Aký veľký balík môžem poslať z obecnej pošty?

lusyke
23. jan 2014

Chcela by som poslať balík o rozmeroch 65cm x 45cm x 10cm do 2kg .Neviem ale či mi ho na obecnej pošte vezmú alebo s ním musím na hlavnú poštu do mesta. Niekde som totiž dávnejšie čítala že sú tam obmedzenia a balíky veľkých rozmerov je možné posielať len z hlavnej pošty. Teraz to ale na internete neviem nájsť. Nevie mi niekto poradiť?

sissy27
23. jan 2014

@lusyke http://www.posta.sk/sluzby/doporucena-zasielka#a1
http://www.posta.sk/sluzby/balik

v pohode ti to zoberú aj ako doporučený list, aj keď je to trošku väčšie, ale myslím, že to nikto merať nebude... ak by s tým mali problém, tak ako balík ti to zobrať musia...

lusyke
autor
23. jan 2014

@sissy27 Toto som čítala už aj predtým ale o tom aké veľké balíky berú aj na menších poštách sa tam nepíše nič. Ale pamätám sa že som čítala že veľké balíky jedine na hlavnej pošte...to už ale neviem nájsť. Veď si ani neviem predstaviť že by som na tu našu prťavú poštu o rozmere 5x5m prišla s nejakým obrovským balíkom ktorý by bol veľký 2x1m. Veď tam ani nemájú takú veľkú váhu.

sissy27
23. jan 2014

@lusyke sú to ich predpisy, takže musia... akurát je to obmedzené čo sa týka hmotnosti - berú tuším len do 10 alebo 15kg, ťažšie treba cez kuriéra... ale toto čo si napísala, je štandardný balík, nič nadrozmerné, čo by mohli neprebrať... a ako som už písala, pri troške ochoty by to mohli zobrať aj ako list...

lusyke
autor
23. jan 2014

@sissy27 Dobre vdaka za radu. Ochota by tam bola urcite pretoze ma uz poznaju ale radsej to poslem aj tak ako balik.. aspon to prinesie priamo do domu postovy kurier.

sissy27
23. jan 2014

@lusyke alebo aj nedonesie, len hodí papierik do schránky 😅 ale teda podstata je, že musia to zobrať 😉

lusyke
autor
23. jan 2014

@sissy27 papierik hadzu len ked je to listova zasielka lebo to nosi postarka a ta sa predsa nebude vlacit s balikmi. Vzdy ked mi nieco prislo ako balik tak to priniesol az domov postovy kurier.

sissy27
23. jan 2014

@lusyke záleží od konkrétnej osoby... niektorí sa neunúvajú, len hodia papier do schránky s tým, že adresát nezastihnutý a hotovo... ale všetko by ti mali priniesť domov, aj doporučený list...

traffic
23. jún 2014

@sissy27
@lusyke
neviete nahodou, ci mi posta zoberie velky balik kuchynsky stol a stolicky, dakujem za odpoved

sissy27
23. jún 2014

@traffic podľa toho aké to má rozmery a hmotnosť 🙂
http://www.posta.sk/sluzby/balik pozri tu...

lusyke
autor
23. jún 2014

@traffic Vezme. Mozes si zavolat postoveho expres kuriera ktory pride po balik k tebe domov. Je to drahsie ale nemusis sa s tym nikam tahat. Balik do hmotnosti 15kg podany u kuriera stoji 9,00 eur.