Ahojte všetci, som tu nováčik a neviem presne ako to tu funguje a či už tu podobný príspevok bol. Obraciam sa na vás s radou. Už 2 roky máme Britského kocúra je to naš člen rodiny dcérka je na neho veľmi naviazaná a priznám sa že ja ešte viac. Neviem si predstaviť deň bez jeho prítomnosti pretože prináša do nášho domova obrovské množstvo lásky a srandy. Teraz mi však zistili že mám alergiu na mačky. Posledného pól roka som stále kýchala a mala upchatý nos. Doktorka na mna vybafla že kocúr musí ísť preč z domu a nechcela akosi pochopiť že je to pre nás nepredstaviteľne. Dala mi lieky zenaro na 3 mesiace a sprej avamys. Kapacitu pľúc som nala na 110 %.Cítim sa dobre. Chcem sa vás spýtať či mate takéto skúsenosti a či je nejaké riešenie aby sme si mohli náš poklad nechať. Dakujem krasne
Ahoj. Aj moj syn je alergicky na mačky a nie je to veru asi prijemne. Skuste si kocura nechat kym budes užívat lieky a tak zistis ci sa ti alergia aj tak bude prejavovat. Ak ti bude macka doma aj tak zo zdravotneho hladiska prekazat myslim ze nebude rozumne aby u vas zostal, inak si koleduješ o možno aj časom o astmaticke zachvaty čo je už horšia zdravotna komplikacia, ktora ti za to nebude stat.
@nataly327 ja som kedysi fungovala s alergiou na mačky - mali sme doma perzskú mačku. Mala som nádchu stále, ale nedali sme ju preč. To som bývala u rodičov ako slobodná a to moja alergická nádcha bola veľmi silná a nepríjemná. Mne sa po pôrodoch mojich detí alergia veľmi zlepšila, jednoducho odišla. Teraz máme kocúra asi od apríla a vôbec mi nevadí, vôbec na neho nereagujem nádchou, takže netuším kam mi alergia zmizla... medzi pôvodnou mačkou a terajším kocúrom je časové obdobie cca 15 rokov.
@nataly327 ja sa momentálne obávam toho istého. Máme kocúra,člen rodiny,v detstve som mala alergiu,ale tiež zmizla a teraz posledný mesiac,príšerné kašle na chytili,1x ako dospelá zápal priedušiek a čakám na aleefgologovia vyšetrenie. Neviem čo budem robiť ak to bude alergiou. Tiež je syn naviazaný.
Ak byvate v rodinnom dome, daj macku byvat do garaze. V lete von a v zime tiez na voditku muz nech ju vezme trocha von aby neutiekla.
@maciatkolulu mne dost pomáha ten avamys vôbec nemám nádchu. Ale včera som si zabudla dat ten liek zenaro a ráno som mala záchvat kašlu
@nataly327 počítam že s mačkou v jednej domácnosti som fungovala minimálne 5 rokov a alergiu som mala na mačky, roztoče, čiže celoročnú a stále som mala nádchu. Skúšala som si to alternatívne liečiť, lebo lieky na alergiu vtedy neboli na takej úrovni ako teraz, čiže ma dosť tlmili. Ale pomohlo až odsťahovať sa. Po prvom tehotenstve som mala nádchu hroznú, strašnú, nemohla som v noci ani dýchať a keďže som kojila, nemohla som ani nič užívať. Po druhom tehotenstve alergia mne zmizla, teda skôr preskočila na dcéru. Ona je alergik a mne nič nie je.
skus staloral - vacsinou sa pouziva na desenzibilizaciu pri pelovych alergiach, ale mali by mat aj na macku (na objednavkovm papieri taka moznost je). opytaj sa svojho alergo-imuno.
@nataly327 nepoteším ťa. Kamarát mal kocúra a tak isto sa u neho prejavila alergia. Najskôr bral lieky ale potom sa mu stav zhoršil a situácia bola neúnostná tak kocúra dali kamarátke. Mal ho veľmi rád, ale v stave v akom bol sa nedalo normálne fungovať.
No je to veru ťažká dilema. Asi to skúsim na nejaký čas a pokial sa mi bude stav zhoršovať tak bohužiaľ budem ho musieť dat preč. Ale dakujem všetkým 😞
@nataly327 ahoj.. mojmu synovi ked bol maly zistili alergiu na macky, nemal silne reakcie.. ale alergia mu vysla v testoch.. alergologicka nam odporucila zaobstarat si macku.. aby sa telo vysporiadalo samo. Takze mame macku, byvame v dome a chodi von dnu.. syn nema ziadne prejavy uz roky..
@nataly327 ja mám tiež alergiu na mačku, nádcha mi trvala asi pol roka, do toho keď som si náhodou pretrela oči bol to des ako štípali... ale prešlo to samé 🙂 brala som len voľne dostupné lieky na alergiu keď bolo najhoršie, kvapky do očí a čuduj sa svetu nejak som si zvykla a už som v poriadku 🙂 kocúra mame 7 rokov a mačku 1 rok 🙂
Ja som taktiež alergik na mačky. Odmietla som dať ale mačku preč, asi pol roka som mala vždy záchvat (tieklo mi z nosa, neustále som kýchala a musela som si ísť ľahnúť a vyspať sa z toho- ak sa dalo). Kocúr bol nekastrovaný a bol na 60% vonku a 40% vnútri. Po nejakom čase alergia proste ustúpila. Nebrala som ani lieky, pretože Zodac ma uspával. Športovala som, aby som nemala astmu a všetko je teraz v úplnom poriadku, aj keď sa maznáme....
Prajem veľa trpezlivosti a zdárny koniec....
@nataly327 alergia a zápal v tele sa objavuje aj tam kde to nevidíš. Poškodzuje sliznice tráviaceho systému, čo môže neskôr viesť k závažnejším ochoreniam. Ak sa u teba dokonca už prejavuje aj navonok (nielen v krvi), máš bohužiaľ len 2 možnosti. Vybrať si medzi svojím zdravím a mačkou :-/ U detí sa zvykne alergia objaviť a vymiznúť. Mojej dcére tak zistili mierne zvýšenú reakciu na psa. A potom aj zmizla. U dospelákov je to ale inak :-/
Ja mam doma 2 britky a tiez z toho nebola moja alergologicka nadsena lebo najsilnejsia nepotravinova alergia mi vysla prave na macky. teraz ked mi spravi testy, tak paradoxne na macky vobec nie som alergicka. Skus ju okupat (urcite iba zriedka), mne to na zaciatku dost pomohlo ked som z nich velmi prskala a zacas bolo znova lepsie. Moje knedliky su iba vnutri ale predsa aj prach aj vsetko okolo @nataly327
@nataly327 ja si myslím že keď len kychate je to v pohode liekmi to možno prestane ale môj syn sa vyhadzuje na tvaricke má až ako keby lisaje po tvári a to nemusí byť v kontakte s mačkou stačí že ta mačka bola v Tom priestore ... Mačací alergén je veľmi silný a v priestore aj pri každodennom upratovaní vydrží aj 20 rokov takže keď by ste ju aj dali preč tak kychate stále ...
my sme macku sice nemali, ale psika,nas mazonko a hlavne sestrin,zacala zrazu kaslat,a kaslala a kaslala,tak isla na alergo a tam jej zistili alergiu na psa a macku,samozrejme bola mensia,lekarka hned psa dat prec,moja sestra rev a teraz co ide drhnut alebo psika prec?Proste nechcela o tom ani pocut,tak to mama vyriesila tak ze psik nespaval s nou v posteli a trocha obmedzila hladkanie,prach sa utieral castejsie aj podlaha od chlpov,zrazu kasel prestal, na kontrole vzdy sme tvrdili ze psika sme dali prec-aj ked sme mali, po 5 rokoch bola na kontrolnom teste alergie a na psa stratila,a lekarka.no vidite alergia na psa zmizla lebo ste psika dali prec-haha a pes stale v byte.neskorsie nam ale zdochol zlyhalo mu srdiecko,no ale ma sestra dalsieho .tak este pockaj a uvidis.ak by sa to moc zhorsovalo nci sa neda robit.
Som alergicka na macku, najviac mi vadia vykaly a moc. Ak idem niekde kde maju macku, tak to tam znesiem tak 2 hodiny, potom idem do astmatickych zachvatov. Ak ma niekto doma aj macaci zachod a menej ho cisti, tak sa otacam hned vo dverach. Byvame v dome, macku mame exterierovu, obcas ide na chvilu dnu. Alergia sa mi nezlepsila. Dok alergik od utleho detstva, niektore alergie sa zmiernili, ine sa zhorsili. Alergie u mna prerastli do astmy, nic prijemne. Dokonca som pocas tehotenstva ziskala alergiu na fraxiparin, ktory som si musela pichat. Na tvojom mieste by som neriskovala, alergia ti moze prejst do astmy a to uz nie je sranda. Viem, ze to asi nebude jednoduche, ale nateraz by som kocurika umiestnila niekam, kde mu bude dobre, pripadne kde ho mozte navstevovat. Ked sa stabilizujes, mozes po case skusat ci sa alergia zhorsuje. Lekarka ti to nehovori len tak. Moze sa ti to zhorsit ale aj nie. Ale kedze je alergia dedicna, moze sa objavit aj u tvojho dietata. Skus sa poradit aj z inymi lekarmi, co ti povedia.
@nataly327 u nas sa alergia potvrdila u syna ked mal rok aj nieco, bol exematik a tak mu spravili aj testy na alergo. Vysla mu macka aj pes aj roztoce. Mali sme vtedy perskeho kocura a tak bola jedina volba zdravie syna. S placom sme ho darovali jednej pani. Po 3 rokoch sme sa prestahovali do domu a stale ho spominame,ze teraz by sme ho mali vonku. Ale co uz,kocur u novej pani chodil uz aj po dvore a stratil sa 😣. No a syna alergia nepresla, pri psovi kasle a ked hladka susedove macky,tak si musi hned umyt ruky,lebo po kontakte s ocami vyzera hrozne 😐. Takze je to len na vas...co a koho uprednostnite.
mne tiez na moje zvierata alergia prechadzala sama ... 2-3 mesiace hroza a potom to ustupilo, no aj potom ked uz pri mojej macke ci psovi sa alergia neprejavovala u babky ci susedov hned po priblizeni sa k zvieratku 😀 takze fungovalo to iba na konkretne zvieratko nie cely druh 😀
neviem sice v tomto poradit, len napisem, ze moj najstarsi syn je silne alergicky na roztoce a nech robim co robim, tych sa jednoducho nezbavim.. takze ak mu alergia nezmizne, tak bude proste brat lieky.. nasa alergologicka je dobra a racionalna doktorka, poradila opatrenia doma ale sama priznala, ze roztocov sa uplne zbavit neda a v zimnom obdobi ma proste casty kasel a sopel.. okrem inych liekov mu nasadila aj liecbu na 3r (staloral) kazde rano berie kvapky pod jazyk, co je vlastne zriedeny alergen a telo by si na neho za ten cas malo privyknut.. (zrejme bude alergik aj najmladsi)
skus popatrat ci take nieco neexistuje aj na alergiu na macky..
Su specialne ocistovace vzduchu daju sa aj do zastrcky dat.To som videla v jednom programe. Taktiez odporucam kazdy den vysavat( pokial to nerobite) Ono to uplne tu alergiu nevylieci ale malo by to pomoct🙂
@nataly327 mala by si ist k imunologovi , moj muz uzival stavroral kvapky a a je to akoby postupne davkovanie alergenu, cize telo si zvyklo a uz prejavy nema alebo len minimalne, ja som mala kontaktnu alwrgiu na psa a presla mi ,vzdy po pohladkani som si umyvala ruky.skus vyeliminovat napr to ze aby kocurik spal s vami v posteli ci spalni, didrzuj prisno hygienu , a vyeliminuj zaclony zavesy vsetko kde by sa mohli vo zvysenej miere drzat macacie chlpi, skus dat pozriet kocurika ci nema roztoce v srsti ak ma preliecte ich mavaju to nzpr zajace a to moze sposobovat zachvaty u majitelov....a podobne kup si pracku vzduchu , ktora pozachytava a preperie alergeny vo vzduchu