Ateizmus a islamské náboženstvá

horror
22. feb 2020

Len tak ma napadla myšlienka že väčšina náboženstiev je slobodná voľba človeka, či chce byť veriaci alebo ho to nezaujíma. Ale islám údajne je dosť taký že núti ľudí byť veriacimi aj nasilu. To je fakt že v Európe patrí budúcnosť im. Mne neprekážajú, nemám nič proti veriacim, ale bude možné zostať ateistom aj v vtedy keď bude islamská viera majoritou?

stanulienkat
22. feb 2020

Tema,len aby bola??

terezka1947
22. feb 2020

@horror a preco by to mozne nebolo?

gubiko
22. feb 2020

omg, to kto vám natrepal také kraviny?

berry266
22. feb 2020

kým tu bude islam majoritným vierovyznanim, budeme všetci my čo tu píšeme 2m pod zemou prdieť do hliny.... tak nieje to jedno???
islam nieje o nútení, treba si naštudovať a potom tu chcieť rozpútať diskusiu na úrovni a nie takéto hlúposti z brucha trieskat len aby bolo o čom kotkodakat.... pokiaľ nieste vzdelaná vo vierovyznaniach blízkeho východu pripadne len islamu načo debatovať?????

deti95060810
22. feb 2020

ty vole to je téma....🙄😨 že islam...

sara07
22. feb 2020

no však turkov sme tu mali 100 rokov cca cez celé uhorsko ,treba si naštudovat presne ktorá čast, zasahovala aj na slovensko a nezdá sa mi že by nám tu ostali mešity a kludne mohli ako obsadené uzemie tu to islamizovat turci to ked vtedy nemali potrebu
toto su len kecy na ovladanie a odvracanie od žhavych tém ktoré by malo krestanstvo riešit, zamestnat takouto témou aby sa nemuselo riešit to čo sa má - pedofilia, homosexualita v ich radoch, majetok neskutočnej hodnoty, pletenie sa do politiky a zákonov atd atd

lindusss2016
23. feb 2020

Osobne poznam aj rodeneho islamistu, ktory sa vzdal svojej viery a prestal verit v Alaha vi ineho boha -teda je ateista.

lenkakravcova
23. feb 2020

@horror Ahoj, som muslimka. Za seba hovorím, že viera je aj DAR a aj vlastná SNAHA (treba sa vždy vzdelávať, je toho mnoho v čom človek dokáže pokročit vzdelaním).
Boh nikoho do viery nenuti. V Korane sa píše "V NÁBOŽENSTVE NIET DONÚTENIA". Aj my ako muslimovia by sme to mali rešpektovať. ☺️ (samozrejme aj ateisti by mali rešpektovať že my veríme).
Nie vždy to je ideálne, ale ideálne by to tak malo byt. 😀
Teda vzájomný rešpekt.

horror
autor
23. feb 2020

@lenkakravcova dakujem, fakt to nemyslym zle ale viem z dokumentarnych filmov ze niektore viery to maju zakotvene ze musia sirit vieru silou mocou viem ze moslimsku zneuzivaju extremisti co mi je luto ale napriklad nepoznam drzejsicj ludi ako jehovistov (oni by sa fakt mohli krotit). Takze aj u vas existuju neveriaci teda nemyslim ine nabozenstva ale neutral ludia ze proste ateisti ze to neriesia a je im jedno ze maju sobas na urade nie v kostole atd... Niesom proti nikomu len ma to zaujima.

horror
autor
23. feb 2020

@ostatni: radsej nech ludia robia toto ako pit, drogovat, gemblit... ked najdu vo viere a nabozenstve svoju zalubu tak nech sa paci. Mne osobne by nevadilo keby vedla seba stali kostol, mesita, pagoda, synagoga...

horror
autor
23. feb 2020

@deti95060810 prepac, ludska zvedavost... takto to dopadne ked media prehanaju a neznali potom nevedia co s tym. Ale tak o tom je diskusia. Niekto sa mozno napise nieco co pre mna bude uplna banalita a rada mu poradim.

le4
23. feb 2020

@horror ISIS, Taliban, Al-Shabab, Boko Haram a podobne organizacie ludi nutia. Ich clenovia sa hlasia sa k islamu. Podmanuju si uzemia a ludi. Avsak mnoho moslimov s ich cinmi nesuhlasi. Ako kto pochopi islam... taka mapka:
https://www.businessinsider.com.au/this-map-rev...

horror
autor
23. feb 2020

@le4 doky takto som to tusila aj ja ze robia to ti spomenuti, ale normalni ludia su tam ako vsade inde vo svete kto chce veri, kto nie ten nie. V stredoveku to iste robili kredtania. Takze ani to mi nevadi ake nabozenstva budu v europe dominovat pokial nebudu mat vplyv na ateistov.

le4
23. feb 2020

@horror ano, vsade, aj v Syrii, Iraku, Afganistane ci Somalsku sa najdu normalni, srdecni ludia, ktori sa hlasia alebo aj nehlasia k islamu. Snazim sa vidiet fakty, preto som prilozila mapku. Koniec-koncov mne moze byt jedno, o ake nabozenstvo sa jedna, no je mi luto ludi, ktori sa nehlasia k nabozenstvu alebo jeho interpretacii (hoc aj nespravnej), ktore v nejakej oblasti dominuje a uzurpuje si moc nad ludskymi zivotmi, zdravim atd.

lenkakravcova
23. feb 2020

@horror Všade existujú extrémisti (u kresťanov to boli v minulosti križiaci, dnes v Brazílii je organizácia Ježišovi vojaci 🙄,, u muslimov ISis a podobne organizácie,, u Židov tiež majú také divne spolky radikálne). Tým extrmistom sa treba vyhýbať. Oni sú trochu dosť vypatlani. Ešte aj ateistov extrémistov som stretla = ktorí veriacim nadávali, a tak.. 😂
Proste normálni i nenormálni ľudia sú všade.

Teraz v Nemecku pred par dnami nejaki neveriaci extrémisti zaútočili na nejakých muslimov,, a iní pred par dnami tiez v Nemecku plánovali teroristický útok na mešity. Predvčerom jeden Londyncan (bez vyznania) pichol nôž muslimov v mešite do krku.. všade sú ľudia zvery a ľudia ktorí sa snažia byť spravodliví.

Inak s tým co píšeš ze synagóga, mešita a kostol vedľa seba = tak to je projekt ktorý teraz prebieha v Arabských Emirátoch. Dosť veľká výstavba. 🙂

lenkakravcova
23. feb 2020

@le4
Existuje fatwa ktorú podpísalo 10.000 muslimskych vrchných duchovných, imamov Fatwa proti terorizmu = presne proti tým organizáciám ktoré menujes. Sú to vrahovia. Oni zabíjajú hocikoho, odpaluju I mešity.. (naposledy jednu v Pakistane, 60 mŕtvych co sa modlili)

le4
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
le4
23. feb 2020

Prepacte, zmazala som spravu - nechcem rozputat diskusiu na inu temu, inac si za nazorom stojim.

horror
autor
23. feb 2020

@lenkakravcova v emirátoch je taký poriadok ako nikde na svete! Bola som v Dubaji a v okolí (nielen pláž ale poznávačka) a to je príklad akí vedia byť arabi dobrí a čistí. Mnoho štátov by si z nich mohlo vziať vzor. Taký poriadok ako vo Švajčiarsku.

sunny8
23. feb 2020

Máš možnosť si vybrať a nikto ťa nebude nútiť ..

horror
autor
26. feb 2020

Admini stránky je možnosť zmeniť nadpis? Radšej by som tam mala iba ateizmus vs. náboženstvá. Už mi nejde len o otázku na ktorú som dostala odpoveď a vybavené ale celkovo diskusia o ateizme vs. náboženstve (akékoľvek) keďže to prináša nejaké povinnosti a obmedzenia. Deje sa to stále tak kľudne aj vy ostatní dajte príbeh zo života keď ste mali nejaký trapas spojený s náboženstvom. Napríklad mne sa viackrát stalo keď som mala veriaceho frajera a keďže ja som ateistka nemám vôbec prehľad aké zvyky majú veriaci stávali sa mi také veci že som si zmyslela (nežili sme spolu) že by sme mohli niekam ísť sa zabaviť a on odpísal že dnes je popolcová streda alebo nejaký pôst a podobne. Tým pádom to už obmedzovalo aj mňa, lebo chcela som byť sním, mala som voľno, vyhovoval mi ten deň... Tým chcem povedať že sme tu písali aj o tom že je možné fungovanie veriaceho a neveriaceho ale tak že neveriaci bude akceptovať jeho zvyky, akože ja som mu nikdy nebránila ísť do kostola, aj som sním na tú omšu zašla a pretrpela to, ale keď mi už rušil rande kvôli ich svätým dňom už mi to dosť vadilo a posilnilo to vo mne presvedčenie že náboženstvo je skôr len na príťaž a obmedzuje to. Kvôli tomu skončil aj ten vzťah lebo jeho rodina aj on sám trvali na svadbe v kostole kým mne stačil aj obecný úrad, jeho rodina chcela aby som sa dodatočne dala pokrstiť a pod. Ale ako ľudia sme si rozumeli v každej oblasti a viera nám to pokazila. Takže keby neexistovali náboženstvá doteraz sme spolu.

tequelinka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lenkakravcova
5. máj 2021

@horror Napadla mi jedna vec k tvojej téme. Všimla som si ze ta trápilo hlavne to ze ľudia sa akýmsi spôsobom rôznymi náboženstvami rozdeľujú.
Ja verím v to, že Boh posielal stále nejakých prorokov aby hovorili o tom co je správne. Časom sa na to ale nabaluje tradícia. Svetské veci. Pohánska viera. Tak to bolo aj v judaizme (napr články viery o tom, že Boh musí odpočívať po stvorení sveta, čo je scestné), cey kresťanstvo (ktoré si vzalo miesto Boha na uctievanie I Ježiša, niektoré cirkvi i kadejakých ľudí tzv svätých). To isté je teraz aj v islame, kde tiež je plno siekt ktoré sa odkladajú od podstaty. Niektoré k takej tej pohanské modlosluzbe (viera v talizman atď), iné k fanatizmu až extrémizmu (každého menovať neveriaci a tak). O terorizmu ani nehovorím, to je politická téma. Nie náboženská.
Pointa toho celého je, že ľudia sa vadia preto lebo nehľadajú to co ich spája ale to co ich rozdeľuje.
Bahajci (bahajsky islam) napr tvrdia, že teraz nastala etapa ľudstva v ktorej sa mame zjednotiť a zjednotíme sa. Jazykovo, mentálne, nábožensky (podľa nich bude prevazovat v budúcnosti striktne monoteizmus islamu s humanistickymi prvkami jednoty ľudstva a tolerancie). Tak uvidíme. 🙂

gugugaga123
15. máj 2021

@horror hlavne nebuď islamka! Len to nie! Do Európy nič také nedojde. Islam je jedna špinavá viera kerá ludí učí násiliu. Európa je jedna vyspelá krajina ktorá nič také nedovolí. Islamisti zabíjajú kresťanov, slovanov, a ludí čo v islam neveria. To sú tri ich hlavné ciele. Okrem toho ponižujú ženy a majú ich aj 10. Ale žena 10 chlapov nemá. No ako je to možné?

gugugaga123
15. máj 2021

@horror 🤣🤣🤣 taký porádek že ženy nemóžu riadiť auto! Stále sú to moslimovia a moslimská krajina = ZLO!!!!!

gugugaga123
15. máj 2021

@horror gemblenie je sto krát lepšie ako islam.

biggi014
15. máj 2021

@lenkakravcova nie si náhodou moslimka? Muslim je po česky, nie?