Alternatívny prostriedok do tepovača Karcher?

zajacik85
20. máj 2021

Ahojte, kúpila som tepovač Karcher se 4001 hlavne kvôli sedačke a kobercu. Keďže tepujem pomerne často, hľadám alternatívny prípravok na čistenie kobercov a čalúnenia. Odporúčajú len od firmy karcher čo ja považujem len za ťah ako zvýšiť predaj ale aj tak sa bojím použiť niečo iné (či nemôže nejaká agresívnejšia zložka napríklad poškodiť vstrekovacie hadičky a pod.) Skúšal prosím niekto použiť aj iný prípravok?? Čítala som, že veľa žien pri tepovani nedá dopustiť na Kobex ale mam z toho obavy.. Ďakujem

erikaa09
20. máj 2021

My sme dali vanish a všetko v pohode.

puertorico
20. máj 2021

raz som robila v drogérii a tam sme predávali Kobex alebo Tep. veľmi ho u nás kupovali. Tiež som ho vyskúšala ale keď ti mám pravdu povedať také škvrny od dieťaťa mi nevyšli. Myslím vyliaté niečo na sedačke a koberci. O aute ani nehovorím, čakala som kedy na mňa vyskočí nejaký krokodíl 😂 Najlepší bol prášok od Karcheru aj pekne voňal a hneď mi to zišlo, niečo na druhý krát. A zvyknem ho kupovať od jednej pani čo požičiava tepovače, prášky má "nasáčkované", kus stojí 1€ ale s tým vytepujem sedačku a 2 matrace. Mama dala do tepovaču hociaký prášok na pranie a stroj sa nepokazil .

laviedeluz
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zajacik85
autor
20. máj 2021

Super ďakujem, ja mam jedného synátora co ťahá na 3 roky a teraz pribudol mesačný šuhajko takže ak nemám na gauči fľaky od starsieho tak zas drobec vysoti mlieko vždy mimo podložku a s tým originál karcher prostriedkom by som si za chvíľu musela brat úver :D vyskúšam teda, čo bude čistiť najlepšie, ja som sa bála o ten tepovač aby som mu neublížila, ďakujem za rady.

kriha
20. máj 2021

@zajacik85 je to úplne jedno, použiť môžeš hocijaký prostriedok na tepovanie. Hlavné je, aby to bolo na strojové čistenie. Tie na ručné čistenie veľmi penia.

brembo
16. júl 2022

@zajacik85 lenže tie od Kärcheru sú veľmy kvalitné a vyčistia i znečistenie,s ktorým si bežné ani neškrtnú. Najúčinnejšie sú tabletky Kärcher RM 760. Ja som už vytepoval hektáre kobercov a sedačiek,takže za kvalitné čistiace prostredky to nie sú vyhodené peniaze. Pri miernejšom znečistení stačí 1/4 odporúčanej dávky. Odporúčanú dávku RM 760 len pri veľmy silnom znečistení.

vikinka5
13. nov 2022

@brembo a lepšie sú tablety alebo prášok, ďakujem

brembo
14. nov 2022

Tabletky su velmy učinné,hodia sa na velmy znečistené povrchy. Takže ked nemáte uplne znečistené miesta,kde už nevydno frbu,su šmuhy hnedé,alebo mastné,tak postačí prášok. Prášok miešat v teplej vode,v studenej sa nerozpušta príliš dobre. A takbeltky su tké švorcové vrecuška,čo sa rozpuštaju vo vode,tak ich držte na suchom mieste,lebo sa zlepia dokopi a chytajte ich len suchou rukou. Myslm,že tabletky su i drahšie,ale zase velmy učinné. I ked i prášok je neporovnatelne učinnejší,ako bežne dostupné prostriedky na koberce a čalunenie. Tiež odporučam do pozornosti sprej na škvrny,je vhodný pred tepovaním,kde máte škvrny.

vikinka5
14. nov 2022

@brembo ďakujem,ešte som našla,aj nejaký tekutý prostriedok.sedačka je znečistená bežným používaním a deti mi tam vyliali šťavu z melóna a vidieť tam fľak

brembo
14. nov 2022

s tekutým od Karchera skusenost nemám. Mám len od iného výrobcu a učinnost bola podstatne nižšia. či je to u Karchera také isté neviem. Ten tekutý som tiež videl,ale skusenost osobnu nemám. Postačí ti potom ten prášok RM 760+odstranovač flakou RM 769

vikinka5
14. nov 2022

@brembo ďakujem

brembo
15. nov 2022

@vikinka5 Rado sa stalo.