ahojte, chcem zistiť či sa náhodou niekto už s tým nestretol, blízka osoba pije alkohol. Už asi dva krát sa stalo že keď zaspala opitá bola totálne na šrot, tak nad ránom zo sna som počul že začala sa s niekym rozprávať v obývačke cudzou rečou a nemyslím tým nemčinu alebo anglinu ale akoby starú pradávnu reč 😅
@bluka2 nieje to hatlanina, hatlanina by sa aspon trocha podobala na konkretne slovo. Neviem možno mi šibe. Ale stále nad tým rozmýšlam lebo ma to vystrašilo. Celkovo keď si vypije je to iný človek hadky, slovna agresia a tak
A čo to je? Klingónčina?
U nas zije jeden taky bezdomovec a tiez sme ho raz na jednej vinarskej akcii takto poculi rozpravat. Presne sme si hovorili, ze hovori po aramejsky 🙂
Ja myslim, ze nejako zblbne centrum reci, clovek chce nieco povedat a vyjdu mu z ust uplne nezmyselne slova. Svokor pije, raz bol v deliriu a tiez mu z ust vychadzali bludy. Unho to ale bolo prepletene aj s existujucimi slovami, ale boli tam aj uplne vymyslene neexistujuce.
@bluka2 😂
No neviem ako u ostatnych, ale moje dieta tiez obcas rozprava zo sna a hovori uplne nezrozumitelne slova, k alkoholu nikdy ani nepricuchol. Muza som tiez uz pocula hovorit zo sna hatlaninou za triezva. Mna tiez raz nahrali, ked som mala asi 15-16 ako hovorim zo sna nejakou neznamou recou a nebola som opita...
Takze nemaj obavy, deje sa to aj triezvym ludom 🙂
@marianarem čo je delirium ?
Nahraj toho cloveka a patraj dalej. Mozno skutocne hovori inou existujucou/ zaniknutou recou.
To je v podstate najhorsia forma abstinencneho syndromu, moze byt aj smrtelne. Svokor lezal na zemi, triasol sa, zvracal, hovoril blbosti a mal halucinacie. Prisla prenho zachranka.
@svetlonos otvorila som si dvere vzdy to je okolo 1- 2 rano, hádam sa zobudím.
@marianarem bože to je hrozne a prestal piť ?
Ale kdeze :( Iba na chvilu.
@marianarem ach to ma mrzí, ja som si to nezažil a dúfam že ani nezažijem
Cudzia rec to nebude ale kludne ju nahraj a potom neskor jej to ukaz nech vidi v akom stave je nech sa spamata. Ak zijete spolu v jednej domacnosti utekaj.
nefantazíruj s cudzou pradávnou rečou, je to len opillecký bľabot
Oficialne sa to myslim vola drmoliva rec . Je to symptom poskodenia recoveho centra
Tu je podobny pripad v konecnom stadiu
Tzv. hatlanina?