
5. jan 2023

@sasa1310 len to by ho muselo vrátiť 90% ludi😉

sasa1310
5. jan 2023

ani ja nie som mechanik, ale predsa viem (učila som sa v autoškole) na základe čoho auto štartuje. Okrem toho existujú kontrolky na palubnej doske.

sasa1310
5. jan 2023

@0silvia0 tak baterka ti odíde zo dňa na deň aj v lete, keď je už staršia

sasa1310
5. jan 2023

@danielahamar kiežby. Normálne mám obavy. Ženská za volantom, nevie naštartovať a na vyriešenie situácie sa pýta na MK. Len nestretnúť na ceste

0silvia0
5. jan 2023

@sasa1310 moze byt, mali sme uz rozne auta, ale baterka odisla vzdy v zime.

0silvia0
5. jan 2023

@sasa1310 bolo to myslene skor tak, ze nie je pravidlom, ze po mesiaci nepouzivania auta automaticky odide baterka ako zacudovane pisala @lilitela

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
liljana
5. jan 2023

Postriekat na buduce wdckom a skusit jemne dopredu, dozadu a tak brzdu odlepit. Ta brzda v tom vlhku skor prihrdzavela na kotuc nez primrzla.

danielahamar
5. jan 2023

@sasa1310 len smutne, že ja hovorím hlavne o chlapoch😬🤭😁 niektorí si ani vodu do ostrekovacov nevedia naliať, vymeniť stierače strach v ociach, o ziarkovkach ani nehovorím.

autor
5. jan 2023

@sasa1310 ale ziadna kontrolka nesvietila, takze ma to zmiatlo.

autor
5. jan 2023

Nabudúce sa teda poradím radšej so susedom, bratom alebo okoloidúcim, lebo za slušne opýtanie na modrom koníkovi si vyslúžim len posmešky. 🤦Pekny vecer. A za komentare k veci ďakujem.

moonlight1210
5. jan 2023

Ja ked som prisla na to, ako odhaknem kapotu, aby sa dala aj otvorit a opravila si pokazene hadicky k ostrekovacom, tak som zacala mat pocit, ze uz dokazem vsetko 😁😁😁
Tak najblizsie idem vrtat diery na hmozdinky a srobovat na stenu police.

bmolko
5. jan 2023

nejde nastartovat auto a ty zacnes pisat zenskym na modry konik???? Preboha, tak asi skusim ako prvych otca, brata, uja, suseda alebo zeby autoservis?

autor
5. jan 2023

@bmolko opakujem sa po 3x auto naštartovalo,nešlo s ním pohnúť.

bmolko
5. jan 2023

a preco si nevolala hned servis, ale vypisujes sem? Mne sa pokazilo auto minuly rok, tak hned pri auto volam servis, prisli, zistili co mu je, odtiahli, opravili........co si ocakavala od nas? Ake kompetentne rady?

sissy27
5. jan 2023

Ja uplne chapem, ze nie kazda je technicky zdatna aby hned na prvu dobru identifikovala poruchu vozidla. Ale kua - ozaj na modreho kona s tymto?? Mne z toho vychadza, ze ty vlastne nevies pouzit rozum, telefon a usta a to uz povazujem za regulerny problem.
Pokazi sa auto - zdvihnem telefon a volam niekomu technicky zdatnejsiemu v mojom okolí, ak nemam tak autoservis, ak je zatvorene tak asistencnu sluznu poistovne.

liljana
5. jan 2023

Nic si z toho nerob, s google je kazdy mudry ako radio. Kedze mne sa stalo kedysi to iste. Cerstva kupa auta, garaz, pre istotu zatiahnut rucnu, (ved co keby auto samo odislo prec 🙂 ) sluzobka, pridem, s autom neslo pohnut. Volam do autorizovaneho servisu, ci je to nejaky vybity imobilizer, ci alarm. :D Nove auto, nemam tusaka, preco sa nehybe. A ze zlepene kotuce, musite to rozhybat. 🙂 Tak diky Brona. Aspon sa bolo na com zasmiat.