Aký vek dieťaťa je najkrajší pre rodiča?

tajava
10. mar 2010

ahojte, hladala som nejaku podobnu temu, ale nenasla som, tak zakladam novu

Chcela by som sa opytat maminiek, ktore maju uz starsie deturence, ci mi vedia povedat v akom veku boli ich deti "najlepsie"? Myslim tym, kedy je to take najkrajsie obdobie vo vyvine dietata. Ci je to faza, ked zacina rozpravat alebo este v perinke? Kedy ste si to najviac uzivali?
dik za postrehy

lucijja
10. mar 2010

ahoj tajava, moja ma este len 11 mesiacov, ale ja mam pocit, ze ma ten najkrajsi vek "stale". Ked bola malinka tak som si vravela, nech taka zostane, potom ked rastla tak to iste a teraz ked lozi po styroch a zacina brblat, stale sa ku mne tuli tak sa na nu neviem vynadivat a dovybozkavat ju. 😀 Tak som zvedava ako to bude dalej. 😀

diddi
10. mar 2010

male deti - male problemy...velke deti - velke problemy 😉 ....a podla seba si myslim, ze asi vtedy, ked dieta zacne rozpravat...tie skomoleniny su krasne 😀 uprimne a 100 bodove....dieta ti uz vie povedat, co ho boli, co chce....takze ten vek okolo 2 rokov

pancake
10. mar 2010

ja si myslim ze kazda matka co miluje svoje dieta nadovsetko musi povedat ze kazdy vek je krasny. ked pojde do skolky...poplacem si a poviem si ze uz je velky chlap
ked pojde do skoly to iste.
ked na strednu....
uz bude velkac.
inak velmi rychlo ten cas leti.len teraz som porodila a moje dieta uz je skoro samostatne. uz iba ked ho zaboli alebo je hladny tak vykrikuje mama mama. to mi je luto uz teraz. 😢 😢 😢

diddi
10. mar 2010

ja milujem svoje deti nadovsetko...to, ze som napisala, ze vek okolo 2 rokov, je tym, ze to mam cerstvo v pamati a viem to porovnat....

eya
10. mar 2010

veru,veru ten cas tak leti,ja mam ten isty pocit ked sa pozeram na tie moje deti,ved nedavno sa mi narodili a ten najstarsi uz o 2 roky maturuje.Ironiou je ze ked boli mali chcela som niekedy ked ma nahnevali aby boli uz radsej vacssi a teraz by som si priala aby boli zase mensi a mohla som sa s nimi este pomaznosit 😉 ked si pospominam na nich ked robili prve krocky,alebo ked povedali prvykrat mama to su chvile na nezaplatenie.Esteze mem dcerku taku mensiu s tou sa este da pomaznat,ale aj ta zachvilku vyrastie,ale aspon sa budeme s drahym my maznosit a tesit sa uz len na vnucata 🙂

erikasadek
10. mar 2010

j aby som to formulova skor; za seba...
kazdy moment co s nim stravim. je ten najkrajsi.; kazdy vek ma svioje caro.. 😉

blazka24
10. mar 2010

kým sa narodil som si vravela že ak bude chodiť budem už totál nadšená, teraz ako sa začína sám hýbať milujem tie chvíle keĎ sa rozhodne prevaliť z bruška na chrbátik, takže si myslím že každý moment dieťaťa je krásny, ale keĎ vyrastie poviem si - ježkove zraky ani si nepamätám kedy vyrástol 😀

mywiel
10. mar 2010

Pre mna je kazdy vek carovny teda mozno okrem puberty... 😀 😉

diddi
10. mar 2010

mywiel cau...ako to leti...15tt 😕

mywiel
10. mar 2010

Veru leti len tie nevolnosti by uz mohli prestat... 😝 😅

diddi
10. mar 2010

no, tak uz je na case...mozno to bude dievcatko...vraj, to tak byva...ja som mala naraz dve a veru nic, tak neviem 😒

lyongirl
10. mar 2010

myslím, že každý vek má to svoje čaro, je pravda, že som vždy chcela, aby bol také malé bábenečko, lebo strašne rýchlo rástol a ja som si to nestíhala užívať. No a odkedy máme druhé, tak si nestíham užívať ani jedno, je to jeden kolotoč, ale momentálne sa mi na ich veku páči to, že menší začína sám bežkať, tak sa z toho teším a rada ho sledujem, ako tých pár krôčikov robí a potom bum - bác, no a vačší začína s vetami typu - dnes ma napadlo, alebo niečo na ten spôsob, tak mi to je také smiešne, že tak mudruje...

teraz čítam spatne odpovede a vidím, že Erika napísala presne to isté, že každý vek má to svoje čaro, fakt som to neodkukala, asi sme boli na rovnakej vlnovej dĺžke, keď nás napadlo to isté 😀

sisa777
10. mar 2010

Najkrajšie je obdobie od 2-4 rokov. Vtedy si dieťa krásne vymýšla, nevie klamať a má veľmi bujnú fatnáziu. Co na srdci to na jazyku. To by vedeli povedat učitelky v materských škôlkách , tie vedia od deti všetko čo sa deje doma. Deti su take uprimne a všetko im vytaraju a este k tomu si aj povymyšľajú rôzne omačky takže je potom z toho riadna sranda.

erikasadek
10. mar 2010

luongrl.. asi telapatia u mna caste. 😀 😀 😀

zuzka1.
10. mar 2010

ja osobne som sa tesila, ked bol babatko, ake to bude, ked bude starsi. Potom bola faza, ked mi bolo luto, ze uz nie babatko. Momentalne si dokonale uzivame ukecane obdobie, tak ako pisala didi 😉
kazdy den prekvapi niecim inym, keca uz nejake 2 mesiac ejak stary chlap, dnes mi povedal, ze je sedlak 😀

a ako pise sisa, mna napadlo , ze ked som chodila do skolky, som rozpravala ako ma moja mama cierny opasok a ze ich vsetkych zbije. som si pospajala karate, ktore sa u nas casto rozoberalo a mamin cierny opasok. ucitelky sa na to mamy pytala ci ma nejaky, povedala, ze ma, jasne a niekolko 😀 😀 😀

susika
10. mar 2010

my teraz preživame jedovité obdobie, takže tento vek isto nie je moj najkrajší. krásne bolo, ked sa batolila a lozila po 4 kade sa dalo a vyliezla naozaj, kam sa dalo,ked sa tulkala a ja som sa nemohla vynadívať na jej chutnú vytešenu tvaričku, ked sa jej niečo podarilo...ja som zbožnovala vek od 1-2 rokov.mala velmi skoro orzpravala a v 1,5 roku mi už rozpravala riekanky na nočníku, tka to som milovala. také domotané podla nej, ale rozumeli sme si 😀 bolo to milé. potom ako rástla a vyvýjala sa a tie jej zvedavé otazky prečo? načo? čo je to?-to ma ohromne tešilo. teraz je už velkačka premudrelá, ale milujem obdobia, ked je v pohode a zvedavo sa všetkého dožaduje. a ako píše sisa, uprimnosť nadovšetko.svoje nie dáva patrične najavo,a si ako všetky,možno niekedy aj viac. ale sú to naše zaltíčka..v dobrom aj v zlom 😀 😀 😀 😀 a už dnes mi bolo luto, ked sme boli pozrieť v školke, že už mi tam pojde, že to budem asi znašať horšie ako ona ☹

sisa777
10. mar 2010

susika- zvykneš si, mysli na to, že ona tam stretne nových rovnocenných kamarátov, rozšíri si slovnú zásobu a vela sa tam naučí. To budeš potom prekvapená aké nové výrazy bude používať. Aj ty si oddýchnes a prideš na nové myšlienky, a večer ked bude doma, budete si mať o čom pokecat.

domeenika
10. mar 2010

samozrejme ze kazde obdobie je najkrajsie.. 🙂

silvia123
10. mar 2010

Ja som sa nevedela dočkať kým bude mať malý aspoň 1 rôčik, akože bábo je krásne, zlatučké, milučké, ale tak pomaznať a vrátiť mamičke 😀 😀, tie koliky a strach či sa v spánku nezabudne nadýchnuť, pozor na fontanelu, aby mi náhodou nespadol, aby neochorel, nechcel papávať,...pre mňa to bolo náročné obdobie, proste po tom prvom roku som už bola kľudnejšia, nie som taká úzkostlivá, že sa mu niečo stane a aj sa lepšie vyspím -teda do času... čakáme druhé, tak slabé spánky zase budú v kurze 😀 Teraz je môj malý strašne zlatý, tie skomoleniny, to je fakt úžasné, hlavne každú chvíľu niečím prekvapí.

horalka777
10. mar 2010

kazdy 🙂 ale opytajte sa ma to potom, ked pride do puberty 😀

bihan
10. mar 2010

Ešte síce nemám veľké dieťa, ale neskutočne si užívam vek od 2r, resp. odkedy začala malá rozprávať, menej sa hádže o zem, dokážeme sa už dohodnúť a kecá krásne skomoleninky.. fakt úžasný vek 😵

macka01
10. mar 2010

🙂 každý deň života mojích deti je pre mňa veľkým prínosom,potešením,ale aj skúškou doslova odvahy

murinka
10. mar 2010

najkrajsi vek dietata je podla mna od 6.mesiacov do 3rokov 😉

babula90
10. mar 2010

zaujimava tema 🙂 u nas to po narodeni rozhodne nebolo najkrajsie, mala som narocne dieta, malo spala uz od porodnice. Podla mna je to v obdobi okolo 2-3 rokov, dieta rozprava- krasne skomoleninky, este je take uprimne 🙂 a miluje nas celou svojou dušou.
Naozaj platí- vešké deti- veľké starosti, moja 9 ročn začína papuľovať a zaujíma ju sex 😕 😔 v škole chalani o ničom inom nehovoria, podľa mna je to velmi skoro ☹

pancake
10. mar 2010

diddi ja som to vobec nemyslela na teba ale vseobecne. dufam ze si sa neurazila. len som to tam napisala ako ma napadlo. prepac mi prosim. ☹

mne sa zase osobne zdalo tazke obdobie prvy pol rok. maly mal silny reflux/co ma aj teraz/nechcel sat, tak s kojenim sme mali uzasne velke problemy,kojila som kazdu hodinu. a len som lezala v posteli lebo ma to inak nenaucili....co nahodou zjedol hned vygrcal, nikam som nechodila iba na dvor a prala som kazdy den vsetko pogrckane. potom uz to bolo jednoduhsie a jednoduhsie. 😖

matus.
10. mar 2010

ja som sice chlap a otazka bola namierena na maminky.ň
ale snad sa mozem vyjadrit. moja dcera ma 19mes. a doteraz bolo pre mna krasne obdobie uplne kazde. jej prve zaplakanie na svete. prve pasenie. prve zubky. prve krocky. prve slovicka. 😵
deti su uzasne podla mna v kazdom veku..

mayap
10. mar 2010

najkrajší vek dieťaťa?
...po niekoľkých prebdených nociach s dvoma chorými deťmi môžem spoľahlivo povedať, že najkrajší vek dieťaťa je ten, kedy ono pekne spinká vo svojej posteli... 😝 😀 😀 😀