Ahojte viem ,že čudna tema,ale potrebujem fakt pomôcť mám autíčko ktoré keď 3 dni stají tak nenaštartujem v servise mi povedal ,že treba dať na repad alternátor ,ale neviem keď jazdím tak sa mi dobije nesťahuje mi elektriku v aute aj keď štartujeme cez káble potom sa pekne dobije bateria a batériu mám novu má 3 mesiace v nej chyba nieje viete mi niekdo poradiť čo to môže byť ďakujem
Môže to byť autorádio?niake svetlo v aute?
@marca12 preto lebo keď mi ho muž cez káble naštartuje tak sa pekne dobije a nesťahuje mi svetlo napríklad a čítala som že keď je to alternátor tak sa prejavý chyba pri jazde napríklad zastavíš a opätovne nenaštartuješ ja pekne naštartujem a pokračujem len na 3 deň keď nejazdím tak už nenaštartujem
No neviem, diagnostika auta pomocou vešteckej gule a ešte k tomu na Koníku...
Asi jediná použiteľná rada je tá s odpojením baterky, čím sa určí, či je chyba v nej, alebo v parazitnom odbere. Ale inak všetko ostatné už vyžaduje ovládať elektrické meranie a chápať čo s čím súvisí, to sa nedá v jednom príspevku vysvetliť...
Nie som automechanik ale znie to tak že niečo žerie prúd keď auto stojí. Pravdepodobne identifikovali alternátor (môže tam byt niečo zoskratovane). Môže dobíjať ale v stave keď stojí tak odoberá prúd. Ak si nie si istá - skus iného auto-elektrikara na diagnostiku.