Mate niekto skusenosti s anulaciou predchadzajuceho manzelstva?V akych pripadoch to je mozne,mate niekto taketo vdomosti,skusenosti?
Treba sa spojiť s miestnym kňazom a v prvom rade riešiť to s ním, on vie, aké kroky treba podniknúť. Je to dlhodobejší proces, ale pokiaľ sa preukáže manželská prekážka podľa kánonického práva, manželstvo anulujú...
Ja osobne mám skúsenosť...
Mám osobnú skúsenosť. Trvá to veľmi dlho a treba mať skutočne vážny dôvod a dobrých svedkov. Mne konkrétne to neuznali.
Poznam jednych co mali anulaciu manzelstva v cirkevnom manzelstve.On jej klamal,zatajil ze ma vazne choru chrbticu.Odisla od neho,a do roka bola anulacia vybavena.Viac neviem,ale slo im to rychlo.
Len chcem upozornit, ze z cirkevneho hladiska nejde o anulaciu - zrusenie manzelstva, ale o proces, pri ktorom sa zistuje ci manzelstvo vobec vzniklo, teda ci bolo pravoplatne uzavrete. Ci obe strany pri slube nic nezamlcali, ci to bolo dobrovolne atd... a niektore veci sa po rokoch naozaj tazko dokazuju.
Mne anulaciu uznali, ale nebolo to jednoduché...ak chces, pošli IP
Ja som bola ako svedok vypovedat cca rok to trvalo.
@pehavynostek Ved to,ze on uz to raz v minulosti skusal-on je ten rozvedeny a neuznali mu to.Vraj ich oddaval niekto,kto nemal na to mandat,ci ako to nazvat..Nepamatam si to momentalne presne,no neuznali.Pocula som,ze troska sa uvolnili kriteria pre anulaciu,preto som sa chcela takto skusit opytat...Muza uz ku knazovi nedostanem asi znova,no a nas by nam pomohol urcite.Len momentalne som to len ja,co o tom uvazuje,moze sa to casom zmenit,no.
@carduelis Uhm,no,ved ale ja sa aj slamky chytam.🙂Mozno chapes,alebo kto zazil,chape.🙂
@franceska1985 Dakujem.
@yogagirl Dakujem,pozriem.
Ja mam anulovane manzelstvo, netrvalo to ani rok od podania ziadosti do rozsudku
@scorpio89 dakujem.
Tiez sme to absolvovali. Mozte mi napisat IP. Ale ako bolo pisane, musite mat naozaj vazny dovod, musite ho dokazat, absolvovat vypoved na sude + vypovede svedkov. Trva to cca 1.5 roka, ak sa odvolate tak aj 4 roky.
@miskamilka Poslem IP.Dakujem.
Musí to byť sakra pádny dôvod.Preto že ste prisahali,nie sľubovali samému bohu . A to v štastí i v neštastí , v zdravi i chorobe. A podviesť boha je cesta naozak rovno do pekla.
Ja nie,partner...On ale nebol ten,co podvadzal a odisiel.
@ludovit11 ty mas radikalne nazory sakra...uz vo viacerych temach som si vsimla...zena sa nesmie obnazovať, rozvadzat, kludne ma dopln za co pojdem este do pekla?....jedna otazka tvoja zena to s tebu este drzi alebo to z teba hovori hlas odmietnuteho zakomplexovaneho jedinca? kolko mas rokov vlastne? ako ak takych 600 tak ano za stredoveku tieto nazory vpohode....ale dnes som si istá že nikto z rozvedených z akéhokolvek dôvodu do pekla nepôjde. naopak do pekla sa chodí za iné veci napríklad neprajnosť a mudrovanie.
Tak manzelstvo je posvatny zvazok,co Boh spojil,clovek nech nerozlucuje.To je jasne kazdemu,kto je naozajstny veriaci krestan.Nikdy som si nemyslela,ze budem v takejto situacii,rozvedeni boli pre mna vzdy tabu a predsa...stalo sa,ze riesim takuto situaciu.Clovek ma svoj zivot vo svojich rukach,ked je veriaci,mal by sa modlit za spravne rozhodnutia...🙂
@pieskomil Ahoj môžeš mi pomôcť ako ti anulivali manzelstva?
@katka.dankova pošli ip
Klobúk dole, že to chceš riešiť 👍
Vlastnú skúsenosť nemám, z môjho okolia to však riešili. Pokiaľ ti ide o anuláciu z cirkevného hľadiska, je to na veľmi dlho, pokojne sa priprav aj na 2-3 roky a nemusia to uznať.
http://www.rozvod-rozchod.sk/anulacia-manzelstv...