Ahojte poradte mi prosim ake auto je vhodne na zaciatok soferovania ,,Jazdim celkom fajn akurat mam problem v kopci obcas ...A este ma zaujima ako je to s automatom dakujem
Podla mna hocijake, hlavne treba jazdit, jazdit a jazdit, tym ziskas potrebne skusenosti. Ale ak chces nejake vychytavky, tak vo vybave napr. holder ti pomoze s rozjazdom do kopca - po pusteni brzdy auto stoji, nezacne cuvat.
Automat je uplne iny komfort z jazdy, ale ak zacnes jazdit na automate, podla mna sa uz nikdy nenaucis dobre jazdit na manuale (moj nazor, mozem sa mylit).
Samozrejme dobra vybava auta vzdy ulahcuje soferovi jazdu, asi je jedno, ci mas skodovku, kiu, vw alebo nieco uplne ine, najvyssi komfort ti asi poskytne automat s co najlepsou vybavou.
Ja som zacinala na Seat Ibiza a teraz mam VW Polo. Ja mam strasny stres ked zastanem v kopci a preto mam asistenta rozjazdu do kopca a som max spokojna 👌
odporucam automat, ale neviem ci z tych starsich...
Ja osobne by som začala manuálom nech sa naučíš a potom keď tak automatom , automat nerobí problém no preraďovanie na manuály už hej 🙂
Ale zacinala som na ford fieste manual ..a super
Ja som začínala na úplne novom VW Polo. Keď mi vydali čerstvý VP, na druhý deň som si vyzdvihla tátoša. Od začiatku som jazdila sama, bez niekoho vedľa mňa a jazda prevažne v meste - špička, kolóny, rozbeh do kopca s odbočením doľava a pod...Neraz sa mi kolená triasli, ale zvládla som to. Mám manuál, na automat zatiaľ nepomýšľam - nejak mám obavy z chýbajúceho pedálu :DDD Jazdím po meste denne viac ako 9 rokov na stále tom istom aute. Spomínaný asistent rozjazdu je fajn, pre niekoho aj cuvacie senzory a na dlhsie trasy tempomat.
@viky_21 asistent rozjazdu? Som nevedela, že niečo také existuje. 🙂 Ja našťastie s tým nemám problém, ale moja mamka celkom áno.
@chadkroeger samozrejme , teraz to ma skoro každé auto 🙂
@chadkroeger ani ja som o tom netusila 😂 ale je to super vec. Auto ostane zabrzdene este par sekund aj po pusteni brzdy.
Mam skoda rapid automat a nemenila by som
ja som si kúpila (teraz už 18 ročnú) fabiu, manuál. naučila som sa všetko aj rozjazd do kopca aj zacúvať do garáže. to je teda umenie lebo pri garáži mám jedno Combi ktoré kufrom zavadzia do dverí a nemôžem otvoriť naplno. 😀 nové som nechcela aby mi nebolo ľúto keď mi ho v práci na parkovisku obúchajú.
Automat je super ALE ... Predstav si situáciu že budeš nútená jazdiť napr. na služobnom aute ktoré je manuál.... Alebo budeš musieť niekoho odviezť... Proste nauč sa najprv na manuály, budeš to mať potom jednoduchšie ( viem že mnohé so mnou nebudú súhlasiť), presne taká situácia sa mi stala... Bola som nútená odviezť príbuzného do nemocnice na manuály a takmer som sa nepohla... Následne v práci som dostala služobné auto s manuálom, no katastrofa, kúpila som si maličké šikovné autíčko s manuálom a teraz už riadne jazdím a nemám problém s prechodom z manuálu na automat a naopak... A asistent rozjazdu do kopca, super vecička!!! Odporúčam každej ktorá na problém s kopcekmi. 🤪😉
manual, kto vie jazdit na rozheganej skodovke a "pocuje motor a otacky" ten sa odvezie aj na bavoraku. Automat je najhorsie co moze vodic urobit, takym by som brala vodicaky, ved to nevie radit.
Dakujem pekne za odpovede ....takze som sa rozhodla pre manual ktory bude mat asistenta rozjazdu heeh ..este raz vdaka
@bu1bu dakujem ...mozem sa opytat ako to funguje ten asistent rozjazdu ???Pretoze mna v autoskole ucil instruktor iba s rucnou a bez rucnej to neviem zdochne mi motor
@eeffka na automate jazdi takmer cela amerika, ty brala vodicaky 🙄
Asistent rozjazdu ta na nejaký čas drzi v kopci pokial pustíš spojku a pridas plyn , nebudeš sa “kotúľať” dole 🙂
@zuzanka.zuzu jasne a amerika je nas ciel 🤣 posad americana do feldy a nevyjde ani z parkoviska.
@eeffka a? tak nevyjde, za cely zivot to nepotrebuje... rovnako mozeme povedat, ze ani ty nevies kedy je lev v pohode a kedy na love. ci vies? lebo african z kmena XY vie (rovnako zbytocne porovnanie ako american vo felde)
Už to tu niekto spomínal. Asistent ti drží auto, nepustí dozadu pár sekúnd ( konkrétne moje 3s, testovala som si to), kým púšťas spojku a pridavas plyn vo svahu. Nič nemusíš zapínať, stiskat a podobne. Je potrebný aj určitý sklon vozovky, nefunguje to na smiešnom sklone pár promile...
Dakujem pekne zienky za vase rady .....
@bu1bu dakujem za odpoved
@simona1998 dakujem za odpoved
@eeffka prepacte pisete hluposti. A feldy si nas ciel? naco by si Amik ci ktokolvek iny sadal do feldy ked chce ine auto? Kto chce tak si kupi auto ake mu vyhovuje, trh s jazdenkami je velky. Jednoducho si kupim automat a co ma ma co trapit, ze niekto ma manual a vad , ze ma niekto automat? Vy musite radit, ja nie, nijako to neovplyvnuje havarie, tie su o inom.
@zuzanka.zuzu suhlas ta pani chce jazdit na starych feldach nech si jazdi, ale nech nepise hluposti, ze zobere vodicaky ludom ktorych manualy nezaujimaju ani ich nepotrebuju. Nech berie opilcom, ci neznalcom krizovatiek, alebo tym co rychlo jazdia.
@hellwant preboha ludia co ste nacisto osprosteli? ved ked niekto robi autoskolu uci sa na automate? ked potrebuje sa NAUCIT jazdit ma sadnut do automatu? ved zabudne aj to malo co vedel, najprv sa treba naucit jazdit na manualy a potom nech si kupi hoci aj golfove auticko. Uz vidim ako ti v praci daju na vyber nech sa paci tu mame manual a tu automat 🙈
jazdim cez 22rokov, sedela som uz vo vselicom a viem soferovat, ked sa clovek uci musi hlavne pocut auto, a naucit sa reagovat intuitivne. Viem ze pre zacinajuceho sofera je to stres, ale kazdy nejak zacinal. a ako aj spomina autorka, v autoskole ju ucili rozbeh do kopca s rucnou uz aj to hovori o tom ze autoskoly stale ucia na manualoch a zaroven idu od zakladu a nepredpoklada sa ze kazdy si kupi auta s asistentom na cokolvek
a len pre zaujimavost, v autoskole stale ucia cuvat na zrkadla ci uz len s kamerami?
@eeffka nie sprosti nie sme. Len vy to neviete pochopiť. Uz sa uci aj len na automat, zas vtedy nemozete sadnut do auta s manualnym riadenim, ale ine som chcel. Uci sa na manuale, lebo na zaciatku neboli auta na automat pred 100 rokmi. Jednoducho je to ten zaklad. Ale nikde nie je vyhlaska, ze musis skoncit na manuale.Kedysi sa tiez rucne manualne napr. rezali stromy, to znamena, ze jed sa to tak niekto naucil, ze bude rezat strom rucnou pilou, ked ma moznost motorovej(mozem ale vyberam si, co mne vyhovuje)? A budem sa niekto ohanat, ze nebudem vediet odrezat strom rucnou? Noa, on bude sam na smiech? Ja mam 3 zrezane, kym on ledva jeden.Pri automate ide o ulahcenie soferovania. A kazdy komu vyhovuje automat nekupi si manual. Ak tak len pre pozitok z radenia.
Ja mám najlacnejší automat aký bol (aby mi ho nebolo ľúto) a som spokojná