Máte niekto skúsenosti s jazykovkou v Nitre, ktorá pripravuje maturantov na maturity? Kamarátkina dcéra sa chce zapísať a hľadá dobrú jazykovku. Zaujímali by nás vaše skúsensoti a ktorú by ste odporúčali. Ďakujem,
Myslím, že v tomto čase hľadať jazykovku na maturity je už dosť neskoro - do maturít zostáva cca necelé tri mesiace a to ešte nikde nechodí, len sa rozhliada. Drvivá väčšina maturantov chodí na prípravu na maturity od septembra 2017, aby sa stihli v pohode pripraviť.....aj u syna na škole (gymnázium Golianko) to tak je, stálo to necelých 60 eur, výučba bola pár hodín týždenne. Ak vie gramatiku a potrebuje sa len "rozrozprávať" tak potom tak ako radila @judar alebo súkromný intenzívny kurz s lektorkou, ak je na tom dievčina poslabšie aj v gramatike aj v konverzácii. Len sa treba pripraviť na to, že to nebude lacná záležitosť...
@rawmamka ona to potrebuje až na budúci rok. Ona potrebuje aj gramatiku aj konverzáciu. No a o rok to bude potrebovať asi aj moja dcéra, takže každá rada je dobrá. Počula som aj o tých konverzáciách, asi ju vyšlem aj tam nech sa pozrú.
@kvetinka75 A na škole kde študuje neponúkajú žiaden kurz ? My sme osobne boli spokojní s Canadian Language School, no to je najmä o konverzácii, gramatika len veľmi okrajovo, čo by pre maturanta určite nestačilo. Ale klasicky dobrá je E-KU http://www.eku.sk/, to je taký dril - síce naučia aj pripravia, ale decká tam nechodia veľmi radi a potom Vages http://www.vages.sk/ - s tým nemám osobnú skúsenosť, ale referencie od známych a priateľov sú dobré.
@rawmamka do EKU dcéra chodila, sú dobrý aj dcére sa páčili. Ja som zatiaľ rozhodnutá pre nich ale zbieram aj iné názory. Tam neviem ako to majú s maturantami ale ja som tam prestala chodiť keď zmenili systém učenia z 2x do týždňa na 1x 4 hodiny čo pre mňa nemalo význam. A chodili s nami aj maturanti lebo pre nich tam vtedy vraj nemali nič vytvorené a nemala som pocit že by sa venovali tomu čomu mali. Gramatiku síce dobrali do tej úrovne ako mali mať ale ja si to predstavujem tak, že sa budú venovať konverzačne tým témam ktoré budú mať na maturite. 2. v poradí je Vages. TAm som absolvovala iný jazyk - bola spokojnosť ale tiež neviem ako to prebieha v skupine maturantov. Tak uvidíme. Možno najskôr otestuje kamarátka a ja to budem mať jednoduchšie 😉
@kvetinka75 Hej, lepšie bude počkať na kamarátkinu dcéru a potom uvidíte. Možno by stálo za to napísať do E-KU aj do Vages-u mail, či majú kurzy špeciálne pre maturantov. Na Golianku je tiež jazykovka, ale teda ja som nebola veľmi spokojná a to som im dala 2x šancu 😀, ale zasa na 100% majú kurz šitý pre maturantov a idú presne podľa toho, čo maturant potrebuje i keď mne vadí spôsob akým pristupujú k študentom, ale to sa dá prežiť 😉😉.
@rawmamka no pozisťujem, keď to bude aktuálne tak tam zavolám. Ja som s goliankom ako z jazykovkou spokojná nebola. Preto zisťujem kto má skúsenosti priamo s maturantami, lebo tam to môže byť iné. A tam mi vadilo veľa ľudí v skupine a kým sme prešli nejakým cvičením, no strašne sa to vlieklo, žiadna dynamika. Nič mi to nedalo.
@kvetinka75 Aj u mňa ten istý dôvod s Goliankom, veľmi nízka efektivita, spôsob výuky podobný tomu za čias socializmu, pre ľudí, ktorí chcú jazyk aktívne používať a komunikovať bez strachu absolútne nevhodné. My sme tomu dali šancu 2x, či sa tam po rokoch predsa len niečo nezmenilo, ale žiaľ nie 🙄 ....
Možno sa to bude zdať od veci, ale staršie testy rieši? Nejde len o vedomosti, ale aj o to, aby bola pripravená na spôsob testov . Posluch, doplňovačky...
Ja pripravujem na maturity a zatial boli vsetci spokojni.momentalne mam 3 maturantky😊plus dalsich tretiakov..ked budete mat zaujem napiste
@nenne27 môžete mi poskytnúť podrobnejšie info? Mňa by zaujímalo podrobnejšie - ako často treba chodiť, ako prebieha hodina, čo konkrétne sa preberá a kde prebieha hodina? Kludne aj IP. Ja to budem riešiť cez leto. Včera sme sa s dcérou bavili, že asi pôjde o rok skôr na prípravu - v 3. ročníku, aby toho nemala potom veľa posledný rok, veď vedomosti sa jej zídu ak bude aj popredu v jazyku to nevadí.
chcela som ešte doplniť, len ma to už nechcelo pustiť do tej istej správy, že doma si číta články v AJ, pozerá filmy, pozrieme aj nejaké testy, na testy je zvyknutá ešte z jazykoviek.
@kvetinka75 Zase od veci 🙂. Chcem vás obe len pochváliť, že na to myslíte tak zavčasu a že je dcéra aktívna.
@aniele no ona teraz totižto zistila, že s tou AJ jej bude v živote lepšie a s tými plánmi čo má, ju jednoducho potrebuje. Inak by sa tomu asi až tak nevenovala, lebo jazyky ju vôbec nebavia. Ale v dnešnej dobe je to nevyhnutnosť, tak sa naladila tak že ju to akože baví. No snáď jej to vydrží. 🙂
a keď povie že sleduje niečo v AJ tak ju toľko nevyháňam od obrazovky 😀
@kvetinka75 Dobrý prístup. Když tady není ta, kterou mám rád, tak mám rád tu, která je tu 🙂.
Náš syn sa tak sám od seba púšťal do žehlenia (pri telke). Dokonca aj košieľ!
@aniele tak toto aj u nás, keď vidí že už zazerám a komentujem, čo je toľko pred TV tak berie žehličku a čas sledovanie TV sa predĺži😉
vela maturákov chodí aj do tej kaviarne kde speakuju anglicky čo je na pešej oproti divadla než do jazykovky