Astma, alergie a rúško

cicamica158
2. jún 2020

Ahojte Baby, tie ktoré ste astmatičky či alergičky, ako zvládate nosenie rúška? Ja ho už normálne odmietam a nechcem nosiť, ale aj tak si ho nakoniec dám, lebo zas ľudia by sa divne pozerali. Dokonca mávam častejšie astmatické záchvaty. Alergologička mi povedala cez telefòn, že je to normálne, lenže mne sa nezdá, že by bolo. Lieky beriem ako mám, aj inhalátor beriem so sebou, kde sa len dá. No a teraz vám poviem, dnes sa mi stalo, že ma podtým rúškom chytil ten astmatický záchvat a tak som rýchlo vytiahla inhalátor, bola som na autobusovej stanici, no a jedna pani, že pomòc ona má korona vírus. A ja jej že, čo sa mám udusiť podtým rúškom, keď som doživotne astmatička (zistili mi ju, v 1.roku života). A ona, že daj si rúško, lebo zavolám polìciu. Dobre no. Ja už neviem čo títo ľudia chcú. Ale dokonca aj tú sponku nosím pripnutú na rúško. Ako to riešite vy?

pribinak
2. jún 2020

Som alergická, rusko už dávno nenosím. Neviem v tím dýchať. Nikto na mna nezazera. Neviem kde žiješ ty, ale už sú v platnosti od zajtra ďalšie uvoľnenia a rusko nosím už len do obchodu či v MHD

simsalabim
2. jún 2020

@cicamica158 tak, ze rusko nosim tam, kde mam. Astmatici aj alergici su jednou z nachylnejsich skupin na koronu, je dobre dbat na prevenciu. Nenosit rusko kvoli nepohode je take... kratkozrake. Ale teraz to uz nejako vydrzis. Ved uz ho nemusis mat, iba ked si vonku 2metre od ludi a vnutri. Tu chvilu vydrzis. Ja som si vzdy stiahla rusko vonku, ked ludi okolo nebolo a natiahla, ked sa niekto blizil. Vnutri samozrejme stale, aj ked tiez som dakedy lapala po vzduchu. Nastastie nemusim robit s ruskom na ustach - vtedy to musi byt ozaj narocne. A pani na autobusovej stanici pekne hrabe 😅

lauritkatesty
2. jún 2020

ja som alergik a tiež už ruško nenosím. len vo vnutri.

lauritkatesty
2. jún 2020

odporučam trošku na prebratie sa .. : https://www.infovojna.sk/archiv/dopoludnie-na-i...

sense
2. jún 2020

Som alergicka, v pracimusime nosit rusko, nosim ho.len.najnevyhnutnejsi cas...ked mam.problemy dam ho dolu.a idem mimo ludi na chvilu...a potom zas vonku ruslo nenosim

janinuska
2. jún 2020

Mala si tej pani povedať, že nech si kľudne zavolá políciu, že ty sa jej nebojíš a odišla by som preč. Niektorým ľuďom z toho už ozaj hrabe.

langac
2. jún 2020

@cicamica158
Ja mám skúsenosť práve opačnú, v pelovej sezóne , keď kvitne breza, buk a jelša som objavila benefit nosenia ruska. Píšem o pobyte vonku s ruskom. Cítila som sa oveľa lepšie. Ochránila som sa od astmatickych záchvatov v noci, tým že som vonku priamo neinhalovala pele...a oveľa menej som kychala, z nosa mi tieklo minimálne. V kombinácii s okuliarmi to bol konečne pohodový pobyt vonku. Dávala som si ho aj na záhradu, keď som bola s deťmi vonku. Myslím že ho budem nosiť každú pelovu sezónu (keď pôjdem s deťmi do prírody).

lindusss2016
2. jún 2020

Nie som alergicka, ale rusko odmietam nosit, teda nosim len do obchodov na nevyhnjtny cas, ale vonku ani omylom, od kesy to nie je povinne a dovtedy som sa snazila pohybovat tam, kde ho nebolo treba. Je to uplny nezmysel mat vonku rusko, vobec ho nenos, na mna nikto divne nepozera a obcas si tiez odkaslem 😁

kika52621
2. jún 2020

Ja som tiež alergik, astmatik mne rusko v peľovej sezóne vyhovovalo minimálne svrbenie nosa, kychanie, soplnenie..... Inak ho nosím len do obchodu a keď som blízko ľudí.... Keď idrm na bicykel alebo som vonku ďalej od ludi nenosím ho.