Aliexpres a coronavirus.

25. jan 2020

Ahojte. Myslite, ze je bezpecne objednavat veci z aliexpresu, ked sa v Cime objavil coronavirus? Cakam zopar balikov no a priznam sa, ze mam obavy, ci to bude v poriadku.

fokuska
25. jan 2020

Co som citala, tak je to kvapockova infekcia, cize vdychnes to ustami alebo nosom a nakazis sa.
Neviem ci ak niekto nakazeny na balik alebo veci v nom kychne, tak ci ten virus v pohode prezije kuriera, triediacu linku, cestu lietadlom/lodou, centralne depo, slovenske depo, slovnskeho kuriera/postu a medzitym manipulacie kym pride k tebe aby si ho vdychla a nakazila sa.

Ak ano, tak je mozno odolnejsi ako svab a zakazali by do europy akykolvek import.

soldi
25. jan 2020

velka cast spotrebneho tovaru sa dovaza z ciny, najlepsie by bolo sediet doma a vsetko riadne dezinfikovat, v pripade nevyhnutnej potreby z domu vychadzat jedine s ruskom.

kopytko03
25. jan 2020

Mne sa napríklad uhlíková stopa balíčkov z Číny zdá väčšou hrozbou než možnosť prenosu koronavírusu, ale to ti asi na otázku neodpovedá 🙂

oli18
25. jan 2020

@kopytko03 mne zas obsah tych balickov, v ktorych su vacsinov pre zivot nepodstatne veci a ich kupou len zvacsujeme zamorenie planetu odpadom.

nina255
25. jan 2020

Akýkoľvek vírus ako taký sa môže šíriť LEN zo živého organizmu LEN na živý organizmus, to znamená že priamym kontaktom s chorým človekom alebo zvieraťom... Vírus neprežije mimo organizmu, potrebuje hostiteľa... Narozdiel od baktérií, tie môžu byť všade aj na neživých predmetoch atď... Takže z môjho pohľadu ak si si neobjednavala z Číny niečo živé môžes byt kludna 😉

danicaz
25. jan 2020

Ja mám neotvoreny balík ,objednaný z Číny,z Wish.čaká na chodbe,tiež mám obavy ho otvoriť. Už som písala aj na UVZ, je to asi tri dni,a doteraz žiadna odpoveď neprišla. Buď sami nevedia,alebo môj mail jednoducho ignorovali,čo je trochu nezodpovedný prístup z takej inštitúcie,ako UVZ.
Pre mňa sklamanie

gelifil
25. jan 2020

@danicaz asi si myslia, ze zartujes...

danicaz
25. jan 2020

@gelifil no ak je to tak,tak je to smutné,v tejto situácii si myslieť,ži ide o žart. :(

petkasaurus
25. jan 2020

@danicaz mozes prosím potom sem napisat, co odpísali? Ja tiez cakam balik z Ciny. Este aj planujem nieco objednať, ale presne z tohto dovodu sa bojim..

petkasaurus
25. jan 2020

Je popísané aj na nete, ze v tom ohnisku nakazy budu dezinfikovat expedovane balicky.. Ale tak, kto vie..

katkabg
25. jan 2020

Ja bych asi nic ziadne baliky neprebrala

nina255
25. jan 2020

@danicaz myslím že si aspoň pobavila polovicu úradu keď už nič iné 😄

hettinka
25. jan 2020

@katkabg hodi ti to do schránky. Takze asi jedine musis vyberať piatu s planenometom.

stela01
25. jan 2020

Škoda že niesu Vianoce
To by to tu horelo .... 😂😂😂😂😂

Ospravedlňujem sa

😂😂😂😂😂😂

danicaz
25. jan 2020

@petkasaurus napíšem,ak odpovedia 🙂

fokuska
25. jan 2020

@danicaz
@petkasaurus
@katkabg
Dievcata, vy rozumiete co je to virus a ako sa prenasa, co potrebuje na prezitie a pod?
Ocividne nie, tak si to skuste nastudivat - A to nemyslim nijak v zlom.

lenuliatko84
25. jan 2020

Ja by som ani z ciny neovjednavala

angelinja
25. jan 2020

ach same posmesky ya smaozrejme velke odbornicky....ved ked pvoevdali ze budu dezinfikoat balicky tak asi nie preto ze tam nemaju co robit....a chripka je co????je to tiez virus a ked sa chytite nieco coho sa chytil pred vami niekto a chytite si usta alebo oci si pretrete tak to zavisi dalej uz len na vasej imunite..

angelinja
25. jan 2020

ale nar odzdel od chcripky kde to ozaj zavisi od imunity..toto je nieco cudne...ved to vyzeral ze kazdy kto presiel okolo toho virusu to chytil

rybkoava
25. jan 2020

@angelinja to ste niekde čítali? Lebo tiež čakám balíky s Číny. A vlastne keď si to človek zobere tak je neskutočne veľa vecí s Činy už oblečenia,hračiek... Je nereálne aby všetko dezinfikivali, nakoľko už tovar mohol prísť do kontaktu s chorým človekom. Tým pádom je zbytočne dezifikovať balík s vonku. Mne to už príde, že naozaj predovšetkým média šíria paniku. To by v podstate museli po zatvárať všetky čínske obchody a zakázať vývoz akéhokoľvek tovaru s Číny.

nina255
25. jan 2020

@angelinja to by ma zaujímalo ze kde ste sa to dočítali ze dezinfikuju balíčky alebo to je len Info v zmysle "jedna baba povedala"? ☺️ chrípka pokiaľ viem sa šíri taktiež kontaktom s nakazeným tiež ten vírus nečaká niekde prilepeny na nejakej vecj rovno na teba 😉 takže je to skôr tým že niekto na teba kýchne alebo zakasle, a tak sa nakazis...

angelinja
25. jan 2020

@rybkoava ja osm necitala ved nadomnou @petkasaurus napisala ze budu dezinf. balicky...

saja1
25. jan 2020

Inak aj veci v obchodoch su vacsinou z ciny.. tak to uz je asi jedno 😷

petkasaurus
25. jan 2020

Paci sa

nina255
25. jan 2020

@petkasaurus no hlavne ze je tam písané "there is no evidence that 2019-nCoV coronavirus can be infected through them" ☺️

thoughtfulweirdo
25. jan 2020

Ty si myslis, ze od decembra si nikto na Slovensku nijaky balicek z Ciny neprebral? Asi prebral, ze? A mame tu nejakych nakazenych? Nemame, ze? To znamena podla teba co?

simuskaaa123
25. jan 2020

Tiež mám divne pocity, pred týždňom mi došiel plyšák a ešte čakám vákuové mechy. Tak tiež mam obávy z toho

alexandra9292
Autor odpoveď zmazal
Zobraz