Auto Kia - skúsenosti

bilotti
11. jan 2024

Ahojte, máte žienky niektorá autíčko KIA? Ako ste alebo vaši známy spokojní s touto značkou?
Ďakujem

katarinaba
11. jan 2024

Ja mam sportage, ma takmer 12 rokov a ja by som ju nevymenila. Ale mala som poruchu pred tristvrte rokom - pokazilo sa mi olejove cerpadlo a kedze na to nie je kontrolka, odpalilo mi kluku v motore. Takze vacsia suma na opravu. Inak isla a teraz opat ide ako hodinky.
Ale exmanzel mi chce kupit nove auto. Ak si to nerozmysli, kym mu nabehnu peniaze, moje nove auto bude opat sportage 🙂

madeincssr
11. jan 2024

@bilotti mame v praci prvu, kupovana ako rocne manazerske auto (Jahreswagen) po nejakom manazerikovi z KIA (bolo ako nove). Celkom solidne a zatial uplne bez problemov (mame ju necele tri roky, ma cca 60 tis.km). Este popozerajte Toyoty a sestersky Hyundai.

mmonika
11. jan 2024

@bilotti my mame Kiu ceed GT, a sme max spokojny .. tento rok bude to 5 rokov čo ju mame a šlape ako hodinky.. klop klop

tamvtme
11. jan 2024

Mam Kia ceed uz 4 roky a za mna super auto 🙂

vkatush
11. jan 2024

Kia Ceedka, nejakých 12 rokov tuším, veľká spokojnosť.

nwnw
11. jan 2024

@bilotti sportage 11r, 200 tis a bez poruchy.

tatisna
11. jan 2024

@bilotti ja mám Vengu s automatickou prev. super autíčko dobre parkovatelne,vnútri plno miesta aj vzadu v kufri. Predtým sme mali ceedku kombi,tiež bola super, raz nám odišlo svetlo po 7 rokoch...

zojkaaa
11. jan 2024

Sportage, 8r, 110tis nafta, vsetko 👌

marsmykkok
11. jan 2024

Starký mal Ceed 16 rokov a nabehal na nej dosť (taxikár) a menil len spotrebné veci, autíčko slúžilo. Kie sú fajn autá, spoľahlivé, jediné mínus trocha drahší servis, ale ja keby mám budget na to, Kiu určite kúpim, pomer cena a kvalita super.

simona92101
11. jan 2024

@bilotti mali sme 2 auta Kie ceed sw,velka spokojnost,dokopy nic sa za tie roky nemuselo opravovat,motoricky super.

bilotti
autor
11. jan 2024

Ďakujem veľmi pekne za všetky vaše názory 🙂

deniska2706
11. jan 2024

Môj ocino kúpil pred dvomi rokmi novú Proceedku a je maximálne spokojný 😊

manushka
11. jan 2024

Mame Ceed combi a spokojnosť veľká, a až tak, že syn si kúpil tiež Kiu Ceed 👍😉aj keď staršiu ale fiči stále dobre…

spanielka44
12. jan 2024

@bilotti pracujem v Kii ako šoférka ak chcds napis mi a poradim 🙂

bu1bu
12. jan 2024

Mam rok Kiu Stonic, som totálne nadšená a spokojná, to auto so mnou asi zostane 😂

suzy_dm
5. aug 2024

@bu1bu Ahoj, tiez rozmyslam nad automatom, modelovy rok 2025. Takze sa na tom jazdi dobre?

suzy_dm
5. aug 2024

@spanielka44 Ahoj, rozmyšľam nad kiou stonic, 2025. Odporucili by ste toto auticko?

spanielka44
5. aug 2024

@suzy_dm no je to take mestské auticko svokor ho ma a chváli si ho, ale keď potrebuje ist napr do stavebnín alebo drevo vyviezť na chatku alebo niečo take tak si berie našu Octaviu štvorkolku 😀 takze stonic si myslím že pre zenu po meste take akurát

bu1bu
5. aug 2024

@suzy_dm Mam Stonic 2022, som veľmi spokojná, predtým som mala iné malé mestské auto, ale nakoľko sme sa ako rodina rozrastli skúsila som Stonic a ja ho do mesta a okresky odporúčam, 2 deti a kufor a skladací kočík zbalim bez problémov. Je však pravda ze mame ešte jedno veľké auto a to využívame už keď ideme všetci, Stonic je proste len druhé auto v rodine a využívam ho len ja. Je to také malé zihadlo, dobre sa s ním parkuje a celkovo ja milujem jeho dizajn.

suzy_dm
6. aug 2024

@spanielka44 Prosim vas a mate tam manualnu klimu? Podtym neviem co si mam predstavit.

suzy_dm
6. aug 2024

@bu1bu Prosim vas a mate tam manualnu klimu? Podtym neviem co si mam predstavit

marsmykkok
6. aug 2024

@suzy_dm manuálna klíma je klíma že zapneš klímu a máš tam 4 stupne a volíš akú intenzitu chceš. A ak ti to chladí veľa alebo je chladno uberieš, nie ako automatická že nastavíš teplotu napríklad 20 stupňov a vychladí na 20 a potom prestane ísť a tak. Tu sa to reguluje manuálne.

madeincssr
6. aug 2024

@suzy_dm manualna klima u vacsiny vyrobcov aut znamena: ak chces klimatizovat (chladit), tak 1) zapnes (aktivujes) tlacidlom A/C (Air Conditioning) samotny kompresor klimatizacie (ako ked doma zopne chladnicka), 2) nastavis si intenzitu "fukania" chladeneho/odvlhceneho vzduchu do kabiny (stupen ventilatora napr. 1, 2, 3, 4), 3) nastavis si teplotu chladeneho vzduchu otocnym ovladacom teploty vzduchu do kabiny (modro/cervene oznacenie) - inymi slovami, ked na teba fuka prilis ladovy vzduch, trosicku ho "prihrejes" kurenim, aby mal dlhodobo prijemnu teplotu, 4) nastavis si smerovanie fukania vzduchu (celne sklo, horne vyduchy, dolne vyduchy/nohy...)
Automaticka klima ma riadiacu jednotku s displejom pozadovanej teploty a sama sa snazi nastavenu teplotu udrziavat nastavovanim vykonu kompresora ("chladnicky"), intenzity fukania aj automaticky resp. vodicom predvoleneho smeru, kam ma chladeny/odvlhcovany vzduch fukat.

suzy_dm
13. aug 2024

@bu1bu A môžem sa ešte opýtat, ako vysoké PZP a havarijnú platíte a v ktorej poisťovni? Ďakujem

poradena
18. okt 2024

Ak môžem, tak sa sem rada pripojím, ak by ste mali niekto na predaj KIA Ceed, ročník od 2011 vyššie, obsah 1.6, najlepšie diesel, hatchback, najlepšie tak najviac okolo 200t km najazdené. Cenovo do tých 5500€. Tak budem vám vďačná za ponuky. 🙂