Ahojte baby, viem, ze sa uz vela toho pisalo o tom, ze virus by nemal prezit na veciach v balickoch. Stale mam ale strach. Chcela by som synovi objednat veci na tvorenie, ked sme stale doma, minuli sme snad vsetky dostupne materialy a napady. Objednavate si niekto este v tychto casoch veci z ciny? Ak ano, ako dlho to aktualne cca trva? Dakujem
Vírus ti prežije max 72 hodin a dovtedy ti balík prísť nestihne. Ja by som v pohode objednala.
Ved aj na sk strankach mas kreativne súpravy a za par dni doma.teraz treba podporit slovensky maloobchod
Nič tomu nie je...neboj sa.
Prof. Krčméry v jednom rozhovore povedal, že taký balíček z číny cestuje niekoľko týždňov, letí v lietadle, kde je vystavený nízkym teplotám a tiež výkyvom teplôt, a že taký vírus to nemá šancu prežiť.
Ja som mala davno pred zaciatkom Corony poobjednavane veci z aliexpress asi 6-7 veci postupne mi to chodi...nebojim sa toho objednavam dalej. Naizaj trocha prehanate cestuje to " sto " rokov ako by na tom prezil virus? a ze to preslo kopec rukami? to mam to iste ako ked si supermarkete kupujem potraviny
Dodanie cca mesiac aj neskor kým by mu to prišlo tak je po korone🤨
Ahoj všetky baličky z Činy sú pozastavené do neurčiteho času ešte. Pýtala som sa kadekoho aj hladala na nete. Mňa to tiež zaujimalo, nakoľko mam objednaných veľa vecii🔥
ja len podotknem, ze nie vsetko z Ali je dorucovane z Ciny, mne uz prislo aj zo Singapuru, Armenska... no a na balikoch to neprezije, a kedze postarky maju ruska, tak to ani oni neoprskaju ...a ako sa pisalo, porovnaj ceny na SR, tiez prvotne by som podporila nasu ekonomiku, vela veci je dakedy cenovo rovnako 🙂
@ttammkz :/ mne za posledny tyzden prisli 3 balicky z aliexpress
Nechcem velmi mudrovat. Ale aj my osobne mame velky vplyv na veci okolo nas.cibula zo spanielska, maso zargentiny a vsetky zeny objednavaju z ciny. Aj ja som uz parkrat objednala. Lode, nafta, emisie, spina... A popritom staci objednat slovenske, ceske, dopestovat v SR. Verim, ze tam raz opat prideme. Ja sa posnazim zacat od seba.
Baby, prosim toto nie je debata o ekologii. Snazim sa vyhnut kurierom lebo ako si x ludi neuvedomuje, oni sa stretavaju s ludmi najviac aktualne a roznasaju okrem balikov pokojne aj virus. Ja potrebujem drobnosti navyse, ktore mi z ali zabalia do obalky, mini balicku a mam to v schranke, nie platit 5e kuriera s ktorym sa musim stretnut a prevziat balik pre farebne papiere, trblietkave mini lepidielka a podobne. O toto ide.
A bezne podporujem.tunajsich, sama podnikam, takze viem. Je mi smutno a smiesne zaroven, ked vidim, ze vela z nich prave predava cinsky tovar, presiju stitky, ale to je zas ina debata.
Dakujem za odpovede k mojej otazke 🙂
@ttammkz ahojcek a kedy si si objednavala cca prosim?
to je pravda, ja vacsinou z Ali objednam to, co najdem u nasich, ze kupia tam za 2 eura a tu predaju za 7eur ... napr. detske poistky boli takto navysene
Až som sa pozrela kedy presne a bolo to 28.2. A nič mi ešte neprišlo
Veci by som vydezinfikovala, balicek chcem len malicky - do schranky. Je to bezpecne ? :-/