Alternátor v aute

alexis617
26. okt 2024

Ahojte viem ,že čudna tema,ale potrebujem fakt pomôcť mám autíčko ktoré keď 3 dni stají tak nenaštartujem v servise mi povedal ,že treba dať na repad alternátor ,ale neviem keď jazdím tak sa mi dobije nesťahuje mi elektriku v aute aj keď štartujeme cez káble potom sa pekne dobije bateria a batériu mám novu má 3 mesiace v nej chyba nieje viete mi niekdo poradiť čo to môže byť ďakujem

wade
26. okt 2024

Nie som automechanik ale znie to tak že niečo žerie prúd keď auto stojí. Pravdepodobne identifikovali alternátor (môže tam byt niečo zoskratovane). Môže dobíjať ale v stave keď stojí tak odoberá prúd. Ak si nie si istá - skus iného auto-elektrikara na diagnostiku.

alexis617
autor
26. okt 2024

Môže to byť autorádio?niake svetlo v aute?

demodun
26. okt 2024

@alexis617 niektoré rádia žerú elektrinu aj keď sú "vypnuté". Ale môže byť aj chybná batéria.
Ťažko takto, treba to premerat

alexis617
autor
26. okt 2024

@demodun bateria drží ešte ma napadlo zapínanie 5 dverí(kufra) ,alebo či to niekde neprebíja je to možne

marca12
26. okt 2024

@alexis617 A preco vylucujes moznost,ze to nie je alternator?

alexis617
autor
26. okt 2024

@marca12 preto lebo keď mi ho muž cez káble naštartuje tak sa pekne dobije a nesťahuje mi svetlo napríklad a čítala som že keď je to alternátor tak sa prejavý chyba pri jazde napríklad zastavíš a opätovne nenaštartuješ ja pekne naštartujem a pokračujem len na 3 deň keď nejazdím tak už nenaštartujem

demodun
26. okt 2024

@alexis617 ešte môže byť zle ukostrene alebo ako sa to hovorí.
@tundra daj tip 😉

tundra
26. okt 2024

@alexis617
@demodun
Kludne to môze byt starter.Bud uhliky alebo spinavy rotor.Predsa alternator,ked nedobija,tak svieti kontrolka.
Skontroluj minus pol od baterky,tam kde je upevneny na karoseriu,ak je tam hrdza,tak je zly kontakt.
Ake je to auto,rocnik a motorizacia?

alexis617
autor
26. okt 2024

@tundra Mercededes Benz ,nafťak 2 liter

alexis617
autor
26. okt 2024

@tundra kontrolka mi nesvieti

tundra
26. okt 2024

@alexis617 Skus baterku odpojit,ked auto odstavis.Pred startom pripojit.
Mal som jeden komunalny stroj Hansa,bol tam tiez motor mercedes a presne tento isty problem.
Namontoval som vypinac na baterku a bolo po probleme.Tam môze toho viac,co ju vybija...

hefo
26. okt 2024

No neviem, diagnostika auta pomocou vešteckej gule a ešte k tomu na Koníku...
Asi jediná použiteľná rada je tá s odpojením baterky, čím sa určí, či je chyba v nej, alebo v parazitnom odbere. Ale inak všetko ostatné už vyžaduje ovládať elektrické meranie a chápať čo s čím súvisí, to sa nedá v jednom príspevku vysvetliť...