Ahojte, mam 20 r. a chcem vás poprosiť, aké skúsenosti s celkovým i(tabletkami) antibiotikami na akné ? dakujem za každú radu/pomoc/skúsenosť
ahoj, mne sa začalo tvoriť príšerné akné po vysadení antikoncepcie a nepomohlo mi nič iné ako po roku návšteva kožnej, ktorá mi dala antibiotiká a tie mi v podstate za 4 týždne veľmi pomohli no po pol roku sa mi znovu začína tvoriť akné tak rozmýšľam, že kožnú znovu navštívim.. Je to hrozné s tými hormónmi ...
@lucikc20 Ahoj aj ja som mala akné, antibiotika sú hnus, brala som aj kortikoidy, velmi nepomohlo. Známa mi ale poradila niečo na očistu tela, saponíny, beriem ich druhý mesiac a musím povedať, že je to omnoho lepšie, netvoria sa mi už nové vyrážky. Tak som z toho nadšená 🙂. Ide o saponínový prípravok diamond yacca sa volá. Fakt pomáha, teším sa a to som pochodila kopec lekárov a aj alternatívne veci som skúšala, diéty a nič nezaberalo, až tu vidím zmenu k lepšiemu.
@lucikc20 zynerit mi velmi pomahal. Je to atb na 30 dni - v baleni je roztok a prasok.
Pomáhali, po vysadení sa mi pleť zas zhoršila
Ja by som ti odporučla antibiotickú mastičku na akné- Duac gél. Za mňa je to určite jeden z najlepších prípravkov na akné. 🙂
Brala som Aknenormin od možnej lekárky predpísaný,pomohol( 8 mesiacov)
*koznej
Ked ti nič nezaberá skús tu antikoncepciu . Poznám kamošku ktorá mala rovnaký problém a pekne jej akné zmizlo ale zas poznám kamošku ktorej to zas vôbec nepomohlo. Za vyskúšanie nič nedáš . 🙂
Ja by som išla do antibiotík až, keď už naozaj nič iné nezaberie.
Aj keď chápem, že na trhu je teraz príliš veľa "zázrakov" a nevieš, čo ti pomôže..je to individuálne. Ale aj tak by som nešla do antibiotík.
Celkom to rozvracia vnútornú mikroflóru, po čase sa tu nabalia žalúdočné problémy atď. To ma vplyv negatívny vplyv na celý organizmus 😞
Sesternica mala fakt, že veľké problémy s týmto.
Dlhodobo pije aloe gél a potiera propolisovym kremikom a vidno rozdiel.
Nájdem link a môžem ti ho poslať, ak chceš