Zdravím, prosím o radu niekoho, kto má doma tlakový hrniec s ktorým je spokojný. Vždy som mala strach variť v tlakovom hrnci, kedže som čítala kde -kade, že im tlakový hrniec vybuchol ale zisťujem, že už teraz tie hrnce sú bezpečné a tak som sa rozhodla, že by som si kúpila, kedže je to úsporné varenie. Prosím niekoho o radu, aký by som podľa Vás si mala tlakový hrniec kúpiť? Ďakujem vopred za rady. Zaira
ja mam este ten klasicky podobny tomuto
https://eshop.tescoma.sk/tlakovy-hrniec-magnum-...
ja praveze nechcem tie nove moderne lebo tam treba menit to tesnenie a tento uz mam 15 rokov a netreba menit absolutne nic a vobec sa nebojim ze vybuchne sak ma ventily
@katulienkax ja som tesnenie vymenila teraz prvykrat a teda, je to rozdiel. To povodne uz bolo riadne tvrde 😀 a to sa ma menit po roku.
@miskaska ved to ze prestanu vyrabat alebo nieco a bude treba novy hrniec toho sa obavam
a poradili mi rodicia oni uz 30 rokov hrniec nekupovali a sluzi im perfektne tiez podobny tip ale starsi
E-shop - Nay
@zaira301 Tefal Clipso po umývačke najlepší domáci pomocník.Aj mama ho vždy mala ten klasický starý a, keď som sa osamotnila a varila prvý x hovädzie v hrnci som jej volala, že to mäso musí byť staré, lebo je stále tvrdé😅som nemala ani tušenia, že hovädzina sa tak dlho vari bez tlakacu.
Bravčové mäso máš za 20-25 min úplne mäkké
ja mam tefal clipso 10 rokov, 2 x menila tesnenie,
dostala som tescomu od svokricky pred par rokmi a spolu s kercherom na okna su to moji top pomocnici v domacnosti 🙂
Ja mam Tescoma a som spokojna.
@poziarnicka77 ďakujem za odpoveď, takže tento čo Vy odporúčate je aj bezpečný? A aký objem máte Vy?
@eliska13 ...toto presne ja ja chcem, kedže hov. maso varím veľmi dlho a už ma to nebaví, toľko plynu miniem, že som sa rozhodla, radšej si kupim hrniec tlakový...hádam nebudem banovať, len neviem, či mám radšej drahší, aj keď by som najradšej chcela lacnejší, ale zasa sa bojím, že budem potom banovať, že ak ten drahší by bol lepší, čo sa týka kvality...preto radšej s Vami sa chcem poradiť...kedže v obchode mi budú určite ponúkať najdrahší....
Moc ďakujem všetkým Vám za info...pomohlo mi to...budem mudrejšia pri rozhodovaní
@zaira301 neviem aké su v nich rozdiely, ale Tescomu a Tefal by som brala.Este je k tomu aj sitko na naparovanie zeleniny.Varim tam všetko ešte aj hrstkovu polievku, u nás mäso na šťave je casto.Ja ho mám asi 5 r a raz som menila tesnenie asi do 10 eur stalo?to už budeš cítiť, že Ti nenatlakuje nevyjde Ti von cuplik, ktorý má.Ale teda ja ho nesanujem ja dávam vrchnák do umývačky tuším by sa nemal😅
Ja používam niekoľko rokov Tescoma https://eshop.tescoma.sk/tlakovy-hrniec-bio-exc...
Máme sme pred rokom po 25 rokoch vymenili pôvodný z Tescomy za tento
https://www.mall.sk/kuchyna-tlakove-hrnce/tesco...
@zaira301 no mne kupili sadu dvoch hrncov, 8 a 4 l, jedna pokrievka, jedna tlakova pokrievka, naozaj je tam otváranie jednou rukou, uplne bezpečný typ, varím v tom všetko, ryža 8 minút, polievky, zemiaky 10 min, segedín 8 minút, proste super.
@zaira301 Ja mám Tefal sensor 8 l. Je aj s košíkom - parákom. Chcela som hrniec s väčším objemom a tento mi vyhovuje. Dokonca bol začiatkom roka, keď som si ho kupovala v akcii, stál okolo 55 €. Teraz som ho videla v akcii s wok - panvicou za 74 €. Nikdy som s papiňákom skúsenosti nemala, ale tiež ma nebavilo stráviť celé dopoludnie pri hrncoch. Zo začiatku som mala obavy, ale varenie je absolútne bezpečné. Toto bola naozaj skvelá investícia!
@eliska13
@poziarnicka77
@ivetz . Včera som si kupila už hrniec Tescoma easy 6l ...tak cenovo, aby som sa zmestila...len teraz sa naučiť na ňom variť...neviem si predstaviť ako budem robiť guláše a či možem robiť aj polievky- vývar. či to nezakalí polievku? Kde ste si našli recepty na tento sposob varenia? Ja len tak dedukujem, že ak budem robiť napr. guláš, tak mäaso orestujem v tom hrnci, všetky prísady hneď dám ako napr. do gulášu a až potom zatvorím nechám napr. 20 minúť dusiť, otvorím a potom vo finále zahustím pri otvorenom hrci, tak asi robíte, že? Npar. knedľu v ňom robíte v tom paráčiku? Diky za info.
@zaira301 ja robím guláš tak, že orestujem mäso dám si to na 35 min, keď je hotové potom vložím zemiaky a znova natlakujem a povarim 10 min a na koniec už len zahustím
Ale neviem či dávaš do gulášu zemiaky, paradajku....ak robíš bez toho tak len všetko daj a za xy min vypni a zahustí
Vývar robím klasický pol dňa v normálnom hrnci, ale ja si aj mrazim a tým podlievam iné mäso do tlakaca nech to má lepšiu chut
mama robí aj vyvar v tlakaci
Na začiatok sa nauč dať veci do hrnca zapnúť na silnejšie máš plyn?a za cca 5-7 min podľa vody Ti začne už trocha sycat chvíľku počkáš a vyjde Ti hore cuplik vtedy znizis plyn a už necháš len tie min variť čo treba...knedlu nerobím, ale zeleninu naparujem v ňom
Pozri nejaké videá určite sú😊
https://www.mimibazar.sk/recept/46025/segedinsk...
napr. podla tohto varim segedín
@poziarnicka77 ďakujem moc🙂
Ja mam od Vianoc Tefal Clipso a za mna velka spokojnost! Tiez som mala respekt, ale tieto nove hrnce su uplne jednoduche a bezpecne