Ahojte babule, prosim vas ak mate skusenosti s apple watch, poradite mi pls?
- su vhodne aj pre dieta? (10 rocne)
- Daju sa sparovat aj s inym telefonom, alebo len s iPhonom?
- je v nich kalkulacka?
- su v nich nejake hry?
- da sa nimi platit a volat len ak ma pri sebe aj telefon? Ona ho totiz do skoly nenosi, preto som chcela hodinky, ktorymi v pripade potreby by vedela aj napisat mi, alebo zavolat a pripadne zaplatit nieco (napr. na triednom vylete ci vychadzke do mesta).
Sorry za blbe otazky, ale ja smart hodinky nemam a nevyznam sa v tom, zaroven tieto apple nie su z tych najlacnejsich, tak nech nevyhodim peniaze za blbost.
Pripadne su nejake Samsung hodinky lepsie, alebo porovnatelne? Telefon ma Samsung, tak ak by sa apple nedali sparovat so samsungom... Dakujem velmi pekne za rady a pomoc 🙂
samsung watch su velke hodinky na malu 10rocnu ruku .. a mzslim ze i apple ... zajdi si do obchodu a poskusaj .. ja sama mama malu ruku -uzke zapestie a vyzerali na mne komicky ..ak potrebuju hry kalkulacku etc kup im telefony a mas klud
@cocolino234 dakujem, a teda ma zmysel ich kupovat, ked nema iPhone?
@vikusjk Apple Watch existujú aj take, pri ktorých musíš mat telefon v dosahu aby sa s nimi dalo volať a platiť, existujú modely ktoré majú simku a teda nepotrebuješ ku ním telefon, ale tie sú výraznejšie drahšie ako tie “obyčajne”. S hrami neviem ako to je, nehrávam sa, ale myslím, že Apple hodinky sú pre 10 ročne dieťa zbytocne.
@syslik81 telefon ma. Rucku ma utlu, ale ramienok sa da upravit, teda aspon dufam. Velkost displeja uz by som prisposobila priamo v obchode (myslim, ze rozne modely maju roznu velkost) ale ja neviem nic o tom, ako tie hodinky funguju, preto sa najprv pytam ;) Mozno pridem na to, ze vobec nemam ist tymto smerom a hladat iny darcek.
@nefertiijti87 dakujem za radu, cize musim pozerat, ci maju moznost na SIM a ak nie, tak sa nedovola bez mobilu, ak tomu spravne rozumiem. Jej spoluziak ma nejake s ktorymi vola, musim zistit, aka je to znacka. Uz som chcela nech s nimi rovno aj plati, ved roky bezia a nebudem jej kazde tri roky kupovat nove hodinky 🙄 Ak su apple zbytocne, vies poradit vhodnejsiu znacku prosim?
No takže vidim tu same bludne informacie. Apple watch sparuješ aj s androidom, ale nebude mať všetky funkcie. Telefon musi byť v dosahu aby sa z noch dalo volať. Ano, existuje aj model na sim kartu - cellular ale na slovensku to podporovane NIE JE. Hodinky velke nie su, mam ručku ako školačka. Su naozaj odolne, minus je mala vydrž baterie vzhadom na zodpovednosť dieťaťa myslieť vopred aby boli nabite. S androidom skusenosti nemam, sme applaci.
Ja mám apple watch, som s nimi max. spokojná, no podľa mňa vzhľadom na cenu a na to, že chlapec nemá iphone a tak by nemal všetky funkcie, tak sú pre neho zbytočné.
@dominika_sk vdaka za info 🙂 No neviem, ci bude neskor nosit mobil do skoly, zatial ho nenosi, s prichadzajucou pubertou mozno zacne 😅 A potom mozno dostane pod stromcek aj iphone... Kupili sme pred rokom iPad a veru to je ine kafe, predosly tablet sa moze schovat. Preto sa mi produkty apple zacali pacit a preto dumem nad tymi hodinkami. Vedela by si poradit aj model, ktory by si kupila svojmu dietatu ty? Len cisto hypoteticky. Vdaka
@vikusjk model hodiniek či iphone?
@dominika_sk zatial hodinky, alebo mozes aj oboje 🙂 musim zistit, ci funkcia volania a platenia by fungovala pri sparovani s telefonom samsung. Ak nie, tak ten nakup prehodnotim
@vikusjk hodinky 5 alebo se, iphone x a vyššie. Nejde o “krasu” ale o rok modelu, podporu, … zrovna dnes som vyhodila inzerat na moje aw 5 krasne ružovučke a nove 😛 vymenili mi ich vramci zaruky, kupila som si aw7
@dominika_sk daka, tie SE maju fajn cenu, 272 € je podla mna celkom v pohode, to by jej mohlo stacit. Dakujem pekne za info 🙂
@vikusjk hej, rozumieš tomu správne. Tie so simkou sa volajú “cellular” ( neviem ako sa to v slovenčine povie 🙈)
Určite sa dá s nimi aj platiť..ale teda fakt sú dosť drahé.. ale možno ak nechces nejaký nový model, ale bude mu stačiť aj niečo staršie z druhej ruky, tak ta cena nebude taká hrozná..bohužiaľ ti poradiť inú značku neviem, lebo ja mám skúsenosť len s týmito.. tiež som chcela tie, čo s nimi dalo volať aj bez telefónu v dosahu, ale boli o minimálne €150,- drahšie ako ten druhý model..to som si pred cca rokom zháňala 6tkovu radu.
@dominika_sk aha, to som vôbec netušila, že na SK ich nepodporujú? To je ako možné? Ako vôbec sa nepredávajú na SK? Alebo to potom reálne nebude fungovať? Ja zijem mimo SK, tak toto mi úplne uniklo.
@nefertiijti87 ani ich tu oficialne nekupiš, jedine dovoz a vlastne tam nemaš ani ako dať “virtualnu sim”. Proste ju tam nedostaneš lebo to nie je podporovane slovenskymi operatormi.
10 ročnému by som nekupovala nič od Apple, a už vôbec nie hodinky, keď nemá iPhone. Existuju aj nejaké detské hodinky z ktorých vedia volať tuším jedno číslo. A hlavne treba myslieť na to, že aj SE sú dosť drahé a veľmi malo odolné 😃 ja keď nimi buchnem trochu omylom, tak len dúfam, že to prežili 🤣 a hlavne neviem či ho to bude baviť nabíjať každý deň, pripadne ak ich bude používať intenzívnejšie, tak možno už okolo 14 budú vybité zas 🤷♀️K samsungu by som hľadala od samsungu