Ja neviem, či som taká netolerantna ale veľmi mi vadia malé deti v kine vo veku 2, 3. Moje deti majú 6 a 8 rokov a podotýkam bravam ich do kina odkedy vydržia sledovať bez rušenia rozprávku. Neviem aký zmysel má zobrať na dvojhodinovú rozprávku dvoj, troj ročné dieťa, ktoré sa už po pol hodine rodičov pýta, kedy to už skončí.
Dnes sme boli v kine na dvojhodinovej rozprávke. Samozrejme prišli tam rodičia s 3 ročným dieťaťom. To už po chvíli sa začalo nahlas pýtať kedy pôjdu domov. Behalo po celom kine, tancovalo pred platnom a rodičia mu občas za to zatlieskali, zakričali ahoj. Nahlas si hovorili, aké je ich dieťa zlaté. Potom mu dali svietiacu hračku a s ňou behalo hore dole po schodoch až pod plátno. Sedeli za mnou tri rady.
Ja by som si nikdy nedovolila takto vyrušovať. Oni boli úplne v pohode, tlieskali a kyvali dieťaťu polovicu rozprávky. Ako správne zareagovať? Už som sa pár krát ozvala a ešte sa na mňa rodičia ocapili, že sú to deti. Vždy som chodila rada do kina ale už začnem chodiť zrejme len na filmy od 15 +
Ked idem na detske predstavenie, tak s tym proste ratam 😅 Zvolte vecerne casy - o 18:30 ci 20;00, eliminujes tie 2-3 rocne...inu radu nemam, mna to nejako nedrazdi, ked tam niekto beha, ohucana som aj tak 😂
@anjelicek26 no u nás rozprávky nepúšťajú tak neskoro. Ako vravím, myslela som si, že do kina sa majú brat deti čo obsedia. To nie je koncert Mira Jaroša, že tam behajú a kričia. S tým rátam.
Ja toto tiež nechápem. By ma svihlo od nervov bT tým rodičom. Nechapem načo to je dobre.
@zdenka11081983 Lístky tiež nestoja euro. Človek tam chce na chvíľu vypnúť a nemá pokoj. Nehovorím, že je to tak vždy. Ale stáva sa to často.
Tak rodič chce spraviť radosť aj takýmto menším deťom možno bolo 1x a preto bola takato reakcia a rodiča usúdia ze na kino musí ešte vyrásť aby pekne sedelo a nevyrusovalo behanim
@dada0902 Chápem, že chcú urobiť radosť aj menším deťom ale keď vidím, že behá, vykrikuje, tancuje pred platnom, váľa sa po zemi tak ho zoberiem preč a nebudem rušiť ostatných ľudi.
prepac ale to co popisujes nie je problem dietata ale rodica a ja osobne by som ich poprosila, aby nerusili a ak by sa na mna ocapili, sla by som za personalom 😬 este ho podporovali vo vyrusovani, sebecki ignoranti 🤷♀️
a na druhej strane je to detske predstavenie, takze to dieta tam predsa zobrat mozes, zaroven ale mas zabezpecit, aby nejako zasadne nerusilo ostatnych a ak rusit bude ja by som ho zobrala domov a najblizsi rok s nim nikam nesla 😃 mne by to bolo trapne
Do kina uz ani zadarmo. Rusi uz skoro kazdy. Dakto mi tlacil kolenom do sedadla, druhy zral hambac, tu dalsi zas ma super poznamku. Neznssam spoločné opierky na lakte... A to, co spominas ty.... No nonsens, co kamaz ľudia zajdu
Áno v tom je pravda ze mohli ísť preč keďže ho to nezaujímalo ja by som odišla muž bol s naším synom keď mal 3roky 1x a tiež sme sa dohodli ak bude vystrajat a nevydrží nech s nim ide preč našťastie pekne pozeral
@petamich veď ja viem, že je to chýba rodičov. Ešte ho podporovať v správaní, kyvat mu, tlieskať a nebrať ohľad na ostatných. Nabudúce pôjdem za personálom.
no proste hrozne a este mu dat nieco svietiace do ruk, nech rusi este viac, no na facku 🙈 a takyto idu detom prikladom
@bikarbona Presne, minule za mnou sedela jedna zena, stále mi kopala do sedačky. Keď som sa otočila, ona nič ona muzikant. Vedľa mňa vytiahla mamička chipsy z kabelky, keď to konečne jej deti zjedli, vytiahla balík keksov Nonsens ako sa niektorí správajú.
@petamich Áno, dali mu nejakú hračku čo svietila a menila farby a ono ako behalo s ňou v tme popred plátno, tak to oči ťahalo. Keby som nedala 16 eur za vstupné už dávno by som s deťmi odišla.
Tak celkovo si všímam, že hrozne veľa, veľa ľudí ani vo sne nenapadne, že by niekomu mohlo prekážať jeho správanie.. vôbec nepozerajú na ostatných.. v kine som s deťmi bola iba raz, bolo to cez leto, boli sme tam vlastne len my a kamoši s deťmi, takže to bolo úplne super..
ale tak celkovo si myslím že mnoho ľudí vôbec nepozera na to že ich chovanie môže vyrušovať ostatných.. ale neriešim to, nikdy neriešim nič čo sa má netýka.. len mi to príde zvláštne, nič viac, ale jediné čo sa s tým dá robiť je neriešiť, akékoľvek riešenie vezmú ako urazku..
@jana_eyre_2 Niektorí ľudia totalni sebci. Oni si z toho urobili skolkarsku besiedku.
Niektorí si myslia, že všetci sú zvedaví na ich dieťa, kazdy má svoje doma a v kine si chce v kľude pozrieť film, tiež by mi to vadilo, decká som brala až keď vedeli pekne obsediet
No niektorí ludia maju pocit že pre každého ich dieťa musí byť stredobod vesmíru, čo môže všetko..
Tu je problém v tom, že si všetci myslia, že všetko a všade môžu robiť čokoľvek. Ľuďom chýba sebareflexia, spoločenské správanie podľa určitých štandardov. Jasné, každému je umožnené chodiť/robiť slobodne kam/čo chce, ale aj tak nejdem do divadla v plavkách a počas predstavenia neruším ostatných😉?!
Pre mnohé rodiny je kino nadštandard, ako sa má cítiť rodina čo 3m šetrila na spoločné kino predstavenie a teraz tam musia strpieť tanečky 2-3 dieťaťa a ešte rodičov bez kúsku pochopenia pre ostatných divákov??
Smutné, že už nevieme byť ohľaduplnejší...
Mala si zapnut blesk na mobile dobehnut tam dole zasvietit tym rodicom do oci a povedat “ aha Aj Ja som zlata a vobec to nikoho nerusi.” A urobit jeden kotrmelec pred platnom alebo mlynske kolo Mozno by pochopili. A vsetci ostatni by zatlieskali . 😆 to je len taka Moja fantasy zamestnanci kina to mali riesit nabuduce sa kludne stazuj rovno im.
@pinkgirl Veď to, chcela som si s deťmi urobiť pekný deň. Muž je na služobnej ceste. Kino je pre nás udalosť vzhľadom na ceny a potom tam dve hodiny sledujem malé dieťa tancujúce pred platnom a premotivovanych rodičov. Som si povedala, že radšej som za tie peniaze mohla zobrať na pizzu. Ďalšieho pol roka ma do kina nikto nedostane.
@miadi dobrý nápad, nabudúce vyam pošlem moje deti zatancovať, zaspievať. Dcéra chodí na gymnastiku a budem jej tlieskať a fotiť ju. Škoda, že som na to nemala guráž.
@dada0902 tak vy ste rozumní ale oni to zrejme brali tak, že zaplatili tak vydržia do konca
Moja bola na coco ked mala 2r a obsedela v pohode potom okolo 3r Ferdinand ju nebavil zacala sa jasit Tak som po 5minutach odisla Ved to nema zmysel rusit druhych a to dieta ten film aj tak nepozera.. potom som snou sla az v 4.5 na frozen 2 obsedela az ku koncu sa pytala kedy to konecne skonci 😂bolo to dlheee aj pre mna uz to chcelo cik pauzu. Nedaj sa znechutit urcite ti ludia nie su vzdy v kine a vacsina sa vie chovat ohladuplne.
Podľa mňa 3r dieťa do kina nepatrí... Ja by som ho tam ako zamestnanec kina ani nepustil... Ja mam tiež 3 a 4r dieta, ale filmové večery si robíme výhradne doma. Roztiahneme gauc, spravíme pukance, stiahneme disneyovku a ja im ju pekne komentujem. Lebo aj keby to dieťa v kine o sedeli, pochybujem, ze pochopí všetky súvislosti bez rodičovského komentára a ak neobsedi, nedovolila by som, aby ničili filmovy zážitok iným ludom
@miadi neboj, kina sa nevzdám ale len s mužom na filmy pre dospelých. Tam aspoň nehrozia tanecky pred platnom.
Ja som bola raz so synom v kine, mal vtedy 5 rokov. Ešte sa ani neskončili reklamy na úvod a on sa má už pýtal, kedy pôjdeme domov. 🤣🤣🤣 Aj sme išli veru domov. 🤣🤣🤣
Čože? A ja budem asi za divnú, ale netušila som že už s 3 ročnými sa chodí do kina 😃 Môj má 2,5 ... Ten by tam celé kino dvihol do pozoru 😂
@sonia_wiener No veď raz som zažila, že dieťa síce obsedelo ale celý film sa pýtali mamičky na súvislosti, ona mu to nahlas vysvetľovala a tým pádom sme nepočuli pár viet a o minútu zase chcelo dieťa vysvetlenie.
Ja som deti do kina prvý krát zobrala keď mala mladšia päť a staršia 7. A povedala som im, nech ticho sedia lebo pôjdeme domov a v pohode vydržali.
Neviem, či je možné v takom prípade odísť z kina a zmeniť dátum pri pokladni. Samozrejme na začiatku nie na konci filmu.