Aliexpress a korona

23. mar 2020

Ahojte baby, viem, ze sa uz vela toho pisalo o tom, ze virus by nemal prezit na veciach v balickoch. Stale mam ale strach. Chcela by som synovi objednat veci na tvorenie, ked sme stale doma, minuli sme snad vsetky dostupne materialy a napady. Objednavate si niekto este v tychto casoch veci z ciny? Ak ano, ako dlho to aktualne cca trva? Dakujem

autor
23. mar 2020

Veci by som vydezinfikovala, balicek chcem len malicky - do schranky. Je to bezpecne ? :-/

martina919
23. mar 2020

Vírus ti prežije max 72 hodin a dovtedy ti balík prísť nestihne. Ja by som v pohode objednala.

lenuliatko84
23. mar 2020

Ved aj na sk strankach mas kreativne súpravy a za par dni doma.teraz treba podporit slovensky maloobchod

modrykoniicek
23. mar 2020

Nič tomu nie je...neboj sa.

heln
23. mar 2020

Prof. Krčméry v jednom rozhovore povedal, že taký balíček z číny cestuje niekoľko týždňov, letí v lietadle, kde je vystavený nízkym teplotám a tiež výkyvom teplôt, a že taký vírus to nemá šancu prežiť.

koralka18
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
akinom0077
23. mar 2020

Ja som mala davno pred zaciatkom Corony poobjednavane veci z aliexpress asi 6-7 veci postupne mi to chodi...nebojim sa toho objednavam dalej. Naizaj trocha prehanate cestuje to " sto " rokov ako by na tom prezil virus? a ze to preslo kopec rukami? to mam to iste ako ked si supermarkete kupujem potraviny

alexk12
23. mar 2020

Dodanie cca mesiac aj neskor kým by mu to prišlo tak je po korone🤨

alexk12
23. mar 2020

@koralka18 blbosť zeleninu kupuješ balenu to ako si mam prosím ta kúpiť balený karfiol🤨 pokiaľ tu zeleninu vyslovene nikto neokychal tak jej nič není samozrejme si ju pred jedením umyjem ale to je pre mňa samozrejmosť ako aj ovocie

ttammkz
23. mar 2020

Ahoj všetky baličky z Činy sú pozastavené do neurčiteho času ešte. Pýtala som sa kadekoho aj hladala na nete. Mňa to tiež zaujimalo, nakoľko mam objednaných veľa vecii🔥

monusqa23
23. mar 2020

@ttammkz sestre prišiel piatok balíček, ktorý si objednávala 8.marca takže nie sú podľa mňa zastavené

dzejsik
23. mar 2020

ja len podotknem, ze nie vsetko z Ali je dorucovane z Ciny, mne uz prislo aj zo Singapuru, Armenska... no a na balikoch to neprezije, a kedze postarky maju ruska, tak to ani oni neoprskaju ...a ako sa pisalo, porovnaj ceny na SR, tiez prvotne by som podporila nasu ekonomiku, vela veci je dakedy cenovo rovnako 🙂

akinom0077
23. mar 2020

@ttammkz :/ mne za posledny tyzden prisli 3 balicky z aliexpress

nenne9
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ciernysokol
23. mar 2020

Nechcem velmi mudrovat. Ale aj my osobne mame velky vplyv na veci okolo nas.cibula zo spanielska, maso zargentiny a vsetky zeny objednavaju z ciny. Aj ja som uz parkrat objednala. Lode, nafta, emisie, spina... A popritom staci objednat slovenske, ceske, dopestovat v SR. Verim, ze tam raz opat prideme. Ja sa posnazim zacat od seba.

autor
23. mar 2020

Baby, prosim toto nie je debata o ekologii. Snazim sa vyhnut kurierom lebo ako si x ludi neuvedomuje, oni sa stretavaju s ludmi najviac aktualne a roznasaju okrem balikov pokojne aj virus. Ja potrebujem drobnosti navyse, ktore mi z ali zabalia do obalky, mini balicku a mam to v schranke, nie platit 5e kuriera s ktorym sa musim stretnut a prevziat balik pre farebne papiere, trblietkave mini lepidielka a podobne. O toto ide.
A bezne podporujem.tunajsich, sama podnikam, takze viem. Je mi smutno a smiesne zaroven, ked vidim, ze vela z nich prave predava cinsky tovar, presiju stitky, ale to je zas ina debata.
Dakujem za odpovede k mojej otazke 🙂

autor
23. mar 2020

@ttammkz ahojcek a kedy si si objednavala cca prosim?

dzejsik
24. mar 2020

to je pravda, ja vacsinou z Ali objednam to, co najdem u nasich, ze kupia tam za 2 eura a tu predaju za 7eur ... napr. detske poistky boli takto navysene

ttammkz
24. mar 2020

Až som sa pozrela kedy presne a bolo to 28.2. A nič mi ešte neprišlo